Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 éves vagyok mit tegyek?...

17 éves vagyok mit tegyek? Többi lent!

Figyelt kérdés
17 éves srác vagyok! szeretném abbahagyni a sulit. már nem vagyok tanköteles mert én 16 ig voltam az! egyszerüen nem megy a suli tavaly buktam és most is full 1-es vagyok.. nem tudok mit tenni!!! Mennék dolgozni!!! akár szallagmunkára is csak ne keljen suliba járni..Azért is akarok ennyire menni mert szeretnék annyi pénzt összeszedni hogy 18 évesen leléphessek szüleimtől!!! Ők semmi rosszat nem tettek hogy ennyire el akarok menni tőlük egyszerüen a puszta jelenlétük irritál!! az lenne a kérdésem hogy ott hagyhatom-e a sulit szülői beleegyezés nélkül ha már nem vagyok tanköteles? és tippeket kérnék h hova mehetnék dolgozni.Esetleg ha valaki tudna segiteni elhelyezkedni azt nagyon megköszönném! (nem érdekel senkinek sem a pattogása hogy szar a helyesírás meg ilyesmik mert nem azért fordulok ehez az oldalhoz h a helyesírásomat taglaljuk!) előre is köszönöm a válaszokat!!

2013. nov. 18. 22:27
1 2 3 4 5 6
 41/51 A kérdező kommentje:
az a gond h ilyen választásom nincs.. mert alapból nem engedik h ott haggyam a sulit ezért is kérdeztem h ha nem vagyok tanköteles ott hagyhatom e szülői beleegyezés nélkül... meg am nyír1-en csak a sipkayba van szakács izé oda meg nem akarok menni mert az egy "sznob" suli meg van ott bőven olyan ember akit nagyon nem bírok... meg a sipkaysok egy része füvezik én meg örülök h leszoktam róla és nem akarok olyan társaságba visszakerülni..
2013. nov. 19. 18:49
 42/51 anonim ***** válasza:
46%
Ha jól sejtem akkor Nyíregyre jársz. Tehát mehetnél szakácsnak a Tessedikbe 2 év, tényleg nem kell hozzá túl nagy ész, csak hogy érdekeljen a dolog. Legjobb esetben külföldre is tudsz menni szakács képesítéssel de itthon is kicsit jobban megfizetik mint egy 8 általánossal rendelkező takarítógyereket vagy wc-s bácsit.
2013. nov. 19. 18:50
 43/51 anonim ***** válasza:
46%

10. osztályt elvégzed és mehetsz ide is:

[link]

Amíg nincs szakmád és nem vagy 22 éves addig ingyenes.

2013. nov. 19. 18:54
 44/51 A kérdező kommentje:
ht öm távol áljon tőlem h bárkit is megbántsak a következő mondatommal!!! de nemigazán bírom a cigányokat! és egyik spanom a tessedikbe jár és mondta h ott akad belőlük bővel (na meg szüleim sem örülnének ha olyan környezetben lennék..) szval nemtudom mi legyen!! ha nem is az h ott hagynám a sulit mert mostmár jobb ötletnek látszik h átmenyek másik suliba! ott kihúzom 18 ig addig meglenne valami szakmaféleség. és utánna tudnék dolgozni vagy valami.. de akkor is hova tudnék menni? a sipkayba fel sem vennének amilyen tanuló vagyok.. am ha valaki szeretne arcot társitani a válaszaimhoz az irhat privátba ott megmondom a nevem és tudunk beszélni fészen! 1-2 tanácsot tudnék kérni vagy valami!
2013. nov. 19. 18:58
 45/51 anonim ***** válasza:
46%

Akkor mondok mást.

