Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Legyek őszinte anyával, vagy...

Legyek őszinte anyával, vagy találjak ki valamit megint?

Figyelt kérdés

Eddig elég rossz volt a kapcsolatom vele, főleg, amióta gimibe mentem. Apával könnyebb, mert ő lazább, de neki se mondok el szinte semmit, csak ő nem kap idegbajt minden fél órában, ha itthon vagyok.

Ma bejött a szobámba anya, hogy elege van abból, hogy így utáljuk egymást (szó szerint így mondta) és próbáljunk meg tiszta lappal kezdeni és holnap tartsunk egy beszélgetős délelőttöt, legyünk őszinték egymással. De attól tartok, hogyha elmondom neki a dolgaimat és a gondjaimat, kb. rácsot tetet az ablakomra és 18 éves koromig ki se tehetem majd a lábam a szobámból.

Nem tudom, hogy most ezt komolyan gondolja, vagy apa beszélt vele esetleg...

Nem akarom úgy kezdeni, hogy hazudok, de fogalmam sincs, mit kéne tennem.

Ha elmondok neki mindent, lehet, hogy az elkövetkezendő években nem nagyon állna velem szóba. De nem is akarom már hazugsággal kezdeni az "őszinteséget".

2014. febr. 8. 20:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Én a helyedben nem az egész naggyal kezdenék, hanem mondjuk egy kis résszel ami önállóan is megállja a helyét. Ezzel tudnád tesztelni, hogy hogyan reagál és ha minden jól meg, akkor apránként meggyónhatsz mindent. Ő sem várhatja el, hogy holnap azonnal minden megváltozik, minden helyrejön és egy villámcsapásra legjobb barátnők vagytok... Szerintem elég ha mindketten tesztek 1-2 kezdő lépést a viszony rendezésére.
2014. febr. 8. 21:25
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Milyen csínyeket követtél el amiket félsz elmondani?

Névtelen fórum, gyónj

:D

2014. febr. 8. 21:28
 13/22 anonim ***** válasza:

Tudja meg rólad az igazat. Az édesanyád az egyetlen egy (kivéve, ha nem valami extra nehéz gyerekkorod volt akármi miatt) akire haláláig támaszkodhatsz, és akire bajban számíthatsz.Ezt ne feled. Kiabáljon 1-2 hétig, puffogjon 1-2 hónapig, de ennyi nehézséget ki kell bírnod, viszont utána mégstabilabbá fogtok válni, mint addig bármikor, mert pontosan tudni fogja, hogy bármit is tegyél te vállalod magad és őszinte vagy hozzá.

Ha pedig felnőttnek tartod magad, akkor vállalnod kell a cselekedeteidet.A felnőttség erről szól és nem arról, hogy betöltötted papiron az X születésnapodat.

2014. febr. 8. 21:28
 14/22 anonim ***** válasza:
(12) Látom egy anyuka már nagyon izgul:D
2014. febr. 8. 21:29
 15/22 anonim ***** válasza:
vagy apuka?:D
2014. febr. 8. 21:29
 16/22 A kérdező kommentje:

De az a baj, hogy mindenben hazudtam neki. Mindenben.

Úgy mondtam a hazugságokat, ahogy más a verset. Külön beírtam a telefonomba, hogy mikor mit mondtam, hogy el ne felejtsem.

Bekerültem egy "elit körbe", viszonyom lett valakivel, akivel szóba se kellett volna állnom, elkezdtem gyógyszereket szedni, akárhányszor valami bajom van, megeszek mindent, amit találok, utána megyek hányni, olyan dolgokról tudok, amiről jobb lett volna tudomást sem szereznem és emellett sose mondok igazat anyáéknak, profin tudok hazudni, bárhol, bárkinek és még sorolhatnám...

Ők pedig azt hiszik, hogy csak hisztis vagyok, amikor megjön és amúgy minden rendben van.

