Hova fordulhatok ilyen esetben? Rendőrség? Bíróság? A volt férjem ellenem fordítja a lányunkat.
A válásomat pár éve mondták ki, azóta nagyjából rendeződött a láthatás is. A közös gyerekünket a bíróság nálam helyezte el a volt férjemhez pedig akkor megy a lányunk, mikor kedve van, mert a 2 hetenkénti láthatás nem működik.
A lányunk most lesz 14 éves, akkor majd dönthet, hogy át szeretne-e költözni.
Nálunk szigor van és rend, megvan mindene, de pl. nem ülhet állandóan a gép előtt. Helyette utazunk, kirándulunk. Jó tanuló amúgy.
Sérelmezte itthon, hogy a netes dolgaihoz megvan a jelszava és időnként belenézek.
Ezért az apjánál csináltak a közösségi oldalra egy teljesen új profilt, amiről nekem nem szóltak (bár azonnal rájöttem, de a lebuktatással vártam 1 hónapot), kivártam, hátha beavat.
Írtam neki az új profilra és az APJA TANÁCSÁRA nem válaszolt rá, majd mikor hazajött úgy tett, mintha mi sem történt volna, nem csinált volna semmi rosszat.
Ezek után hogy merjem elengedni az apjához?
Ellenem hangolja a gyereket, hisz ott mindent megtehet.
Itthon épp azért volt korlátozva ez a tevékenysége, mert nem tudta felelősségteljesen használni, mindenkit jelölgetett, kiadott adatokat,...
Szerintem így könnyen bajba sodorhatja magát.
Ez a magatartás az apja részéről nem kiskorú veszélyeztetése? Nyíltan arra buzdítja, hogy hazudjon nekem és simliskedjen.
Tudok ellene valamit tenni?
Beszélni nincs értelme vele, mert sajnos nem épp együttműködő, hisz a válás óta még csak gyerektartást sem fizet.
Értelmes válaszokat várok.
Köszönöm!
Amúgy azt még leírnám neked, hogy az én anyukámmal, hogy is romlott meg a kapcsolatom (már én is egy kislány anyukája vagyok azóta):
Írtam naplót 15 és 16 éves korom között. Anyukám pedig megtalálta és elolvasta, utána pedig számon kért a sok csínytevésem miatt. A legféltettebb titkaimat olvasta el, kibe voltam szerelmes, mikről ábrándoztam, mikor lógtam el a suliból, mikor kóstoltam meg a sört titkokban egy barátnőmmel stb. Megszégyenülve éreztem magam, olyan óriási csalódottság volt bennem, amit azóta sem tudtam kiheverni. Én már régen elmúltam 30 és van egy csodás kislányom, soha de soha nem lennék képes a háta mögött így kutakodni, bár nekünk annyira jó a viszonyunk, hogy mindent megbeszélünk és remélem, így is marad. Türelmesen kivárom, amíg maga mondja el.
a netes dolgaihoz megvan a jelszava és időnként belenézek.
Minek a jelszava, ha vele együtt nézel bele?
Nem az a megoldás, hogy nyomozunk a gyerekünk után!
Én is féltem a lányomat, ő a mindenem, de mi rengeteget beszélgetünk, okos gyerek és tudja nagyon jól, milyen veszélyek leselkednek rá. Nem kerget hiú ábrándokat egy jó fotó miatt sem, sokszor együtt nevetünk a pózolós buta fiúkon. Ha majd oda kerül a sor, hogy randevúra menjen, akkor sem fogok a bokorban utána bujkálni.
A pedofil ellen nem véd, ha lesed a gyereked oldalát.
Az védi, ha megtanítod neki, hogy nem jelölünk vissza ismeretlent, nem teszünk ki nyilvánosra félmeztelen fotót, satöbbi.
Elsősorban az anya dolga lett volna ezeket a fejébe verni, ő van vele többet, de úgy látszik, nem ment, nem jól csinálta, azért inkább tilt. NEm jól teszi.
Azért megkérdezném apukát, hogy mit tesz az ellen hogy ne pedofilok kezébe kerüljön a lánykád fényképe, vagy adatai...
Apuka válaszát fel lehet venni.
Gyerektartás nem fizetésért bíróságra kell menni, akik kötelezik, mert fizetnie kell!
"Ő nem egy átlagos kamasz"
Dehogynem. Egy átlagos kamasz, börtönbe zárva.
"Nem volt még soha fiúja, de már voltak fellángolások."
Így nem is lesz soha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!