Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Legyek őszinte anyával, vagy...

Legyek őszinte anyával, vagy találjak ki valamit megint?

Figyelt kérdés

Eddig elég rossz volt a kapcsolatom vele, főleg, amióta gimibe mentem. Apával könnyebb, mert ő lazább, de neki se mondok el szinte semmit, csak ő nem kap idegbajt minden fél órában, ha itthon vagyok.

Ma bejött a szobámba anya, hogy elege van abból, hogy így utáljuk egymást (szó szerint így mondta) és próbáljunk meg tiszta lappal kezdeni és holnap tartsunk egy beszélgetős délelőttöt, legyünk őszinték egymással. De attól tartok, hogyha elmondom neki a dolgaimat és a gondjaimat, kb. rácsot tetet az ablakomra és 18 éves koromig ki se tehetem majd a lábam a szobámból.

Nem tudom, hogy most ezt komolyan gondolja, vagy apa beszélt vele esetleg...

Nem akarom úgy kezdeni, hogy hazudok, de fogalmam sincs, mit kéne tennem.

Ha elmondok neki mindent, lehet, hogy az elkövetkezendő években nem nagyon állna velem szóba. De nem is akarom már hazugsággal kezdeni az "őszinteséget".

2014. febr. 8. 20:40
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Én úgy fognám fel, hogy itt a vissza nem térő alkalom a kapcsolatotok normalizálására. Ha most is hazudsz és később kiderül, soha nem fog benned bízni.

Elég normálisnak tűnik anyukád, szóval szép fokozatosan elmondhatod miket csinálsz. Amúgy így hogy nem írtad le mik azok, nem tudjuk megitélni mennyire súlyosak. Valaki szülei már a cigizést is halálos bűnnek vennék.

Én a táplálkozási zavarral kezdeném, egyrészt mert az komoly gondokat okozhat ha gyakran hánytatod magad, illetve az egy betegség, amiről nem igazán tehet az ember. Aztán a gyógyszerek, az is komoly lehet.

Aztán a Pesten lógás (mi is csináltunk ilyet, még kamu kirándulás programot is nyomtattunk) ha valami tényleg durvát csináltál, akkor nem kell elmondani, csak ha nagyon kérdezget, inkább az emészthető verziót add elő. De ne hazudj, ne találj ki más sztorit. Talán évek múlva fel tudja majd dolgozni.

Azt viszont be kell lásd, hogy nem árt ha tudja mégis kikkel töltöd az idődet és hol. Ha netán valami bajod esne, nem is tudná hol keressen!

Ha egyszer az én gyerekem állna ezzel elő, én teljesen megsemmisülnék mint anya és magamat okolnám hogy nem vettem észre. Hiszen ő is azt hiszi ismer, erre kiderül hogy teljesen félrevezetted.

2014. febr. 9. 00:17
 22/22 anonim ***** válasza:
Ne hazudj!! Kezd a kevésbé durva dolgokkal. Sokan sokat adnànak azért, hogy ilyen màsodik esélyt kapjanak a szüleiktöl. Én is durva tini voltam, 2hetekre leléptem stb, orditottak velem, ,,kitagadtak,, mikor ilyen dolgokkal lebuktam, de most, hogy elmondom önként miket csinàltam anno, max meglepödnek, de semmi balhé. A hazugsàg jobban fàj nekik, mert ha bajod lesz, majd magukat hibàztatjàk, hogy nem ismerték fel idöben, hogy nem ismertek TÉGED!
2014. febr. 9. 10:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!