Hova fordulhatok ilyen esetben? Rendőrség? Bíróság? A volt férjem ellenem fordítja a lányunkat.
A válásomat pár éve mondták ki, azóta nagyjából rendeződött a láthatás is. A közös gyerekünket a bíróság nálam helyezte el a volt férjemhez pedig akkor megy a lányunk, mikor kedve van, mert a 2 hetenkénti láthatás nem működik.
A lányunk most lesz 14 éves, akkor majd dönthet, hogy át szeretne-e költözni.
Nálunk szigor van és rend, megvan mindene, de pl. nem ülhet állandóan a gép előtt. Helyette utazunk, kirándulunk. Jó tanuló amúgy.
Sérelmezte itthon, hogy a netes dolgaihoz megvan a jelszava és időnként belenézek.
Ezért az apjánál csináltak a közösségi oldalra egy teljesen új profilt, amiről nekem nem szóltak (bár azonnal rájöttem, de a lebuktatással vártam 1 hónapot), kivártam, hátha beavat.
Írtam neki az új profilra és az APJA TANÁCSÁRA nem válaszolt rá, majd mikor hazajött úgy tett, mintha mi sem történt volna, nem csinált volna semmi rosszat.
Ezek után hogy merjem elengedni az apjához?
Ellenem hangolja a gyereket, hisz ott mindent megtehet.
Itthon épp azért volt korlátozva ez a tevékenysége, mert nem tudta felelősségteljesen használni, mindenkit jelölgetett, kiadott adatokat,...
Szerintem így könnyen bajba sodorhatja magát.
Ez a magatartás az apja részéről nem kiskorú veszélyeztetése? Nyíltan arra buzdítja, hogy hazudjon nekem és simliskedjen.
Tudok ellene valamit tenni?
Beszélni nincs értelme vele, mert sajnos nem épp együttműködő, hisz a válás óta még csak gyerektartást sem fizet.
Értelmes válaszokat várok.
Köszönöm!
NEm fog tetszeni, de kinek a hibája, ha nem tudja felelősségteljesen használni a közösségi oldalakat? NEm tiltani kellene, hanem megtanítani, hogyan használja.
Ebben a történetben nem egyedül a férjed a hibás, aki olyanban cinkosa, amit te nem engedsz, de te is az vagy.
Hidd el, ha jó anyja lennél, a gyereket nem tudná ennyivel ellened hangolni. De ha ezt tiltással oldod meg, akkor gondolom, mindenre a tiltás nálad a megoldás, ahelyett, hogy megtanítanád arra, mit hogyan lehet jól és normálisan csinálni.
Ugyanez a szitu nálunk is.
Anyám próbálná rendesen nevelni a húgomat, tisztességes modorra, háziasítani, apám viszont megenged mindent, így a húgom egyre inkább az apja felé húz, közben pedig kanászodik el és olyanokat csinál 16 évesen, amiért nekem a bőr lesülne a képemről..
Mi nem találtunk rá megoldást.
2 év van hátra, utána dönthet a gyerek, hogy hol akar lenni, aztán még 3 év és már mehet is dolgozni-albiba, onnantól mindegy.
Remélem addig nem lesz drogos v. szajha..
Érthető, hogy aggódsz a lányodért, főleg a mai internetes világban.
DE az nem megoldás, hogy belenézel a profiljába, és ellenőrízgeted, nem 7 hanem 14 éves.
Már igazán kaphatna egy kis magánszférát, lassan saját MAGÁN élete lesz.
A gyerekkel lehet beszélgetni..megtanítani arra, hogy mire figyeljen, megfelelő ertégrendet muattni neki.
Bízz a saját nevelésedben...egy facebookprofilba való belenézés majdnem ugyanolyan, mintha a naplóját olvasnád, alevelezései azok privátok, semmi közöd hozzájuk. Arra megkérheted, hogy ne adjon meg olyan adatokat, értelmesen megmagyarázva mit miért.
