Párom szerint felesleges lesz bejönnie a kórházba, ha majd szülök. Azt mondta, ha meglesz a kicsi akkor majd meglátogat minket. Most erre mit szóljak?
Huu, ez nehéz, eléggé bántó kijelentés volt a párodtól, hogy csak azért nem megy veled, mert nem lesz mivel hazamennie.... elvileg ő is akarta a babát, de ha nem bírja a vért akkor legalább kint várjon, vagy csak a vajúdásnál legyen ott. Nem értem az ilyeneket....
Férjemmel most várjuk az első babánkat és már most mondta, hogy ő ott akar lenni a szülőszobán nem fog ilyen helyzetben magamra hagyni.
"Ha erre a viszonylag rovid idore nem kepes a ferj a sajat erdekeit,szuksegleteit hatterbe helyezni,akkor velemenyem szerint maskor sem fogja.Egy ilyen kapcsolatnak pedig nincs ertelme." - most mit lehet mondani az efféle reakciókra? Közhelyesen: minél jobban megismerem az embereket, annál jobban megtanulom tisztelni a kutyákat-cicákat...
Banyek a cica ötöt fial zsinórban, mégse várja el, hogy ott sorakozzon a szülész, a szülésznő a dúla, a csecsemős az ipam a napam mert kidugta a fejét I. Festéktüsszentő Hapci Benő, az univerzum tömegközéppontja...
Sőt, még a kandúrtól se várja el, hogy végig föl és alá tipródjon a kapu előtt... egyszerűen keres egy félreeső helyet, és megszüli... magától... az ÖTöt. És ellátja a csecsemős helyett is, lemosdatja, akármi... evvan. (nem véletlen, hogy a macska mindig kapott tejszínhabot anyák napjára:))))
Egyébként meg a dolog a tapasztalatom szerint pont fordítva működik a valóságban, mint ahogy az ehhez hasonló válaszok sugallják, minél inkább partner a férfi ebben az egész gyerekvállalás-szülés-anyaság dolognak a túldimenzionálásában, annál inkább erősíti a nőben ezeknek a dolgoknak a túldimenzionált voltát... folyomány: az ebben partnerré váló férfiak fogják sokkal nagyobb valószínűséggel többször kikapni az inkriminált mondatot, az "én már ANYA vagyok, nekem már a gyerek az első"-t, és azt az elvárás halmazt, aminek az a lényege, hogy "már ők se férfiak, hanem apák legyenek"
Így már persze nem ér, mert lelőttem itt a poént (ide lőjetek!:)) de ha paralelben feltennénk a szokásos idióta kérdést, hogy "neked ki fontosabb, a párod vagy a gyereked?" gyönyörűen kijönne valszeg, hogy akik a legtöbbet várják el a párjuktól, azoknak pont a gyerek lenne az első helyen, és viszont.
Szóval szerintem manapság ha az ember férfi, és jót akar önmagának is akkor valójában a terhességre felkészülést úgy kell kezdeni, hogy naponta tízszer leíratja az ember a párjával, hogy "Mi vagyunk egymásnak, ÉS nekünk lesz gyerekünk. A családban mindenki egyformán fontos, NINCS első meg utolsó!"
Kedves 42-es melyen felhaborito,banto a hozzaszolasod.A parod szuleset egy macskahoz hasonlitani a no comment kategoria.Nyilvan Te lehetsz a nagy betus FERFI,akinek hazi cseledre es nem tarsra van szuksege.Vagyis nyilvan te elvarod,hogy a parod viszonzas nelkul mindenben tamogasson.
Ennek semmi koze az anyasag tuldenzionalalsahoz.Nem is kell,hogy kinkretan a szulesen legyen a hangsuly,de egy mind testileg,mind lelkileg megviselo,fajdalmas folyamatrol van szo,ahol elvarom,hogy a parom naximalisan tamogasson,ha mar egyszer egyutt vallaltuk a gyereket.
Ahogy en is vartam a parommal 5 oran keresztul a korhazi ugyeleten egy kisebb baleset kovetkezteben,nem hagytam ott,hogy hivjon fel amikor vegzett.Vagy ahogy napokon keresztul orvostol orvoshoz jartam vele masik alkalommal,pedig nem volt magatehetetlen,vagy mozgaskeptelen,fajdalmai sem voltak.Egyszeruen termeszetes volt szamora,hogy mellette a helyem.De ez ugye egyertelmuen mas jellegu parkapcsolat,hiszen en meg veletlenul sem hasonlitanam a paromat a kutyamhoz,macskamhoz vagy aranyhorcsogomhoz.
