Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Adnál zsebpénzt 22 évesnek,...

Adnál zsebpénzt 22 évesnek, ha estin tanul és nem segít itthon semmit?

Figyelt kérdés
Heti 3x este van suliban, most fog érettségizni. Szakmája már van, de most nem dolgozik, hogy le tudjon érettségizni. A családjára semmi ideje sincs, itthon nem csinál semmit, eddig kapott zsebpénzt, fizettem a telefonját is, de úgy érzem ez már sok és valójában már neki kéne beleadnia a rezsibe. Azért keseredtem el, mert kértünk volna tőle egy félórás szivességet és hetek óta mindig azt mondja, hogy nincs rá ideje, mert tanul. Persze közben a barátaira, Fb-ra van ideje, jól tudom. Úgy érzem, jól elkényeztettem, de közben mégis bűntudatom van, mert érzem, hogy ő azt várná, hogy továbbra is fizessük a bérletét, telefont, stb.
2014. jan. 6. 09:13
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Én egy 19 éves lány vagyok, édesanyám anno szakmunkásképzőt végzett. Néhány éve döntött úgy, hogy leérettségizik, így 40 évesen tette le az érettségit - csupa ötössel. Emellett napi 8 órát dolgozott, három gyereket nevelt, heti ötször vagy hatszor főzött, és folyamatosan rendet tartott itthon. Én tavaly érettségiztem, de közben nyelvvizsgáztam, korrepetáltam más diákokat pénzért, segítettem itthon a házimunkában, valamint tanulni a két húgomnak.

Szerintem a gyereked ingyenélő, egyáltalán nem érdemli meg, hogy pénzeld. Majd ha letett valamit az asztalra, akkor támogathatod. Én még kapok zsebpénzt a szüleimtől, de eleve fiatalabb is vagyok, nappalis tagozaton tanulok egy nehéz szakon, ami mellett nincs időm eljárni itthonról, sokat tanulok, ez látszik is. A házimunkára, segítségnyújtásra érdekesmód így is van időm itthon.

2014. jan. 6. 10:08
 12/32 anonim ***** válasza:
*van
2014. jan. 6. 10:09
 13/32 anonim ***** válasza:
82%

Én se gondoltam,hogy 27 éves fejjel vissza kell ülnöm. Naivan azt hittem elég lesz 3 szakma..

Érettségi= Ha nincs lenéznek, ha van lesz@rják!

2014. jan. 6. 10:10
 14/32 anonim ***** válasza:
Dehogy! Minek adnék? Inkább ő adjon bele a közösbe+segítsen otthon. 22 éves az már bőven felnőtt, nem gyerek.
2014. jan. 6. 10:11
 15/32 anonim ***** válasza:
100%
hát igen, azért 'sz@rják le' mert ez már egy minimum elvárás... na mindegy, a kérdező fia ettől még nem érdemli meg a zsebpénzt, a 27 éves anyukának meg sok sikert az érettségihez!:D
2014. jan. 6. 10:12
 16/32 anonim ***** válasza:
11-es vagyok, azt elfelejtettem hozzátenni, hogy azért kapok zsebpénzt a szüleimtől, hogy ha sokáig vagyok az egyetemen, tudjak miből ebédelni. Minden egyéni szórakozásomra, vagy kütyükre, új cuccokra saját pénzből költök (nyári diákmunkák, egyetemi ösztöndíj).
2014. jan. 6. 10:13
 17/32 anonim ***** válasza:
100%

Így van , nem érdemli meg.

Örüljön ,hogy az anyukája eltartja.

Köszi ,biztos meglesz :)

18/32 anonim ***** válasza:
100%

Az esti képzés azért van, hogy munka mellett lehessen végezni. Ezért nem adnék, hanem visszaküldeném dolgozni. Te még a régi rendszerben érettségiztél, a mostani annál sokkal egyszerűbb. Nem kell hozzá minden nap egész nap tanulni.

De leginkább nem is ezért vonnám meg, hanem azért, mert nem segítőkész.

19/32 anonim ***** válasza:
69%

Egy fillért sem. Már neki kellene beleadni a kasszába régóta, nemhogy zsebpénzt kapnia.... Ha a telefonját kifizeted, azért is minimum rendelkezésre kéne állnia otthon BÁRMIRE.

Szégyen, hogy egy 22 éves ennyire haszontalan.

2014. jan. 6. 10:33
 20/32 anonim ***** válasza:
100%

most nem azért, de mások egyetem mellett dolgoznak. ő esti gimi mellett nem tud elmenni legalább 4 v. 6 órában melózni valamit?

pénzt semmiképp nem adnék neki. max állást keresni segítenék.

2014. jan. 6. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!