Ha eddig jól csináltad a dolgokat vele, akkor nem lesz gond, ha pedig nem, akkor még lesznek bajok, és azt a felesleges ellenőrízgetések nem fogják megoldani.
Én nem érzem ezt ellened fordításnak... A bíróságon pedig sak kinevettetnéd magad, aztán fizetnél szépen jó sokat a költségek miatt..
A cím alapján azt hittem valami komoly dologról van szó. A helyzetet te teremtetted, hogy belemásztál az gyerek intim szférájába, ahelyett, hogy tanácsot adtál volna neki.
Most 14 éves, úgyhogy csak most kezdődik a java. Lassan eldől, hogy barátnőjének tekint majd akivel mindent megbeszélhet vagy smasszernek, aki ellenőrizgeti és rendőrt hív rá. Sok szerencsét :-))
Úgy tűnik félreérthető voltam.
Nem egyedül nézek bele, hanem vele együtt. Nem a levelezését olvasom át, hanem az ismerősöket, ilyesmiket. Sajnos sokszor kellett frissíteni, mert jó pár ember volt az ismerősei közt, akiről azt sem tudta, hogy kicsoda, csak visszaigazolt,...
Sokszor elmagyaráztuk már neki, hogy ez így nem jó, nem szabad így kezelni ezt az oldalt.
Ő nem egy átlagos kamasz, most lesz 14 éves, de nem úgy viselkedik, mint az osztálytársai vagy a korabeliek.
Nem érdekli még a fiúzás, bulizás.
Nem igazán jár el itthonról, inkább olvas, rajzol,...
Nem volt még soha fiúja, de már voltak fellángolások.
A jelszavával soha nem éltem vissza, ennek ellenére zavarja, hogy tudom, bár azt mondja, hogy nincs az oldalán semmi olyasmi.
Szerintem 14 évesen nem szabad még nekik ilyesmiben szabad kezet adni, mivel annyi rémséget lehet hallani.
Az apjáéknál mindig ez a hétvégi program, ha átmegy, hogy tv-t néz vagy chatel...
Szóval csak túlaggódom?
Eddig mindent megbeszéltünk, nem titkolózott, ezért nem értem ezt a pálfordulást.
Nulla bizalom. Ezt érted el azzal, hogy még a jelszavát is tudod. Minden gyereknek vannak titkai, ő egy önálló egyéniség, nem élheted helyette az életét. Tartsd tiszteletben a lányod magánügyeit, mert az ilyen anyukákat szokták elsőként kijátszani. Azzal biztatod hazugságra és lököd bele a bajba, hogy minden lépéséről tudni akarsz, nyomozol utána. Az apja sem cselekedett helyesen, de ha ennyire rossz a viszony közöttetek, lehet úgy gondolta, hogy veled nem lehet értelmesen ezeket megbeszélni, így a lányod cinkostársa lett.
Üljetek le és beszéljétek át a lányoddal az eddigieket, kérj tőle bocsánatot, amiért belemásztál az intim dolgaiba és kérd meg, hogy kezdjétek ezentúl tiszta lappal. Ő őszinte lesz hozzád (ami nem azt jelenti, hogy naponta ki kéne faggatnod mindenről), te pedig nem fogsz utána nyomozni.
Egyik válaszolót se zavarná, ha a 14 éves gyerekére rászállna egy pedofil? Mondjuk egy netről letöltött, 16 éves fiú képével beregisztrálva.. és előbb-utóbb mindenféle dolgokra kérné, vagy elcsalná találkozásra.
Szerintem ez nagyon gáz és ezért kell az ellenőrzés. Erre nem tudod felkészíteni, még a legtöbb felnőtt is felül ilyen-olyan csalásoknak. (deviza hitel, nigériai vevő, stb)
Más kérdés, hogy ezt nem kell mondani a gyereknek, hogy ellenőrizve van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!