Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért szól bele a párom a...

Miért szól bele a párom a gyerek nevelésembe?

Figyelt kérdés

Ma reggel elmentem a boltba, két éves lányomat a páromra hagytam.

Mikor hazaértem a párom éppen a hamut vitte ki az udvarra, a szobába belépve látom, hogy a lányom egy elszenesedett fával rajzol a falra. Hírtelen kikaptam a kezéből a fát és a kezére ütöttem. Persze sírva rohant a páromhoz aki mérgesen közölte, hogy ameddig ő velem lakik addig a gyereket ne merjem bántani. Mégis hogy képzeli ezt? Kíváncsi lennék, ő mit tenne a helyemben. Nagyon mérges vagyok rá.

2014. jan. 12. 21:20
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
78%
sajnos így van, most a gyerek veri meg a tanárt.. a szülők meg fel vannak háborodva, ha behívják őket
2014. jan. 13. 03:56
 42/58 anonim ***** válasza:
70%

Fú...végig sem tudtam olvasni a sok értelmetlen vitát arról, hogy rá szabad-e ütni egy gyerek kezére vagy sem. Egyetértek azzal, hogy a kézre ütés nem verés, de azzal egyáltalán nem tudok egyet érteni, hogy azonnal rá kell csapni egy 2 éves gyerek kezére, mert megmagyarázni nem lehet még neki semmit, mert egy majom szintjén van.

1 éves múlt a kisfiam, de már meg lehet magyarázni neki dolgokat. És képzeljétek, egyszer már én is a kezére csaptam, de nem azonnal. Pontosan érti már azt, hogy nem szabad, és amikor ötvenedszer nyúlt a konnektorhoz felém vigyorogva, hogy ez milyen vicces, és amikor rászóltam, visszarántotta a kezét (ergo értette), és utána hisztigörcsben tört ki, 5 mp múlva meg már megint vigyorogva nyúlt felé, akkor kicsit odaütöttem a kezére.

És van egy 2 éves unocsaöcsém, folyékonyan beszél és minden megért. Miért is ne lehetne elmagyarázni egy 2 éves gyereknek bármit??? Aztán ha napi rutin válik belőle a magyarázatok és elterelések ellenére, akkor ki lehet akadni idővel. De azonnal megjelenni otthon és nekiugrani a gyereknek??? Hát nem is tudom

2014. jan. 13. 11:17
 43/58 anonim ***** válasza:
67%

Nekem a kézre csapás is verésnek számít. Ha már a 2évesnek egy ilyen apróságért (hol van ez ahhoz képest, amit egy tini tud csinálni...) kézre csapsz, mert ennyit tudsz a baromi nagy neveléseddel, később mi lesz? Ebből lesznek a gyerekverők. Tapasztalatból mondom, engem vertek, hidd el, nem jó dolog. Meg amúgy is, minden gyerek más személyiség. Van olyan, mint az itt hőbörgők többsége, akinek meg sem kottyan egy pofon, de van, akinek életen át tartó traumák lehetnek belőle.

Egy 2 éves nem hülye amúgy, el lehet neki magyarázni. Vagy ha nem, azért a büntetés sem áll meg a fizikai agressziónál...

Ráadásul ha már a párod az a szerencsétlen, akkor igenis van joga a gyereked neveléséhez, pont azért, mert együtt vagytok, a párod, együtt kell élnie a gyerekkel. Ilyenekből lesznek azok a gyerekek, akik megtanulják, hogy anyu/apu azt mondta, pótapu/pótanyu nem szólhat bele a nevelésbe, ergo velük azt csinálhatok, amit akarok, mert úgysem kell rájuk hallgatnom. Aztán majd bőgsz, ha a párod ezt megelégeli, hogy az a szarszemét elhagyott...

2014. jan. 13. 11:56
 44/58 anonim ***** válasza:
100%
Ha együtt éltek, akkor persze, hogy elmondhatja a véleményét, mert ha két szülő együtt nevel egy gyereket, akkor meg kell beszélni a dolgokat. Itt az a baj, hogy a férfi meg se próbálta megbeszélni, csak jött a zsarolással, hogy "ne merd bántani, amíg én itt vagyok". Beleszólni beleszólhat, de hogy jön ő ahhoz, hogy megtiltson valamit a gyerek anyjának? Itt érveltek amellett, hogy egy kétévessel már értelmesen kell beszélni, akkor egy felnőtt nővel nem lehet értelmesen megbeszélni ezt tiltás helyett?
2014. jan. 13. 16:28
 45/58 anonim ***** válasza:
81%
Ja és eléggé ledöbbent, hogy egy kézrecsapást itt kb. a gyilkossággal egyenértékűnek tartanak egyesek, de legalább már tudom, hol szaporítják ezt a rengeteg neveletlen mai gyereket, amelyiknek muszáj a bicikliúton rohangálni, mások kutyáját dobálni meg órákig vonyítani a szupermarketben, mert ha rászólnának, összetörne a lelkivilága.
2014. jan. 13. 16:29
 46/58 anonim ***** válasza:
39%
nevetséges, hogy ezen a hülye kezes dolgon vagytok ennyire fennakadva.. :D
2014. jan. 13. 16:37
 47/58 anonim ***** válasza:
87%

Nem az a baj, hogy rácsaptál a kezére. Hanem az, hogy magasról teszel a párodra.

Döntsd el, hogy a párod mint vibrátor kell, vagy azért szeretnéd belevonni a te és a kislányod életébe. Magyarán szeretnéd, ha egy család lennétek-e? Mert akkor bizony nincs olyan, hogy a "te nevelési módszereid". Olyan van, hogy a "mi nevelési módszereink". Leültök, és megbeszélitek, ki hogy mit képzel el. Ha már behoztad a családodba az új párodat, viselkedj is úgy vele mint családtaggal, ne csak mint egy pasival aki éppen kúr és éppenhogy nem kell megkérdeznie, szabad-e kennie egy szelet vajas kenyeret. Próbálj meg felnőtt nőként viselkedni.

2014. jan. 13. 18:15
 48/58 anonim ***** válasza:
86%
Azt még mindig nem értem, hogy a többség szerint miért a kézre csapás az egyetlen nevelési eszköz. Elég ingerszegény környezetben nőhetnek fel. Lehet pl. a sarokba is állítani a gyereket úgy, hogy ne mozogjon, vagy nem kap desszertet, nem nézheti meg a mesét. Vagy a kiabálás is - bár mondjuk ha folyton ordít a szülő, mint a sakál, az nyilván nem hatásos megoldás, mert attól nem ijed meg a gyerek :D. De nyilván az a gyereknevelés csúcsa, ha fizikai fájdalmat okozok a gyereknek (igen, a kézrecsapás is az... jóapám is azt mondta, hogy "az csak egy legyintés", de azért a felnőtt meg a gyerek messze nincs egy súlycsoportban).
2014. jan. 13. 18:37
 49/58 anonim ***** válasza:
5%
47. Undorító paraszt vagy!
2014. jan. 13. 18:57
 50/58 anonim ***** válasza:
87%
Nem undorító teljesen igaza van. Minek bízta akkor másra a gyereket.
2014. jan. 13. 18:59
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!