Nagy nehezen nekifeszülsz, leérettségizel (hidd el könnyebb mint a munka világa 22 éves vagyok, én nemrég tapasztaltam meg!!!) és utána jelentkezel munkaügyibe. Ott sokszor indítanak tanfolyamot, ahol fizetik a képzésed, és ilyen keresetpótló juttatással támogatják akit felvesznek. Nem mondom elég nagy a túljelentkezés, de ez is egy megoldás. Most szakács, cukrász, pincér és hasonlók indultak nem olyan rég a mi térségünkben. Tényleg kicsit nekifeszülsz és menni fog. Ha nem akarsz kompromisszumot kötni (hogy cigányokkal tanulj vagy napi 30 percet a sulira szánj) akkor sajna nem sok esélyt jósolok neked az életben!

2013. nov. 19. 19:03
 46/51 A kérdező kommentje:
ht az a gond h tényleg nem tudom rávenni magam h tanuljak.. (elvileg most is "tanulok" de nem megy... ht cigányokkal tényleg nemigazán szeretném koptatni a padot... nemtudom mi legyen.. tényleg jó lenne ha mehetnék dolgozni!!!!!!! de ha nem engedik szüleim legalább másik (könnyebb) iskolát nézhetnénk de ht azt sem akarják.. am a tanárok is retekre kifogtak mert h voltak piercingeim (arcomon volt 4) fültágitóm van meg 2 tetoválásom.. na meg gondolom az se sokat segitett h füveztem... most cigizek meg h buktam...
2013. nov. 19. 19:10
 47/51 anonim ***** válasza:
46%

Rajtam piszok sokat segített a külön tanár, talán megpróbálhatnád. Én se tudok tanulni, bár én azzal hogy órán figyeltem 4,3-4,6 voltam. Matekból jártam korrepetálásra, mert abból voltam rossz, illetve nyelvből.

Töri nem nehéz, csak figyelsz órán, megtanulsz jegyzetelni és már félig tudod. Magyarból én nem megtanultam a verselemzést hanem saját magam elemeztem a saját gondolataimat írtam le, általában 4-5 voltam. Illetve órán figyeltem ennyi. Jegyzetelj és menni fog, illetve különtanár ahol muszáj figyelni. Többet tényleg nem lehet érted tenni. Egyszer van esélyed, ne cseszd el ezzel a szerencsétlenkedéssel.

2013. nov. 19. 19:17
 48/51 A kérdező kommentje:
járok külön matekra!! bukásra álok... van 2db 1-es, 1db 2-es az is a gond h tényleg hihetetlenül pofára mennek a jegyek... meg am most pl 4 osztály van 9. évfolyamon és abból 3 osztály full 1-2 es... pl mind a 4 osztály ugyan azt a töri dogát írta 1 napon és az egésznek az átlaga lett a 2.33... és az A osztály húzta felfele mert ott sok 5-ös lett... nah ht nem egyedi a problémám... most is el akar menni 2 csaj az osztályból mert szarok a jegyek pedig tanulnak.. jó h én nem tanulok és úgy a szar és pont ez h minek tanuljak ha úgy is 1-es... pl multkor nagyon készültem gyakszira és 1-es lett... pedig arra tényleg becsületesen felkészültem!! (anya ki is kérdezte) mindent tudtam biztosra vettem az 5-öst!!! ht én felbasztam magam mikor 1-es lett... főleg mikor kérdezem h mi volt a hiba anyi volt a válasz h majd kövi órán megmondom és kiment a teremből... aztán kövi órán mondom h na mivolt a hiba? erre a helyesírásomba és a külalakba kötött bele meg h lemaradt 1-2 apróság... mondom de így is minimum 3-4-es lenne!!!.... FUCK!!!!!!
2013. nov. 19. 19:36
 49/51 anonim ***** válasza:
46%
esetleg kolesz pesten és itt keresni valami okj-s szakács dolgot?
2013. nov. 24. 14:49
 50/51 anonim válasza:
Csak most 2 évvel késsöbb futottam bele ebbe a kérdésbe, olvastam a válaszokat és érdekelne hogy alakult az életed! :)
2015. nov. 28. 21:10
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!