Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem elhanyagolva érzi magát. Hogyan találjak erre megoldást?
Jelenleg itthon vagyok GYED-en, ezért úgy gondolja, mindenre van időm és nem érti, mibe is fáradok ki. Ő munka után fáradt, ledől pihenni vagy játszik kicsit a gyerekekkel és nem tudja felfogni, hogy sem a kert sem a ház, sem az állatok nem látják el, takarítják ki magukat és bármennyire is jó a gyerekekkel játszani nem csak abból áll a napom. Nem tudom miért olyan nehéz ezt megértenie.
Reggel 5-től este 10-ig talpon vagyok és tényleg fáradt vagyok estére. Az is igaz, hogy mire ő hazaér, az esti fürdetés és lefektetés szokott a műsoron lenni és abban az órában tényleg csak a gyerekekkel foglalkozok, de úgy gondolom, hogy ez természetes.
Valamit nagyon rosszul csinálunk, csak azt nem tudom, hogy mit. Egyre jobban belefáradok abba, hogy csak a hibákat keresi, de a megoldást nem.
Az én férjem soha nem nyaggatott, mert volt olyan, hogy én suliba mentem hétvégén, és majdnem egész nap ottmarad a gyerkőccel. Rájött, hogy egyszerre nem megy a főzés, takarítás, gyerekkel játszás...stb. Sőt, ha gyerekezett, szinte semmi nem ment mellette:))
Két dolgot javasolnék. Az első, hogy valamilyen ürüggyel hagyd ott egy hétvégi nap, és bizony megtapasztalja, mi a helyzet. Ha csak mondod, az nem ugyanaz.
A másik, hogy valamiből vegyél vissza, hogy legyen energiád rá is estére. Aztán éreztesd vele, hogy vagy szexre van energiád, vagy a takarításra, mindenre egyszerre nincs, ő dönt. Szerintem az utóbbi választja, és esetleg elnézi, ha aznap nem mostál fel..stb.
Csak azt tudom írni, amit a többiek.
1. Hagyd ott egy teljes napra. Írd is fel neki, hogy ez idő alatt mit kell megcsinálnia.
2. Egyensúlyt kell találni. Valahogy időt kell szakítani egymásra is. Gyerek mellett nem lehet mindent tökéletes rendben tartani, lejjebb kell adni az igényeket. Különben az egész nap csak pakolás/takarítás lesz.
Mit mond egyébként, pontosan mit hiányol? Beszélgetést? Szex? Mi nem tetszik neki?
Ezért kerestem olyan nőt aki nem mániákus háziasszony!
Főzés: maximum 1 óra és nem minden nap.Nem is értem mit lehet 8- délig a konyhában szöszölni egy ebédért,amit sokaknál látok.
Mosogatás: géppel,
Takarítás: naponta soha , néha hetente egy porszívózás -fél óra,
Havonta portörlés ablakpucolás 2óra,
mosás: van mosógép- betenni kivenni a ruhát eltekerni a gombot rajta félóra. Bevásárolni együtt megyünk az se vesz el időt egymástól.
Kerti melót, fűvágást, ültetést én végzem.
Ennyi.
Mit kell ezen felfújni és napi 12 órákat gürizni sikálni- vakarni tenni venni?? Nálunk nem mi vagyunk a házért hanem fordítva és jut idő bőven mindenre. Mondjuk nincs múzeumi rend de kit érdekel ,nem várjuk látogatóba a Monaco-i herceget ,inkább pihenünk lazulunk gyerekkel játszunk.
Ismeri a napomat, bíztam is már rá a gyerekeket és a házimunkát is, csak az a baj, hogy amikor megmondtam neki, hogy miket csináljon, ő 2 óra alatt összecsapott mindent és nem izgatta, hogy ételmaradéktól ragad a tányér (majd a következő mosogatásnál lejön), hogy a kutyák és a csirkék vize elfogyott (reggel adott nekik, osszák be) vagy, hogy a kicsi a sáros előszobában mászik (esti fürdésnél lejön, kell egy bizonyos mennyiségű kosz, amit meg kell ennie a gyereknek). Így könnyű. Ő mindent letud azzal, hogy másnap is meg lehet csinálni, persze, mert akkor már nem neki kell, hanem nekem. A gyerekeket is beültette a tv elé, hogy nézzék csak, ő meg áthívta beszélgetni a barátait.
Amikor dolgoztam, akkor még nem kertes házban laktunk, nem volt 3 nagytestű, a házba bejárós kutyánk, ráadásul ő még tanult és nem arról volt híres, hogy előadásokra járjon, tehát szinte egész nap otthon volt. Akkor mikor hazaértem, max. egy óra alatt összekaptam a lakást, utána játszottunk a gyerkőccel és együtt főztünk. Most naponta legalább 10* kell a nappalit és az előszobát felmosni, ha nem akarunk sáros kutyaszőrben dagonyázni, naponta kell főznöm 2 féle ételt (sima és tejfehérje mentes) és napi 4,5-5 órám elmegy az utazgatással. A mosás is elég nyűgös, mert nincs bevezetve a csatorna, az automata mosógép túl sok vizet használ, így marad a keverőtárcsás.
Leginkább az együtt töltött időt hiányolja. Nekem sem jó ez így, de nem tudom mit csináljak.
Ebből a felsorolásból az 5 óra utazás a legproblémásabb , a többi megoldható.
Én ha zavarna a kutyaszőr nem engedném be a lakásba a 3 kutyát, de biztos nem takarítanék fel naponta 10x mikor az egyik eburaság elmegy balról jobbra. Azért ne legyünk már a kutyák rabszolgái.
Önitató csirkének olcsón kapható, kutyának egy nagy lavór kell vagyis itt 3db, de azt kicserélni nem több 10 percnél.
Főzés. Tényleg így több idő ha két féle kaját kell csinálni ,de pl a sülthús, pörkölt ,tésztafélék párolt zöldségek és még ezerféle kaja is mind tejmentesek és finomak, szóval nem kell mindennap két menü, egyen mindenki tejmentest a hét nagy részében.
Gondolom emésztőgödör van ami hamar megtelik. Automata gép amúgy nem sok vizet használ,viszont nagyságrendekkel kényelmesebb, de ha aggódtok hogy a gödröt telíti ,ki is lehet vezetni a csövét a kertbe, gondolom a keverőtárcsás vize is csak ki van löttyintve.
Ahogy olvasom nagyon rágörcsölsz a háztartás témára ,a férjed ezt egyáltalán nem igényli és nem érti, ő laza ilyen téren. Itt a fő konfliktusforrás. Vedd te is lazábbra és könnyítsd meg a saját életedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!