Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Tényleg én vagyok a hibás?!

Tényleg én vagyok a hibás?!

Figyelt kérdés
Szüleim napok óta hajtják hogy nem tudnak nekem mit venni karácsonyra, mert nincs ötletük. Mondták 2 napja hogy elmegyünk szétnézni, ma erre sor került volna, felkeltem korán hogy legyen idő mindenre, erre belövik hogy ők nem jönnek, meg nem érnek rá meg stb. Nekem rosszul esett, egyrészt mert ennyire nem ismerik a saját gyereküket h mit szeretne, másrészt h utolsó pillanatra hagynak mindent, harmadrészt meg hogy úgy jött le az egész mintha magasról tennének rá h lesz-e ajándékom vagy sem. Ezt el is mondtam nekik, erre anyám ordibálva szétdúlta a lakást és közölte velem már megvan az ajándékom csak akartak még valamit hozzá nézni, és h takarodjak innen el karácsonyig és mocsok egy kölyök vagyok (?!). Álltam, és néztem hogy most mit csináltam... Nem ragaszkodtak az ajándékozáshoz, nyilván ha nem hallgatom azt napok óta h nem tudnak nekem mit venni, akkor fel sem merül nálam a dolog h ebből problémát csináljak. Én vagyok a hibás?
2013. dec. 22. 17:14
1 2 3 4
 1/34 anonim válasza:
Egy biztos: ne velük töltsd a Karácsonyt, hanem olyan emberekkel, akik megérdemlik.
2013. dec. 22. 17:16
 2/34 anonim ***** válasza:
Nem, anyád kissé túlreagálta. Lenyugodott már?
2013. dec. 22. 17:16
 3/34 anonim ***** válasza:
Nem te vagy a hibás...
2013. dec. 22. 17:18
 4/34 A kérdező kommentje:
Normális szülők alapjába véve, de ha jön valami ünnep akkor mintha őrültekkel lennék körülvéve... Plusz még vizsgaidőszakom is van, tanulnom kell, marha jó hogy a lelkivilágomat időszakonként tönkreteszik. Nem nyugodott le anya, lefeküdt aludni kb 11kor, és azóta alszik. A lakás kb. romokban, a karácsonyi díszeket kidobálta. Én meg azóta nézek ki a fejemből hogy mivan és most ezt miért kellett...
2013. dec. 22. 17:19
 5/34 A kérdező kommentje:
Mert ha nem tudnak nekem ajándékot nézni legalább ne hangoztassa napokon át, mert elég rosszul esik hogy ennyire nem ismerik a saját gyereküket...
2013. dec. 22. 17:20
 6/34 anonim ***** válasza:
Ha elmúltak az ünnepek, ülj le vele nyugodtan beszélgetni, hogy ilyenkor mi jön rá. Miért viselkedik így, neked ez nagyon rosszul esik stb stb. És ha szeretné, a későbbi jó viszonyt megőrizni, akkro ezt a viselkedést hanyagolja. Gondolom már felnőtt vagy te is. Nem viselkedhet így veled.
2013. dec. 22. 17:21
 7/34 A kérdező kommentje:
Felnőtt vagyok igen, épp ezért nem is agyaltam a karácsonyi ajándékozáson. Hangoztattam éveken át h nekem mi a rossz, nem értem el vele semmit. Többször át volt ez beszélve, több cirkusz volt, és kezdek beletörődni hogy magamon kívül már senkire sem számíthatok.
2013. dec. 22. 17:26
 8/34 anonim ***** válasza:
Mondd el neki, hogy emiatt nem érdemes stresszelni magát. Az ajándéknál sokkal fontosabb a békés szeretetteljes családi együttlét. (Ha egyetértesz ezzel)
2013. dec. 22. 17:27
 9/34 anonim ***** válasza:

Most komolyan....Anyud nem szed valamit???

Ez a kirobbanás,na meg 11 kor lefeküdt és még nem kelt fel????Nem igazán normális.

2013. dec. 22. 17:44
 10/34 anonim ***** válasza:

Nem te vagy a hibás, van néhány szülő, aki nem egészen normális. Én már beletörődtem ebbe.

Nálunk is pont ez megy és én is egyetemista vagyok. Ma délelőtt vásárolni indultam, mielőtt kiléptem az ajtón apám adott pár ezer forintot, azzal a címszóval, hogy ő csak nekem nem vett még ajándékot és vegyek valamit magamnak, hogy szentestén ne sértődjek meg. És ezekkel a szavakkal mondta ezt el nekem. Iszonyú rosszul esett, gondolhatod. Jobb lett volna, ha csak egy szelet csokit kapok tőlük, de az szívből jön. Nekem bezzeg el kellett mennem velük vásárolni és segítenem kellett kitalálni, hogy a testvéremnek mi a kívánsága idén.

Ráadásul a vizsgaidőszak nekem is beárnyékolja az ünnepeket, de én általában úgy vagyok vele, hogy nagyon várom a karácsonyt a sütést és a finom ételeket, meg persze azt, hogy a család együtt van. Ez az érzés nekik hála kb. 22.-re el is múlik és ilyenkor mindig bánom, hogy nem utaztam el az ünnepekre. Mindig megfogadom, hogy jövőre elutazom, de sosem vitt rá a lélek. De jövőre tényleg így lesz.

2013. dec. 22. 17:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!