Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A bíróság el fogadja a takarék...

A bíróság el fogadja a takarék számlát?

Figyelt kérdés

A lényeg,hogy úgy döntöttem nem adok neki több pénzt,inkább egy takarék számlára gyűjtőm a gyereknek felnőtt koráig ugyan azt az összeget,esetleg többet. El fogadja ezt a bíróság?

Amíg nem köt bele senki a részletekbe addig nem is akarok bele menni mert ez a lényeges kérdés,hogy el fogadja e a bíróság?!Köszönöm.

2013. dec. 4. 11:07
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
18, ez egy 2008. márciusi cikk, azóta sok víz lefolyt már a Dunán. :)
2013. dec. 4. 12:15
 22/34 anonim ***** válasza:
Már akkor se ez volt az első eset úgy gondolom,mert én meg a 90-es évekről beszélek.Mindegy nem ide tartozik csak megjegyeztem :-D
2013. dec. 4. 12:19
 23/34 anonim ***** válasza:
25%

Kérdező és veled értek egyet! Ha egy anya képes arra, hogy így megalázza a gyereke apját akkor viselje a következményeket. Én sem adnék neki egy vasat, pont ugyanígy csinálnám ahogy a kérdező is! Ne engedjünk ezeknek a zsarnok nőknek!

26/F

2013. dec. 4. 12:20
 24/34 anonim ***** válasza:
100%
De ha közös felügyelet van,akkor hogy lett megítélve gyerektartás? Ha tényleg ugyanannyit van nálad a gyerek mint nála,akkor nem kell fizetned semmit,vagy akkor neki is kell fizetnie Neked,amikor a gyerek nálad van,de ennek meg nincs értelme.
2013. dec. 4. 12:38
 25/34 anonim ***** válasza:
86%
A bíróság által megítélt tartásdíjat önkényesen nem vonhatod meg. Azt a gyermeket nevelő szülőnek kell átadnod (utalnod). Ha valamiért ezzel nem értesz egyet, akkor kérj közös felügyeleti jogot és akkor nincs gyerektartás, vagy kérd, hogy nálad legyen a gyerek és akkor az anyja fog fizetni neked.
2013. dec. 4. 12:42
 26/34 anonim ***** válasza:
82%
Szép dolog, hogy a gyermeknek gyűjtesz pénzt a számlára, babakötvénynek hívják vagy akármilyen kötvény is lehet, de ez nem gyerektartás. A gyerektartásnak havonta meghatározott összegben az anya számláján meg kell jelennie, a közleményben benne kell lennie hogy x. havi gyt. Ha ez nincs meg, a bíróság 6 hónapra visszamenőleg kérni fogja tőled a pénzt, az anya azt fogja kérni, hogy a fizetésedből inkasszózzák egyből és hozzád sem kerül majd a pénz, a munkáltatód egyből utalja az anyának, ezt fogod vele elérni csak. A kötvény ettől függetlenül jó dolog, havi 10 000-el fizetve sok pénz összejön, mire 18 lesz.
2013. dec. 4. 12:48
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Közös felügyeletnél miért van gyt?

Amúgy meg a gyes 28500 Ft-járulékok, nem 50-60 ezer. Gyermek neveléséért jár, nem a gyereké.

2013. dec. 4. 13:21
 28/34 anonim ***** válasza:
71%

Közös felügyelet mellett nem kell fizetned.Fizethetsz ha akarsz....

De mint írtad nem akarsz...Ès meg is értem,ha az asszony kamatyolt félre.

Èn is anya vagyok.két gyermekem van.De eszemágában sincs a férjem "cserben" hagyni.Vannak problémák de z mindenhol van,Azt meg kell oldani.

2013. dec. 4. 13:31
 29/34 anonim ***** válasza:

Most lehet le fogtok pontozni,de leírom.

Kérdező, 50-60e szerintem picit (nagyon) sok egy 2 évesre. Ha amúgysincs bejelentett állásod, miért nem fizetsz csak 20e Ft-ot? És persze mellette fizetnéd tovább a takarék számlát?

Azért valamennyivel hozzá kell járulnod a gyerek rezsijéhez, kajájához, ruháztatásához... Végül is Te vagy az Apja! Persze megértem a sérelmeidet, mert nem volt szép dolog,hogy feldúlta a családot, de azt a gyereket a mindennapokban is el kell tartani.

A kérdésedre válaszolva: nálunk nem fogadta el a bíróság a takarék számlát (ami elméletileg már 2 éve létezett és fizetve volt csak nem a gyerek nevén... hiszi a piszi) amivel az exférjem előrukkolt, kiváltandóan a gyerektartást. Nálunk is 20e Ft-ot fizet. Kiszámoltam, nem fedezi a gyerek összes fogyasztásának a felét, csak kb a harmadát, de ez van, legalább ennyit is fizet!

Bevallom,hála az égnek nem szorulunk rá a gyerektartásra,nem is azért fizettetem vele, hanem hogy igen is, legalább ennyire érezze már a kötelességet, ha már olyan amilyen!

2013. dec. 4. 13:38
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, el vagy tévedve. A gyerektartás az anyának jár, mégpedig pénzben azért, hogy a gyermekkel nem egy háztartásban élő apa is hozzájáruljon a gyermek tartásának költségeihez (rezsi, élelmezés stb.), a gyermekkel egy háztartásban élő anya elvileg eme kötelezettségét természetben köteles rendezni.

A gyes (gyermekgondozási segély) és a gyed (gyermekgondozási díj) a nő "munkabére", ami a törvény szerint jár, és a törvény által megszabott feltételek mellett folyósítják. Neked ahhoz semmi közöd, hogy ő ezt mire költi, ahogy neki sincs a te további keresményedhez semmi köze, pusztán a bíróság által megállapított gyermektartást vagy köteles fizetni. Azt viszont köteles vagy, és ezt nem befolyásolja az, hogy te számlán gyűjtögetsz a gyereknek. Lehet mérgelődni rajta, elmondhatod minden k...nak, ezt akkor is fizetni kell. Ha nem, és ő kéri az állam általi megelőlegezést, akkor mihelyt lesz bejelentett jövedelmed/majd nyugdíjad, azonnal tiltani fogják belőle.

2013. dec. 4. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!