Hogyan dolgozzam fel hogy a lányomnak szeretője van?
Nem tudom biztosra hogy szeretője van, de egy férfi rá van telepedve.
Nem rég kezdődőtt az egész, kapott tőle virágot, sokat meg áll a ház előtt és beszélgetnek, és többet látták különböző környéki városokban mostanában.
A lányomnak van egy vőlegénye ő neki nem akarom elmondani ezt, ha megértitek miért, ő külföldön dolgoznak.
Nem mondom hogy kedvelem de ő korban hozzá való inkább, ez a férfi alig fiatalabb tőlem és legjobban ez idegesít!
Az anyja vagy is a feleségem pedig támogatja ebben, titokzatoskodnak. Állandó susmogások teljesen megőrjítenek. Nem tudom kivel beszéljek, beszélnem kellene talán a férfival de azt hiszem nem bírnám megállani hogy ne érjek hozzá a szemét fejéhez!
Még is mit csináljak? Normális válaszokat ami használható valamire, mert már nem bízom senkiben!
Nem a férfi hibája, ő nem felel azért, mi lesz a lányod vőlegényéről. Még az se biztos, hogy tud róla!
Ha beszélni akarsz bárkivel is az ügyről, az a lányod legyen. Ne kérd számon vagy támadd le, csak kérdezd meg, mi a helyzet, és mit tervez az egésszel, majd elmondhatod a hallottakat követően, mit gondolsz róla. De feltételezések alapján nem érdemes összeveszni vele, ebben biztos vagyok.
Beszélj a lányoddal.
Próbálj meg nyugodtan, higgadtan elbeszélgetni vele. Ha jó a kapcsolatotok, megnyílik elôtted.
Sajnos az a tapasztalat a gyerekekkel, hogy ha valamit minél jobban tiltasz, ellenzel, ő annál inkább ragaszkodik a dologhoz.
Ha beleavatkozol, magad ellen fordítod a lányod! Sosem fogja neked elfelejteni, és még ha idővel be is látja, hogy igazad volt, akkor is azt fogja mindig érezni, hogy elárultad.
A legjobb, amit tehetsz, hogy leülsz vele beszélgetni. Valahogy úgy, mint a haverjaiddal tennéd, egy pohár ital mellett, csak úgy cseverészni. Ha megértőnek mutatkozol, nagyobb az esély, hogy őszintén elmondja neked a saját álláspontját.
Különben sem szólhatsz ebbe nagyon bele, mivel az ő élete, az ő döntése, neki kell megtapasztalnia a döntései következményeit. Megértem, hogy félted és óvni akarod, de neki jobb hosszú távon, ha hagyod okosodni. Lehet, hogy most majd csalódik a férfiben, szenvedni fog, de ettől később körültekintőbb, megfontoltabb lesz, ami a javára válik majd. Remélem, érthető volt, és lelki szempontból közelítettem meg a dolgot, mivel a lányodról van szó és őt is ezek működtetik:)
Nehéz helyzetben lehetsz, de szerintem magadnak is a legjobbat teszed, ha nem avatkozol be, csak, ha a lányod erre kifejezetten megkér. Ha belekutyulsz, elveszítheted, elvégre az ő élete, akkor is, ha te mindjárt megőrülsz ettől a helyzettől. Maximum annyit tehetsz, hogy alkalmas helyen, időben elmondod neki, hogy neked bármit elmondhat, és mindig számíthat rád, ha szüksége van a támogatásodra - ezt is feltéve és szigorúan csak akkor, ha valóban így van!
A legjobb, amit szülő tehet, ha mindig a gyereke mellett áll, akkor is, ha az hibát követ el. Na és mi van akkor, ha ebbe a férfibe szerelmes, a vőlegényébe meg már nem, vagy soha nem is volt? Nem tudhatod, a szerelem meg már csak olyan, hogy jön, amikor nem kérik, akkor is. De szerintem nem döntheted el, ki illik hozzá, lehet, hogy kívülről neked más tűnik ideálisnak, de akármelyikkel is a lányod fog élni, esetleg családot alapítani, ezt pedig nem a külsőségek döntik el, kivel fog menni.
Nincs egészen jó kapcsolatunk! Úgy értem ezt hogy jóban vagyunk, de nem beszélgetünk ilyen szívügyekről!
Az egész úgy történt vissza emlékezések alapján hogy ódákat mesélt itthon a férfiről, úgy tett mintha nem tudta volna hogy a férfi be akarja cserkészni, én pedig mondtam hogy mit akar ez az öreg fickó. Na és akkor az anyja azt mondta, apád előtt ne mondj semmit! A feleségem aznap este azt mondta ő örül hogy mindent megoszt a lánya, és nem titkolózik. köszönöm én pedig leshetek itt, hogy mikor töri össze a szívét ez a vénember. Aztán majd maradhat pasi nélkül, mert ha híre megy hogy megcsalja nem hiszem hogy (fiú) örülne ha megtudná ezt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!