Pl. elég sokat vagyok Budapesten a baráti köröm miatt, de erről sem tudnak, legutóbb a sulival alig akartak elengedni, mert nehogy történjen valami. Nem akartam mondani, hogy elég rutinos vagyok már és többet voltam már ott az elmúlt félévben, mint ők az utóbbi 10 évben.

Olyan dolgokat tettem és teszek, hogy ha anya tudná, akkor lehet, hogy soha többet nem bízna meg bennem és szóba se állna velem.

Akkor lennék szerintem a legboldogabb, ha csak egy iskolai lógást, vagy bulit kellene elmondanom.

Eddig azzal nyugtattam magam, hogy úgysem érdekli, hogy mi van velem, észre se vesz. De ha most rendeződik a kapcsolatunk, akkor félek, hogy nem fogom tudni ezt sokáig csinálni.

Az egyik barátnőm azt mondja, hogy lehet, ebben az esetben a hazugság kevésbé fájna neki.

2014. febr. 8. 21:50
 17/22 anonim ***** válasza:
Gond egy szál se, minden hazugságnak egyszer vége kell legyen, legyen ez a holnapi nap.Szerintem anyukád is volt kamasz, és nem most jött le a falvédőről, csak valószínűleg ő is véget akar vetni ennek a folyamatnak. A büntit szépen kitöltöd, és kapsz szabadságot.Aztán, hogy élsz-e vele, vagy visszaélsz az rajtad műlik.:)
2014. febr. 8. 21:56
 18/22 anonim ***** válasza:

Szóval akkor:

-összejöttél egy gazdag nyugdíjassal / maffiózóval

-gyógyszereket szedsz

-táplálkozási zavar

-sokat lógsz pesten

-sokat hazudsz

Van még valami?

2014. febr. 8. 22:03
 19/22 anonim ***** válasza:
100%

Adagold neki apránként.

Szerintem a legsúlyosabb az étkezési zavar, de ez az, amit egy szülő még viszonylag a legkönnyebben benyel.

Én ezzel kezdeném... elmondanám hogy ez van.

tudom hogy nehéz leállni, én anorexiás voltam. Észrevette anyum, az látványosabb. én se mondtam el semmit, de egyszer leültünk beszélni és akkor mondtam. Hogy nem megy le a torkomon az étel és akkor kitaláltunk, hogy töltsünk minden héten 1 délutánt együtt kezdetnek.

Elmentünk úszni, masszázsra, szóval ilyen csajos napokat csináltunk és csak úgy felszínesebb dolgokról beszéltünk.

De ahogy elkezdtem járni úszni, az alakommal is elégedettebb lettem és végül ezt megoldottuk.

Aztán szépen lassan a többi dolgot is.

Nem tudom nálad ez működne-e mert minden ember és helyzet más, de egy próbát megér.

Ha ezt elmondod és nem is akarod a többit, talán nem is kell.

2014. febr. 8. 22:28
 20/22 A kérdező kommentje:

# 17/18

De ha ezt rázúdítom, a zárt osztályon végzi... Eddig annyitól kiborult, ha rácsaptam az ajtót, vagy ha túl sokáig hagytam a hajamon a hajszínezőt és nem olyat lett, amilyet ő "megengedett".

Ez a bünti minimum 2 éves lesz, az tuti...

# 18/18

Hát, kb ennyi.

De valószínű hogy egy tanárt miattam rúgtak ki a suliból még az előző félévben. Elég sok pénzem van titokban.

Néha vezetek, de jogsi nélkül (bár ez a többihez képest szinte semmiség).

Egyszer öngyilkos akartam lenni.

Nem vagyok annyira ártatlan, amilyennek a családom hisz, bár gondolom, ez már leesett.

Ja és a barátom nem annyival idősebb nálam, hogy nyugdíjas legyen és nem is maffiózó tudtommal.

# 19/19

Szóval akkor kezdjem a hánytatással?

De akkor rákérdezne, hogy miért teszem, nem?

2014. febr. 8. 22:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!