Hogyan dolgozzam ezt fel? (bővebben lent)
Anyám kidobott otthonról, valamennyi cuccomat magunkkal vittük és a barátomhoz költöztem, most nem enged se haza, de a maradék cuccaimat sem hajlandó odaadni. (nem enged be a lakásba és rendőrrel, feljelentéssel fenyeget, ha feltöröm az ajtót, vagy erőszakkal megyünk be) Állítólag nekiállt eladogatni az értékesebb holmijaimat, közte azokat is, amiket még a barátom hagyott náluk (legalábbis nekünk azt mondta a telefonban, hogy kidobta, de kizárt, hogy pont ezeket dobná ki), ruháimat is. Nagyjából már sikerült feldolgozni az elköltözést és jó helyünk van a barátomnál, de iszonyatosan nyomaszt, hogy mi lesz a sorsa a maradék, évek alatt összegyűjtött személyes holmimnak, amik között értékesebb dolgok is voltak. Görkorcsolya, biciklik, konyhai edények, gépek, elég drága egyetemi, szakmai könyvek, személyes jegyzetek, túrafelszerelések, hegyi-túrasátrak, ha nem is értékes, de egyébként szeretett, megszokott holmik, amelyek emlékekhez kötődtek. Minden félretett pénzem és fizetésem a hobbijaimra költöttem, ezekhez a tárgyakhoz nem férek most hozzá.
Ráadásul úgy érzem anyám direkt csinálja ezt. Mármint először az volt a célja, hogy kidobott, de mostmár csak az, hogy bántson.Azoknak, akik a jogokkal jönnének, igen, be vagyok oda jelentve, ezért bármikor bemehetnék, de ha csak fizikai erőszakkal lehetséges, így mit sem érek a jogaimmal. Arra viszont gondoltunk, hogy amikor nincs otthon, feltörjük a lakást, és elvisszük amit kell, de félünk, hogy a végén még feljelent minket és kitalálja, hogy más is eltűnt onnan.
Jó, de jelenleg engem a bántalmazó akar kijelenteni.. érted. Fordított a dolog.
És ha elköltözök végleg evidens, hogy 3 hónap múlva már ki tud ugye jelenteni. Nem? De.
Hát nálunk sosem volt ilyen. Egyébként a helyedben szerencsésnek érezném magam, hogy nem voltál benne a hírekben ilyen címszóval:
"Kovács Béla XY-i lakos baltával meggyilkolta fiát és élettársát, majd magával is megpróbált végezni, a rendőrök elfogták" mert ahogy elnéztem nagyon közel jártatok hozzá. Remélem már nem laktok ott. Vagy ő nem.
Nos,odamész az ajtóhoz, csenget,anyuka nem enged be.
Telefont előveszed,felhívod a 107-t és elmondod,h a bejelentett lakcímedre nem engednek be,kéred a rendőri intézkedést. Lakcímkártya, személyi legyen nálad.
Jobb esetben ekkor anyud ajtót nyit a rendőröknek,lesz kiabálás stb. Megegyeztek,kipakolod a cuccod. Anyud köteles beengedni.
Rosszabb esetben kapsz egy jogi felvilágosítást,miszerint polgári peren érvényesítheted követelésedet.
De mivel a rendőr nem látnok,így nem fogja tudni,h jogilag tényleg kié mi.
legjobb ügyvédi felszólító levelet küldeni,majd ezt követően jogi útra terelni.
Ahogy írtad már 8 napon túl gyógyuló sérüléseket is okoztál neki,így lehetséges,h anyud fogja kérni a távoltartást tőled. Abban az esetben is egy meghatározott időben/ideig jogodban áll a személyes holmijaidat elvinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!