Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hány éves korig megengedett,...

Hány éves korig megengedett, hogy a szülő megüsse és fenyegesse a gyerekét?

Figyelt kérdés

A megütés alatt nem azt értem, hogy kap egy enyhe észhez térítő pofont feleselésért vagy tiszteletlenségért, hanem olyasmit, aminek nyoma marad (ha nem is élete végéig, de sokáig).

Vagy mi a helyzet a fenyegetéssel?

Valamint az enyhe büntetések? (pl internet megvonás, szakításra kényszerítés)

Mindezt természetesen ok nélkül.

Mennyire elfogadható ez 18-20 éves korban?

2013. dec. 28. 17:15
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
58%
10-es nagyon okos vagy..vertek... fakanál, légycsapo, mogyorofavesszö..csatos katonai nadrágszij, végül üvegpálca kicsi apro üvegszilánkokkal...14 éves kollégiumba mentem, majd 19 évesen Angliába..19 éves koromtol teljesen önállo vagyok. nem is Magyarországon élek..de sajnos, tudomásul kell venni, hogy ameddig más etet, más fizeti a tandijat, más fizeti a segged törlésére használt wc papirt, bármilyen bolondok is a szüleid el kell viselni, vagy el kell menni. ilyen egyszerü.
2013. dec. 28. 17:34
 12/26 anonim ***** válasza:
22%
ja, most 29 vagyok, a szüleimnek évente kétszer küldök egy repjegyet..ennyi a kapcsolatunk.
2013. dec. 28. 17:35
 13/26 II.Dartheon ***** válasza:
92%

Hihetetlenek vagytok!! Egyes, és az aki egyetért vele, mélyen szégyellje magát, titeket kéne jól elverni és kidobni a negyedikről! Felháborító!

Nos.. alapból a verés nem vezet semmire, de semmire az égvilágon... csak rombolja a gyereket testileg, lelkileg.. szerintem ha tudsz, minél előbb menj el onnan, mert a szüleid úgyse fognak megváltozni...

2013. dec. 28. 17:36
 14/26 anonim ***** válasza:
55%

1, 5, 6, 8

Remélem, valami izomagyú állat eccer szülői szeretetet érez irántatok valami sötét helyen!

2013. dec. 28. 17:37
 15/26 anonim ***** válasza:
89%
11 Akkor meg főleg...akkor sem jogos verni és fenyegetni, ha ő tartja el. Az ilyen minek szül kölköt?
2013. dec. 28. 17:38
 16/26 anonim ***** válasza:
61%
persze, hogy nem jogos szétverni a saját gyerekedet, de mit tud tenni egy 20 éves lány? megöli anyját, apját?? vagy mit? akkor el kell menni otthonrol. de most attol a kérdezönek mitöl lesz könnyebb, ha megkapja a választ a kérdésére,- hogy nem elfogadhato a gyerekverés..nem elfogadhato a fenyegetés. semmi sem fog változni az ö családjukban. vagy majd kiáll az apja, anyja elé és azt mondja, de 87%ban a gyakorikerdesek.hu-n nekem igazat adtak, ugyhogy mostantol ne használjatok boxzsáknak? el kell költözni.
2013. dec. 28. 17:45
 17/26 A kérdező kommentje:

Amég tanulok, nem tudok hová menni.

A páromhoz tudnék szeptembertől, de akkor át kéne mennem távutas oktatásra az egyetemen.

2013. dec. 28. 17:48
 18/26 anonim ***** válasza:
100%
Diákmunka? Azzal havi 60-at kb meg tudnál keresni, az meg elég kb a rezsire meg a kajádra, ha van hova menned. Nagyon nem könnyű, lehet, hogy kicsit csúsznál is miatta, de szerintem még mindig jobb, mint ezt elviselni. És nagyon nem normális, sok szülő veri a gyerekét ok nélkül, mert pl a főnöke minden nap leordítja a fejét, neki nem szólhat vissza ezért megveri a gyerekét, vagy esetleg őt is verték a szülei. De az ilyen szülők betegek, de tényleg nem lehet mit csinálni, mint elköltözni és többet feléjük se nézni. Ha csak az egyik ver a másik is ugyan olyan hibás akkor is, ha csak nézi, mert ő az egyetlen, aki tudna valamit tenni.
2013. dec. 28. 18:10
 19/26 anonim ***** válasza:
100%
Azt kellene fölfogni valahogy, ha nehéz is, hogy a gyermekét fenyítő szülő BŰNÖZŐ!
2013. dec. 28. 18:11
 20/26 A kérdező kommentje:

Anyu nem tesz semmit, mert addig sem ők kap.

Sajnos nagyon rosszul tanulok így is, mert nem azt tanulom, ami érdekel, hanem amit a szüleim rámerőltettek.

Szeretnék dolgozni, de minden hétköznap estig vagyok suliban, hétvégente pedig tanulok.

2013. dec. 28. 18:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!