Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Házasság » A férjem elhanyagolva érzi...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem elhanyagolva érzi magát. Hogyan találjak erre megoldást?

Figyelt kérdés

Jelenleg itthon vagyok GYED-en, ezért úgy gondolja, mindenre van időm és nem érti, mibe is fáradok ki. Ő munka után fáradt, ledől pihenni vagy játszik kicsit a gyerekekkel és nem tudja felfogni, hogy sem a kert sem a ház, sem az állatok nem látják el, takarítják ki magukat és bármennyire is jó a gyerekekkel játszani nem csak abból áll a napom. Nem tudom miért olyan nehéz ezt megértenie.

Reggel 5-től este 10-ig talpon vagyok és tényleg fáradt vagyok estére. Az is igaz, hogy mire ő hazaér, az esti fürdetés és lefektetés szokott a műsoron lenni és abban az órában tényleg csak a gyerekekkel foglalkozok, de úgy gondolom, hogy ez természetes.

Valamit nagyon rosszul csinálunk, csak azt nem tudom, hogy mit. Egyre jobban belefáradok abba, hogy csak a hibákat keresi, de a megoldást nem.

2013. nov. 4. 14:53
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

1. nem kell minden nap főzni, pláne nem kétfélét. Főzz csak tejfehérje mentes ételt, vagy csak simán szedd szét azét akinek nem szabad lennie benne tejnek. Megoldható. Főzés 1 óra, és nem kell mellette állni ha nem olyat főzöl.

2. az állatokat el kell intézni, nincs mese, max napi 2 óra.

3. ideje beruházni egy mosogatógépre és egy rendes mosógépre, és a közműveket normalizálni. Erre gyűjteni kell de ezt a férjeddel beszéld meg. Így felszabadul akár 2-3 óra is napból. (bepakolni, kipakolni ezekből a gépekből max 20 perc). Nekünk nemrég tönkre ment a mosógépünk, ezért vettünk kamatmentes részletre újat a Tesco-ból. A++ energiaosztályú ezerszer kevesebbet fogyaszt mint a keverős, illetve ha veszel hozzá szintén így egy mosogatógépet, akkor 2-3 naponta elindítva kell használni, így vizet se használ sokat és a mosatlannal is hamar végez. Nem lesz semmi baja ha két napig ott van, csak a kajamaradékokat le kell szedni! Mi 17 ezret fizetünk 10 hónapon át 3 háztartási gépre. Ennyit nem tudnátok kispórolni??

4. takarítás... Porszívózás, felmosás max egy óra alatt megvan a teljes házban, fürdőt wc-t elég heti egyszer. Törölgetés, 30 perc, elpakolás 30 perc.

5. A kutyákat NEM BEENGEDNI! Nem egészséges ha a kinti kutya bemegy. Vagy legyenek bent, és akkor nem sároznak max szőröznek, vagy kint. Akkor kevesebb a porszívózás. Magatoknak okoztok ezzel gondot!!!

Amit ki kellene iktass az a napi bevásárlás (nem olvastam milyen időközönként jársz, de össze kell írni a heti főznivalót és ezeket megvenni a boltban mondjuk hétfőnként.

Ez így 5 óra 20 perc. Ezen kívül óráid lesznek a babáddal, te is friss leszel. Esetleg még esténként ránézhetsz az állatokra.

2013. nov. 4. 16:20
 12/19 A kérdező kommentje:

Sajnos minden napra kell főznöm, mert az oviba nem tudták megoldani a tejmentes étkezést ezért minden hétre előre megmondják, hogy mi lesz a menü és nekem azt kell kikotyvasztani. 8 emberre (3 gyerek, 5 felnőtt) nem olyan egyszerű több napra főzni, illetve én eddig nem tudtam megoldani. Gépeim vannak (mosó, mosogató), de csak nézegethetem őket, mert a teljes hálózatot ki kell cserélni, ugyanis ha valamelyiket bekapcsolom és tegyük fel bekapcsol a hűtő vagy a cirkó, akkor leveri a biztosítékot. A csatornát szeretnénk bevezetni, pénz is lenne rá, de még nem lehet, mert a környéken nincs csatorna, azt mondták, még néhány év és megoldható lesz. A mosóvizet nem öntöm a kertbe, mert ott zöldségeket, gyümölcsöt termesztek, szóval mindenképp megy az emésztőbe.

Az utazást nem tudom lefaragni. Hétköznap 5-kor kelek, kicsit tanulok, reggelit/ebédet csomagolok, 7-kor indulunk az iskolába, utána viszem a középsőt az oviba, majd megyek anyósomékhoz az ebéddel, onnan haza és már 9-fél 10 van. Ébresztem a férjemet, megcsinálom a másnapi ebédet és a házimunkát, fél kettőre megyek a gyerekekért, átviszem anyuékhoz őket, én megyek valamelyik tanfolyamra (hármat csinálok, mert kell a munkámhoz, egyébként nem várnak vissza), utána megyek a gyerekekért és 6-ra hazaérünk. Játszok velük, beszélgetünk, vacsorázunk, 8-kor fürdés, 9-re alszanak. A férjem hazaér 8-10 között valamikor (attól függ, van-e valami programja, edzés stb), pihen egy kicsit, netezik v. alszik, utána vacsorázik és inentől kellene, hogy részt vegyek az estéjében, de addigra én már kidőlök. Szombaton 8-tól 3-ig tanfolyamon vagyok, a férjem pihen, a gyerekek anyuékkal. Délután játszunk kicsit együtt a gyerekekkel, majd a férjem megy játszani a barátaihoz. Vasárnap van végre egy kis időnk egymásra, de ez kevésnek bizonyul.

Mindhárom kutya a férjem nagymamájáé és benntre lettek szoktatva. A férjem azzal a feltétellel kapta meg a házat, hogy a kutyák maradnak bennt.

