Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A bíróság el fogadja a takarék...

A bíróság el fogadja a takarék számlát?

Figyelt kérdés

A lényeg,hogy úgy döntöttem nem adok neki több pénzt,inkább egy takarék számlára gyűjtőm a gyereknek felnőtt koráig ugyan azt az összeget,esetleg többet. El fogadja ezt a bíróság?

Amíg nem köt bele senki a részletekbe addig nem is akarok bele menni mert ez a lényeges kérdés,hogy el fogadja e a bíróság?!Köszönöm.

2013. dec. 4. 11:07
1 2 3 4
 11/34 A kérdező kommentje:
tehat akkor vegre hajtanak? az jo mert nincs mint be hajtsanak:) de most komolyan? mik a szankciok ha nem fizetek?borton?
2013. dec. 4. 11:48
 12/34 tetro ***** válasza:

11.48

nem vagyok jogász. szerintem börtön nincs. végrehajtást biztosan rendelhetnek el. ha most épp nincs semmid, akkor majd amikor lesz, akkor hajtják végre, kamatostól.

2013. dec. 4. 11:50
 13/34 A kérdező kommentje:
tehat szerinted nekem kellene fizetni a rezsijet?:) vicces vagy:)) fizesse neki a jo isten!A gyereket nem egyedul csinaltam!!!O kereste maganak,hat akkor oldja meg!Ne,hogy mar nekem keljen gondoskodni az o eleterol!!Azt a 60 ezer ft,a gyerek kapja,nem o, a GYEREK,akkor koltse is a gyerekre!
2013. dec. 4. 11:58
 14/34 anonim ***** válasza:
100%

Szélsőséges esetben kaphatsz letöltendő vagy felfüggesztett szabadságvesztést is büntetésként. A gyerektartás nem fizetése bűncselekmény.

A fizetésedből letilthatja az anya, közvetlenül a munkahelyeden, így nem úszhatod meg a fizetést. A fekete munka persze más, így ki lehet bújni egy ideig, de a tartozás halmozódik, és amint bármilyen vagyonod lesz, végre is hajtják (pl. örökségből).

Az esetedben az tűnik járható útnak, hogy elmész a bíróságra, kéred a gyerektartás csökkentését, és ha megítélik, mindig csak a minimumot fizeted, a gyerek számlájára pedig utalsz, amennyit gondolsz. A számlát úgy csináltasd meg, hogy az exeddel közös hozzáférésetek legyen, azaz egyikőtök se tudjon a másik nélkül pénzt kivenni róla a gyerek nagykorúságáig. Ez mindkettőtöket véd, így nyugalom lesz. :)

2013. dec. 4. 12:00
 15/34 anonim ***** válasza:

[link]

14-es válaszadó

2013. dec. 4. 12:01
 16/34 anonim ***** válasza:
75%
Börtön is lehet,nem egyszer volt a híradóba is apa bacott fizetni ment a dutyiba.itt egy sértett kan,az exxel akarsz kiszúrni pedig a gyerekeddel fogsz.Semmi közöd hozzá ő mennyit kap keres havonta.Mint ahogy az sem érdekel téged mibe kerül esetleg a gyereked gyógyszere ruhája stb stb.Nem fogja elfogadnia takarék számlát,az meg senkit nem érdekel főleg a nem a bíróságot te ön hatalmulag hogy döntesz..Inkább az motiváljon rendesen fizess a kicsidre,annyival több jut neki.Ne az exel keménykedj mert megcsalt.majd megy ám suliba is az a gyerek,amikor csak a tankönyve lesz 40ezer.Gondolom a felét nem akarod kifizetni:))
2013. dec. 4. 12:03
 17/34 A kérdező kommentje:
14. koszonom,egy ertelmes valasz! Nem fogok fizetni neki egyebkent,bar mi tortenjen. Egyszeruen olyan mintha a fogamat huznak!A blikkes cik meg szelsoseges mert az volt az elso alkalom. A szamla mar megvan nyitva a gyereknek es egyedul en ferhetek hozza ha Isten oriz tortenik valami a gyerekkel,az anya csak most tudta meg,hogy ez letezik mar lassan egy eve. Bejelentet allasom nincs,nem is lesz,vagyonom nincsen,nem is lesz,igy tehat marad majd a borton a birosag valasztasi lehetosegei kozul vagy a fene sem tudja..
2013. dec. 4. 12:08
 18/34 anonim ***** válasza:
83%

15-ös

ez a cikk egy baromság, csak azért mert nem lehetett az első eset MO-on mert 2 szomszédom is volt sitten gyerektartás miatt,szóval hülyeséget ne linkeljünk már

2013. dec. 4. 12:09
 19/34 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy meg úgy gondolom minden apuka így gondolja aki nem is akart gyereket ahogy a kérdező csak ezt senki nem meri kimondani.
2013. dec. 4. 12:11
 20/34 A kérdező kommentje:
16. Es mibol gondolod,hogy nem akarom majd tamogatni a gyereket?Igen,egy sertet kan vagyok,problem?majd fizessen neki az akivel kefelt!Tudod te mi az a kozos szuloi felugyelet?el mondom! egy even keresztul a gyerek ugyan annyit volt nalam mint az anyjanal,egy perccel sem tobb vagy kevesebb! szerinted nekem nem kellett kolteni a gyerekre es ezen felul meg adjak az anyanak is?! megis mi a loturoert??ebol jott az egesz.En azt mondtam nem adok tobbet mert a gyerekre uyan annyit koltok mint Te ha nem tobbet!Erre o egybol birosagra megy mert kell neki a penz!hat menjen,mert abbol nem lat penzt!
2013. dec. 4. 12:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!