Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a hibás?!

Tényleg én vagyok a hibás?!

Figyelt kérdés
Szüleim napok óta hajtják hogy nem tudnak nekem mit venni karácsonyra, mert nincs ötletük. Mondták 2 napja hogy elmegyünk szétnézni, ma erre sor került volna, felkeltem korán hogy legyen idő mindenre, erre belövik hogy ők nem jönnek, meg nem érnek rá meg stb. Nekem rosszul esett, egyrészt mert ennyire nem ismerik a saját gyereküket h mit szeretne, másrészt h utolsó pillanatra hagynak mindent, harmadrészt meg hogy úgy jött le az egész mintha magasról tennének rá h lesz-e ajándékom vagy sem. Ezt el is mondtam nekik, erre anyám ordibálva szétdúlta a lakást és közölte velem már megvan az ajándékom csak akartak még valamit hozzá nézni, és h takarodjak innen el karácsonyig és mocsok egy kölyök vagyok (?!). Álltam, és néztem hogy most mit csináltam... Nem ragaszkodtak az ajándékozáshoz, nyilván ha nem hallgatom azt napok óta h nem tudnak nekem mit venni, akkor fel sem merül nálam a dolog h ebből problémát csináljak. Én vagyok a hibás?
2013. dec. 22. 17:14
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:

Utolsó: annyira ugyanez van nálunk is! :/ Mindig várom hátha békében telnek az ünnepek, de valami mindig kicsapja a biztosítékot. Teljesen kiégtem már lelkileg, és ahogy várom az ünnepeket minden éven, szintúgy előtte 1-2 nappal el is múlik az érzés, és csak közönyösen viselem el már utána az egészet... Valahogy az ilyen konfliktusok után nem tudok mosolyogva az asztalhoz ülni velük, és úgy tenni mintha semmi sem történt volna, mert a tüske bennem marad még ha előtte kibékülünk akkor is.

Én egyetem mellett pluszban dolgozom, holnap maradtam volna itthon és segítettem volna a sütés-főzésben, most az lesz hogy inkább bemegyek dolgozni! :) Ma rendbe raktam a szobámat, leszedtem én is az összes karácsonyi díszt (elmúlt a hangulat...) Az ünnepek alatt pedig tanulok, és elterelem a gondolataimat, bezárkózom a szobámba és elvagyok magamnak mint eddig.....

2013. dec. 22. 17:58
 12/34 anonim ***** válasza:

A munka jó ötlet, eltereli a gondolataidat. Egyébként nálunk apám volt mindig ilyen, már előre féltem, hogy milyen cirkuszt fog levágni karácsonykor vagy újévkor. Bár az ajándékokat elintézték anyával, de apa felől sosem szívből jött a dolog. Ha bármit is megemlítettem neki, akkor visszatámadt, hogy miért bántjuk őt, miközben mindent megtesz...

Szerintem szüleiddel is ez van. Tudják, hogy nem teszik jól a dolgokat, ezért gyorsan megtámadnak, hogy neked legyen bűntudatod a végén, és ők takarózhassanak. Nálunk most szerencsére békés ünnepek lesznek, apa ugyanis már nem él velünk, hála az égnek...

Mindenesetre azért boldog karácsonyt, és sok sikert a vizsgákhoz. :)

2013. dec. 22. 18:11
 13/34 anonim ***** válasza:
nálunk is ez volt...repültek a tojások a hütöböl...ilyenkor meg kell puszilgatni az anyukádat és azt mondani, nem baj anya, ha kicsit be is dilizel néha és nagyon szeretlek :D nálunk ez müködött :D
2013. dec. 22. 18:45
 14/34 A kérdező kommentje:
ha olyan sértő dolgokat vágnak az ember fejéhez amiket én ma kaptam, akkor valahogy nem tudom megölelgetni anyámat hogy nem baj, szeretlek...
2013. dec. 22. 18:47
 15/34 anonim ***** válasza:
engem is lehordtak mindennek..riherongy, lusta, barom állat..rendszeresen megvertek és anyám többször kijelentette, hogy nem megy velem végig az utcán, mert szégyell engem...(mert egy kis "habcsok" voltam..) nem is tudom, hogy tudtak ilyeneket mondani.....és én -csakazértis- megölelgettem
2013. dec. 22. 18:51
 16/34 A kérdező kommentje:
sajnálom utolsó :( én is voltam ma k.urva attól függetlenül hogy már 5 éve nem volt semmilyen kapcsolatom :) meg mocsok r.ohadék is, aki igazán megdögölhetne vagy eltakarodhatna már a házból... én nem tudok senkit megölelgetni...
2013. dec. 22. 18:56
 17/34 anonim ***** válasza:
Hát én se tudnám megölelgetni őket. 10-es voltam
2013. dec. 22. 19:13
 18/34 anonim ***** válasza:

Sajnállak téged...:(

Nekem ha ilyen van azt csinálom hogy beülök a szobámba és ha bejön veszekedni akkor azt mondok neki hogy: "Jó jó jó":)

2013. dec. 22. 19:28
 19/34 A kérdező kommentje:
na most megvert (eddig sosem tette), leku.rvakölyközött, és már apát is bántja amiért állítólag "nem áll ki mellette". Apával épp beszéltük hogyha kés lett volna nála félő h le is szúr, mert olyan gyűlölet árad belőle. Bevett vagy 10 db 1 mg-os Frontint, elakar menni itthonról - esküszöm örülnék ha elmenne- a cipőjét majdnem belémvágta. Gondolkodunk azon h a mentőt hívjuk-e vagy a rendőrséget. És tanulnom kellene, holnap meg dolgozom, és az ideget beleveri a családba...
2013. dec. 22. 19:59
 20/34 anonim ***** válasza:

Ilyenkor nem kell gondolkozni hívni kell a rendőröket...

Egyébként védd magad, ne hagyd magad.

Egyszerűen látnia kell hogy nem megy semmire a veréssel, de ha hagyod magad rendszeressé válik...

2013. dec. 22. 20:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!