Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hova fordulhatok ilyen esetben...

Hova fordulhatok ilyen esetben? Rendőrség? Bíróság? A volt férjem ellenem fordítja a lányunkat.

Figyelt kérdés

A válásomat pár éve mondták ki, azóta nagyjából rendeződött a láthatás is. A közös gyerekünket a bíróság nálam helyezte el a volt férjemhez pedig akkor megy a lányunk, mikor kedve van, mert a 2 hetenkénti láthatás nem működik.

A lányunk most lesz 14 éves, akkor majd dönthet, hogy át szeretne-e költözni.

Nálunk szigor van és rend, megvan mindene, de pl. nem ülhet állandóan a gép előtt. Helyette utazunk, kirándulunk. Jó tanuló amúgy.

Sérelmezte itthon, hogy a netes dolgaihoz megvan a jelszava és időnként belenézek.

Ezért az apjánál csináltak a közösségi oldalra egy teljesen új profilt, amiről nekem nem szóltak (bár azonnal rájöttem, de a lebuktatással vártam 1 hónapot), kivártam, hátha beavat.

Írtam neki az új profilra és az APJA TANÁCSÁRA nem válaszolt rá, majd mikor hazajött úgy tett, mintha mi sem történt volna, nem csinált volna semmi rosszat.

Ezek után hogy merjem elengedni az apjához?

Ellenem hangolja a gyereket, hisz ott mindent megtehet.

Itthon épp azért volt korlátozva ez a tevékenysége, mert nem tudta felelősségteljesen használni, mindenkit jelölgetett, kiadott adatokat,...

Szerintem így könnyen bajba sodorhatja magát.

Ez a magatartás az apja részéről nem kiskorú veszélyeztetése? Nyíltan arra buzdítja, hogy hazudjon nekem és simliskedjen.

Tudok ellene valamit tenni?

Beszélni nincs értelme vele, mert sajnos nem épp együttműködő, hisz a válás óta még csak gyerektartást sem fizet.

Értelmes válaszokat várok.

Köszönöm!

2013. okt. 31. 11:22
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
85%

Gratulálok, nagyon jó anya vagy.

Csak majd ne csodálkozz, amikor pár év múlva felnőttként "éli ki magát". Az sokkal rosszabb lesz, hidd el.

Hova fordulhatsz? A tükörbe. Apukának igaza van, hadd legyen már ennyire minimális magánélete a lányodnak.

2013. okt. 31. 15:05
 22/33 anonim ***** válasza:
21%

Uramisten, micsoda válaszok! Van köztetek szulo is, aki tisztában van vele, hogy milyen veszélyes lehet az internet egy gyereknek? Ja, hogy csak kamaszok írogatnak....

En is tudom a gyerekem jelszavát, tisztában van vele, hogy másolatot kapok az e-mailjeirol, es azt is tudja, hogy időnként bizony átnezem, hogy kik az ismerősei. Igaz, o kicsit fiatalabb, mint a kerdezo lánya, de bizony ez igy is fog maradni minimum 16 eves koráig. Anno kipróbáltam, hogy mit csinál, ha egy ismeretlen ír neki. Az en kis drágám simán bedőlt, hiába magyaráztam neki előtte ezerszer, hogy csak olyat jelölunk be es vissza, akit ismer, csak azzal beszélünk es csak annak adunk ki személyes adatot. Egy netről letöltött fotó, fiatalok körében menő szöveg es o mar ra is klikkelt - akkor hitte csak el, hogy en vagyok, amikor felmentem hozza es megmutattam, hogy velem beszélgetett..... Na azóta nem csinál ilyet, azonnal szól, ha ismeretlen ír neki.

Nem sokból tart átverni valakit, pláne egy gyereket. Ajánlom figyelmetekbe a Catfishing sorozatot az MTVn. Ott felnőtteket mutatnak be, akik internetes csalók áldozatai lettek.

Nem akkor kell lepni, amikor mar baj van, hanem akkor, amikor meg meg lehet előzni.