Oszinten sajnalom a hazi cselededet
Szerintem ezt elsősorban nem a kötelességtudat felől és arról kell megközelíteni, hogy vajon mit segíthet a férj a szülésnél. A lényeg az, hogy érzi-e hogy ott akar lenni, hiszen gyereke születik. Ha valaki nem érzi hogy kíváncsi arra kicsi élőlényre aki akkor jön világra, és nem érzi hogy mindenről tudni akar első kézből, vajon mennyire érdekli az egész kapcsolat és a gyerek? Véleményem szerint semennyire.
És ez nem arról szól csak, hogy kötelesség-e e ott lenni. hanem arról, hogy ha nem érzi azt hogy ott akar lenni, akkor neki valójában nem fontos az egész. CSak nem mondja ki. De nyilvánvalóan egy szalamszálat se fog keresztbe tenni se a kapcsolatért se a gyerekért. És az hogy nem érzi hogy ott akar lenni ezért felesleges hibáztatni, semmi értelme. Ha nem vagyunk szerelmesek, vagy nem szeretünk valakit, ezt nem lehet büntetéssel kierőszakolni. Csak tudomásul kell venni, hogy ez van.
"Oszinten sajnalom a hazi cselededet" - szerintem nem osztaná a véleményed, sem ebben, sem abban, hogy sértő lenne a szülését egy másik élőlény szüléséhez hasonlítani:)))
Tán ezért is a párom...
"Nem is kell,hogy kinkretan a szulesen legyen a hangsuly," - na, ezt meg a Kérdezőnek kellene megírnod:)
Egyébként meg, amikor legutóbb 41 fok lázam volt, fel sem ébresztettem a párom... azt, hogy mi a teendő, azt úgyis én tudom jobban, nem gondoltam volna pozitívnak, ha még egy ember éjszakai nyugalmát larpurlar, tök feleslegesen tönkreteszem, biodíszletnek használom, mert "törődj velem!!!"... kontra meg bármikor, bármiben szívesen segítek, amiben tudok, és ahol annak valódi célja és valódi értelme van... érted, bemegyek a szülésre, ha az a kívánsága, sőt, akár levezetem a szülést, ha éppen úgy adódik, nincs ezzel semmi baj... de hogy folyosón rohangásszak órákig mint pók a falon, mert "az a normális, az az elvárható, mások is azt, az a kötelessége" ... no, azt NEM, a céltalan, értelmetlen dolgokban nem vagyok partner.
tudjatok nyugat eu ben ez nem kerdes Meg a legsuttyobbtorok neger arab is bejon tamogatja a feleseget pucolja a hanyast es torolgeti a homlokot.
Nehanyan kimennek a vizsgalatok idejere az eloterbe vagy elfordulnak az ablak fele.
SENKI SENKI nem erdemli meg hogy egyedul szuljon mint egy allat egyedul vajudva fajdalmak kozott felve rettegve.
Kell egy tars egy dula egy anya egy ferj aki ott van es megnyugtat.Vagy gondolod majd a doktor bacsi ott fog ulni 12-24 orat mert fizettel???vagy a szuleszno akinek meg 8-10 vajudo norol kell gondoskodni???
Nem ferfiak tokosodjetek mar meg Megcsinaltatok azt a gyereket ami nem nagy slussz akkor ott a helyetek tamogassatok szeressetek es gondoskodjatok a felesegetekrol az elete egyik legfontosabb es legszebb napjan.
Aki ezt nem erti nem ferfi Egy igazi ferfi akkor van ott ha a felesege gyenge elesett fajdalalmait gyuri hany hasmenese van es nyuszit.
Aki ezt nem birja az nem szeret igazan.!!!ha valakit szeretunk akkor gyengesegeben es betegen is szeretjuk verezve hanyva izzadtan betegen budossen sikitva nyoszorogve sirva is.
Kedves #49, az utolsó mondattal 100%-ban egyetértek, FELTÉVE HA ez kölcsönösen így működik. Akkor az egy igen jó kapcsolat.
A többi.... hát... én kb így sűríteném egy rövid mondatba azt amit leírtál, hogy "férfiak tökösödjetek meg, és akarjatok minél jobban megfelelni nekünk, nőknek"
És akkor jön a nyilvánvaló kérdés, hogy ugyan miért?
És hát a jelek szerint ezt a kérdést ma igen sokan felteszik, lásd válási statisztika, első válási csúcs, stb címszavak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!