Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adnál zsebpénzt 22 évesnek,...

Adnál zsebpénzt 22 évesnek, ha estin tanul és nem segít itthon semmit?

Figyelt kérdés
Heti 3x este van suliban, most fog érettségizni. Szakmája már van, de most nem dolgozik, hogy le tudjon érettségizni. A családjára semmi ideje sincs, itthon nem csinál semmit, eddig kapott zsebpénzt, fizettem a telefonját is, de úgy érzem ez már sok és valójában már neki kéne beleadnia a rezsibe. Azért keseredtem el, mert kértünk volna tőle egy félórás szivességet és hetek óta mindig azt mondja, hogy nincs rá ideje, mert tanul. Persze közben a barátaira, Fb-ra van ideje, jól tudom. Úgy érzem, jól elkényeztettem, de közben mégis bűntudatom van, mert érzem, hogy ő azt várná, hogy továbbra is fizessük a bérletét, telefont, stb.
2014. jan. 6. 09:13
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%
Nem. 12-nek igen, 22-nek már nem. A zsebpénz gyereknek való, felnőtt esetében már megalázó.
2014. jan. 6. 11:03
 22/32 anonim ***** válasza:
93%
Ez a ti hibátok. Másszatok ki belőle magatok. De hogy ez a gyerek még legalább 10 évig nem fog dolgozni, az tuti.
2014. jan. 6. 11:50
 23/32 anonim ***** válasza:
55%

Èn azèrt egy kicsit összetettebbnek èrzem ezt a kèrdèst. Èn is 22 èves vagyok, világèletemben jól tanultam, de mivel elèg szegènyek voltunk, azt mondták nem mehetek egyetemre, nem támogatjàk, söt vegyek mindent magamnak ès fizessek otthon rezsit. Nulla tartalèkból, èrettsègivel.

Nagy nehezem találtam egy minimálbères munkát, mellette elkezdtem levelezön az egyetemet, csakhogy egyszer megszünt a munkahelyem, azóta nem találok. Pedig ötször feljártam már a várost. Most az jobb, hogy èn 22 èvesen diákhitelbœl fizerek otthonra rezsit, mert nem tudom màshogy megoldani, hála anyámnak?

Be kell látni, hogy igenis hibás vagy abban, hogy a gyeteked itt tart. Mert te nevelted ilyenre, most ne rontsd már el mèg jobban az èletèt. Nem azt mondom, hogy zsebpènzt adj neki, de nehogy már a bèrletèt se fizesd...

2014. jan. 6. 12:06
 24/32 anonim ***** válasza:
72%
kedves utolsó, tudod, vannak ám államilag finanszírozott szakok is.
2014. jan. 6. 14:30
 25/32 anonim ***** válasza:
66%
Kedves 24-es, ismétlem: levelezőn kezdtem munka mellett, tehát nekem nem volt államilag támogatott lehetőség. Most viszont már nem vesznek át nappalira.
2014. jan. 6. 14:32
 26/32 anonim ***** válasza:
19 vagyok,már 2 éve (nappali tagozat mellett) dolgozok. Szünetben összejön 30-40 ezer is akár,évközben lehet hogy csak 8-15 ezer de az is több mint a semmi. Plusz mellette főzni szoktam,mosok magamra,hétvégente takarítok,bevásárlást is néha intézek,mosogatok. Adjatok neki pénzt bérletre,minimálisan telefonra (pl.: nekem kéthavonta fizetnek 1500-at a szüleim),tanszerre,minden másra keresse meg ő a pénzt,még szakma nélkül is tudna munkát találni,így meg pláne.
2014. jan. 6. 17:25
 27/32 anonim ***** válasza:

"még szakma nélkül is tudna munkát találni,így meg pláne."

Én azért ezt erős kijelentésnek tartom. Nem az állítom, hogy a srác dolgozni akar, viszont egy érettségi nélkül valószínűleg még munkát sem találna. Az ország déli/keleti részében biztosan nem.

2014. jan. 6. 17:39
 28/32 anonim ***** válasza:

honnan tudod, hogy nem lett volna lehetőséged?

felvételiztél rendes időben, vagy a pótfelvételinél nézegetted a szakokat? Mert ott tényleg csak fizetős marad

2014. jan. 6. 17:51
 29/32 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó, onnan tudom, hogy nyilvánvalóan utána néztem.
2014. jan. 6. 17:54
 30/32 anonim ***** válasza:
Koszt, kvártély ott van, lehet diákmunkát is vállalni.
2014. jan. 7. 01:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!