2013. nov. 1. 06:02
 23/33 anonim ***** válasza:
68%
De szánalmas vagy utolsó! Tudod mi a különbség a gyerekeink között? Hogy a tied titokban fogja csinálni, az enyém meg elmondja! ;)
2013. nov. 1. 07:26
 24/33 anonim ***** válasza:
24%
Szánalmas az, akit a tükörben látsz, utolsó. A gyerekem mindent megoszt velem es nem csinál titokban olyat, amit nem kellene. Van esze, tudod, nem ugy mint neked, csak mivel gyerek, naiv es mivel az enyém, az en felelősségem, hogy ne kerüljön bajba.
2013. nov. 1. 07:49
 25/33 anonim ***** válasza:
22%

ma 06:02:

szóval a te gyereked egy menthetetlen hülye:) ne hasonlítsd össze másokkal. Az én 14éves húgom anélkül is tud mindent hogy folyton a facebookjában kutakodnak. Normálisan kell nevelni, az a titka:)))) Látom ez sokatoknak nem sikerül:)

2013. nov. 1. 08:56
 26/33 anonim ***** válasza:
53%
Menthetetlen hulye vagy te, meg az édes jo anyád, aki ilyen hülyének nevelt.
2013. nov. 1. 09:10
 27/33 anonim ***** válasza:
100%

De ez egyáltalán ,hogy valósítható meg?

Minden osztálytársát még oké ismered de évfolyamtársát, vagy aki alatta jár vagy szakköre járnak együtt már nem is jelölheti vissza mert te nem ismered vagy még mindig iskolába is kísérgetett?

Ezzel pont az ellenkezőjét fogjátok elérni. Mennyi idő míg csinál egy új e-mailt 10 perc sincs. Én el nem hiszem, hogy 14évesen nem csináltak maguknak.

2013. nov. 1. 10:21
 28/33 anonim ***** válasza:
21%

Nem tudom, hogy engem kérdeztek e, de nálunk pl egyértelmű, hogy nem ismer olyanokat, akik nem a szülővárosában, vagy a jelenlegi lakóhelyükön laknak, illetve általa nem beszélt nyelvuek.

Sokan összekeverik itt a bizalmatlanságot a feltessel, a magánéletet a veszéllyel. En dolgoztam 10-16 eves korosztállyal. Egyszerűen félelmetes, hogy milyen naivak. Az átlagnak 2-300 ismerőse van a Facebookon, ebből kb 50-70 közötti a valodi ismerős, a tobbi csak "mert trendi" . Teszteltük a gyerekeket egyszer. Szuloi engedéllyel emailt küldtünk nekik, amiben személyes adatokat kértünk, egy nyereményjátékra hivatkozva. Tobb mint 200 diáknak küldtük ki az emailt egy hamis e-mail címről. Kb 5 levélre nem érkezett válasz, az összes többiben a gyerekek minden kert adatot megadtak, tehat teljes nev, cím, telefonszám....

En ugy gondoltam előtte is, de azóta méginkább, hogy figyelni kell. Nem kutakodni, hanem beszélni a dolgokról, ellenőrizni - a gyerekkel együtt.

Mint írtam, en másolatot kapok a gyereke emailjeirol. Sose szoktam elolvasni, csupán a feladoja érdekel. Ha ismeretlen, akkor megkérem, hogy mondja el, kitől kapott levelet es van e benne olyan, ami nem kellene. Volt, hogy olyat kapott, amit nem kellett volna, el is mondta.

Van naplója is, sose néznék bele. Az mas, ott nem leselkedhet ra veszély. De az internet nagyon veszélyes. Csak egy kicsit kell szétnézni, hogy mennyi erőszak van a neten....22-24-26. voltam

2013. nov. 1. 10:36
 29/33 anonim ***** válasza:

"tehat teljes nev, cím, telefonszám.... "

Lehet hülye vagyok de nekem ez sem lenne indok, internetes telefonkeresőben is ugyan ezt megtalálták volna.

2013. nov. 1. 10:42
 30/33 anonim ***** válasza:
0%
Tenyleg? Aruld mar el nekem, hogy melyik 10-16 eves gyerek neve, cime es telefonszama szerepel barmilyen telefontarsasagnal? Csakmert eleve 18 ev alatt nem vehet telefont se maganak. De ha teged ez nem zavar, akkor hajra. Gondolom akkor szivesen kiirod a sajat nevedet, cimedet es telefonszamodat ide. Irod?
2013. nov. 1. 10:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!