Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit vizsgál már másodfokon a...

Mit vizsgál már másodfokon a bíróság gyerektartás emelésnél?

Figyelt kérdés
Csak olyan válaszoljon nekem légy szíves,aki már volt ilyen jellegű helyzetben!Köszönöm!
2013. júl. 4. 13:23
 1/3 anonim ***** válasza:

Szia.Nelünk most záródott a másodfokú.Megnézik hogy elsőfokon jogosan itéltek-e annyit amennyit.Ha észre vesznek hogy törvényileg valami sántit akkor újra itélkeznek.

Nekünk sokkal jobban jártunk hogy műsodfokra vittük mert nagyon kitünt az anya kabzsisága és mérlegelték a dolgokat.

2013. júl. 12. 15:54
 2/3 A kérdező kommentje:
Nálunk is pontosan ez a baj,hogy az anyuka kapzsi és borzasztóan pénzéhes.11 évig tökéletesen megfelelt neki az az összeg,amit eddig kapott,most,hogy született 2 gyermekem az új házasságomból,így hirtelen kitalálta,hogy ő nem tudja eltartani a közös gyerekünket.15 e Ft-ról akar emeltetni 25 e Ft-ra.Ha ezt megítélik,akkor könyörgöm,mi marad a másik kettőnek?!Minimálbéren vagyok én is és a feleségem is.Amíg mi 56 négyzetméterben élünk,addig ő miből tartja fen egyedülállóként a 300 négyzetméteres házát?Érdekes dolgok ezek az biztos :)
2013. júl. 13. 10:42
 3/3 anonim ***** válasza:

Nem voltam még ilyen helyzetben, csak egyéb hozzáfűznivalóm van.

A gyerektartás mértéke általában a jövedelem 15%, jó anyagi körülmények esetén max. 25%. Semmi esetre sem haladhatja meg a jövedelmed 50%-át. Ezt az 50%-ot azonban az összes gyerekre számolják, tehát figyelembe veszik hogy a mostani kapcsolatodban is született még két gyerek.

Számokkal, ha minimálbérről beszélünk:

65.000 Ft jövedelem 15%-a 1 gyerekre: 9750 Ft

65.000 Ft jövedelem 25%-a 1 gyerekre: 16250 Ft (ez a max)

mivel született + két gyerek:

65.000 Ft jövedelem 50%-a 3 gyerekre: 32500 Ft. Ebből az exfeleségnek jár 10833 Ft, a többit a másik két gyerekre kell költeni.

Szóval nem kéri jogosan a 25000 Ft-ot, sőt, még a 15.000 Ft sem jár neki.

2013. aug. 16. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!