Én is kezdek kikészülni, pedig csak fél éve megy ez így. A tanfolyamok kb 7 hónap múlva lezárulnak, akkor talán nem lesz ennyire feszített a tempó, de addig gőzöm sincs, hogy oldom meg.

2013. nov. 4. 17:21
 13/19 anonim ***** válasza:
A legidősebb gyerek hány éves?
2013. nov. 4. 17:32
 14/19 anonim ***** válasza:
Ez nálunk is így volt. A napi teendők meg a két gyerek mellett örültem hogy ágyat érhettem. Az hogy még feleség is legyek és a férjem kedvére tegyek, a nehezemre esett. Nekünk ugyan nincsenek állatok, de maximálisan megértelek. Csak azt tudom tanácsolni, hogy vegyél erőt magadon. Azt nem tudjátok esetleg megoldani, hogy néha néha valaki vigyázzon a gyerekekre, hogy az esti procedúrát ne neked kelljen végigzongorázni, meg kettesben tudjatok lenni egy kicsit? Tudom nem könnyű, de a házasságotok érdekében muszáj valami megoldást találni! Nem szabad elfelejteni, hogy attól hogy anyák lettünk, feleségek is vagyunk! Kitartást és sok sikert!
2013. nov. 4. 18:02
 15/19 anonim ***** válasza:

Ez így nem hangzik jól. Én a férjeden helyében téged próbálnálak tehermentesíteni. És a gyerekekkel is többet foglalkozhatna.

Ő hétvégén egy napot pihen, barátaihoz jár, írod,hogy hét közben edz. És TE mikor csinálod azt, amit TE szeretnél? Őszintén megmondva nem szívesebben lennék a helyedben, és megértem, hogy teljesen hulla vagy estére. Nekem 3 hat éven aluli kisgyerekem van, de fele ennyi dolgom. A 3 kutya se semmi. Nem szívesen élnék így, az biztos. És nem is bírnám sokáig.

Most mond, és te nem érzed magad elhanyagolva??? Szerintem te pont ugyanolyan megalapozottan mondhatnád ezt a férjednek.

2013. nov. 4. 19:03
 16/19 anonim ***** válasza:

A férjednek kellene többet segíteni, nemcsak pihenni, és a barátaival foglalkozni. És te mégis mikor pihensz?

Miért kell, ha jól emlékszem talán anyósodéknak is, neked főzni?

Azt meg pont lesz*rnám, hogy egyeztünk meg a kutyákat illetően, ha valakinek nem tetszik, hogy ki vannak téve a házból, akkor takarítson az helyetted, aki beengedi.

Azon aztán meg végképp fennadkatam, hogy te míg szombaton tanfolyamon vagy, a férjed nem képes a gyerekekkel lenni, úgy hogy egész héten kb. este látja őket? Akkor is a nagyszülőkre kell lepasszolni? Ez azért elég vicc.

A férjed kicsit el van kényelmesedve.

Én a következőt tenném, ha legközelebb hosszabb szabadságot kivesz - minimum egy hét - első nap KÖZÖSEN elvégeznék minden feladatot, ami adódik, megmutatnám, hogy kell rendesen megcsinálni, aztán a többi napban neki kell ugyanezt elvégeznie. Hidd el, ha nem végez alapos munkát egy hét után meg fogja enni a kosz, és remélhetőleg ez már őt is zavarni fogja.

2013. nov. 4. 19:15
 17/19 anonim ***** válasza:
Sz*r a munkahelye, nem veled van a gáz,hanem túl sok sz*r éri napközben és várja hogy te majd "ellazítsd". Csak hogy neked más dolgod is van. Ennyi, ez a fő gond.
2013. nov. 4. 20:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Miért te viszed oviba- suliba mindig a gyerekeket? Ha jól értem mire visszaérsz még a férjed otthon van, tehát neki is beleférne az idejébe. Ha nem is minden nap de minden másnapra bevállalhatná.

A másik ,hogy miért te eteted az anyósékat? Nem tudnak főzni ? Vagy ez is kikötés volt a házért cserébe mint a bejárós kutyák? Nem biztos ,hogy jó üzletet csináltatok akkor...

Technikai kérdés a gépek konnektorának külön biztosíték ágra kötése ,egy vill. szerelő nem túl drágán megoldja fél nap alatt. Csatornára én nem várnék hosszú éveket ,mikor már megvannak a gépek,inkább a meglevő gödör mellé csinálnék egy másikat akár házilag ásóval, bontott téglából kifalazva és egybenyitva a régivel .De ebben a férjed segítsége fontos lenne. Ha nekidurálja magát az ember 3-4 nap alatt megvan.

2013. nov. 5. 11:55
 19/19 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nem akarok bele okoskodni,nálunk sincs csatorna,csak emésztő akna.Tanyán lakunk,itt nem is lesz(nem is bánom,mert nagyon sokba kerülne a víz+csatornadíj együtt)

Az emésztőt havonta búvárszivattyúval elintézzük.Nem nagy kunszt,kb 30 perc.Automata gépeket használunk mindenre.

A villany hálózatot tényleg jó lenne nálatok megcsinálni:nálunk jó,mert minden gép mehet egyszerre,semmi gond nincs.

Én a kutyákat nem engedném be,az tuti.Jobb időben,vagy,mikor nincs sár oké,de kibírják pár napig,amíg esik az eső,hogy nem jönnek be.

Főzésbe nem tudok érdemben válaszolni,nálunk senki sem allergiás semmire.

Viszont ha bevásárolni megyek busszal,az nekem is legalább 1,5 óra,pedig nincs messze a város,de így van busz,azt a részét meg tudom érteni :-)

2013. nov. 5. 18:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!