Összevesztem egy kicsit a párommal ezért el akar költözni. Vinni akarja a hét hónapos lányunkat, mert szerinte felelőtlen anya vagyok. Mit tegyek, nem akarom őket elveszíteni?
Konkrétan miket mondtál még?
Illetve azt is kifejtenéd ki csinál otthon mindent. Kaja, takarítás stb.
Szerintem beszéld meg a férjeddel, hogy el kellene osztani a munkát, most szültél nem olyan régen, kimerült lehet, főleg ha még plusz akárhány főre kell főznöd, takarítanod.
Kifejtenéd mit értesz az alatt, hogy sűrűn nálatok esznek? Anyagilag hogy álltok? Mennyi a bevételetek, kiadásotok stb.
Biztos sokan írják majd, hogy tudnod kellett volna előre, hiszen gyerekes pasival kezdtél. De a saját kamasz tesóimról tudom, hogy embertelenül sokat esznek, tényleg jelentős összeg egy hónapban, ha mondjuk hetente 3-4 alkalommal nálatok ebédelnek. Szóval sokat árnyalja a kérdést, hogy mennyi gyerektartást fizettek, mekkorák egy gyerekek (mert nem hiszem, hogy 3-4 éves gyerekek bárkit is kennének a vagyonukból), mennyire terheli meg a költségvetéseteket stb.
Egyrészt a párodnak a saját gyerekei, akikről gondoskodnia kell, másrészt a ti közös gyereketek ugyanolyan fontos, és nem szenvedhet hiányt az ő kompenzálási kényszere miatt sem. A részletek nélkül nem lehet eldönteni, mi a helyzet nálatok, valóban olyan sokat jelent-e ez az összeg a költségvetésben, mennyire befolyásolja a közös gyerek sorsát ez a változás stb.
Mindenesetre ilyenen veszni hagyni egy házasságot ostobaság lenne. Ha szeretnéd őt visszacsalogatni, csak akkor hívd fel, ha lenyugodtál annyira, hogy összeszedd a gondolataid, ha már tudsz észérvekkel hatni rá. Amíg az érzéseid vezetnek, és félő, hogy indulatos veszekedés lesz belőle, inkább várj még a keresésével.
2!
Baromságot írtál. Mindket szülőnek ugyanannyi joga van a gyerekhez, amig nincs gyermekelhelyezesi per es ilyen sincs, hogy X életkor alatt nem koteles kiadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!