17 éves vagyok mit tegyek? Többi lent!
41/51 A kérdező kommentje:
az a gond h ilyen választásom nincs.. mert alapból nem engedik h ott haggyam a sulit ezért is kérdeztem h ha nem vagyok tanköteles ott hagyhatom e szülői beleegyezés nélkül... meg am nyír1-en csak a sipkayba van szakács izé oda meg nem akarok menni mert az egy "sznob" suli meg van ott bőven olyan ember akit nagyon nem bírok... meg a sipkaysok egy része füvezik én meg örülök h leszoktam róla és nem akarok olyan társaságba visszakerülni..
Ha jól sejtem akkor Nyíregyre jársz. Tehát mehetnél szakácsnak a Tessedikbe 2 év, tényleg nem kell hozzá túl nagy ész, csak hogy érdekeljen a dolog. Legjobb esetben külföldre is tudsz menni szakács képesítéssel de itthon is kicsit jobban megfizetik mint egy 8 általánossal rendelkező takarítógyereket vagy wc-s bácsit.
2013. nov. 19. 18:50
10. osztályt elvégzed és mehetsz ide is:
[link]
Amíg nincs szakmád és nem vagy 22 éves addig ingyenes.
2013. nov. 19. 18:54
44/51 A kérdező kommentje:
ht öm távol áljon tőlem h bárkit is megbántsak a következő mondatommal!!! de nemigazán bírom a cigányokat! és egyik spanom a tessedikbe jár és mondta h ott akad belőlük bővel (na meg szüleim sem örülnének ha olyan környezetben lennék..) szval nemtudom mi legyen!! ha nem is az h ott hagynám a sulit mert mostmár jobb ötletnek látszik h átmenyek másik suliba! ott kihúzom 18 ig addig meglenne valami szakmaféleség. és utánna tudnék dolgozni vagy valami.. de akkor is hova tudnék menni? a sipkayba fel sem vennének amilyen tanuló vagyok.. am ha valaki szeretne arcot társitani a válaszaimhoz az irhat privátba ott megmondom a nevem és tudunk beszélni fészen! 1-2 tanácsot tudnék kérni vagy valami!
Akkor mondok mást.
Nagy nehezen nekifeszülsz, leérettségizel (hidd el könnyebb mint a munka világa 22 éves vagyok, én nemrég tapasztaltam meg!!!) és utána jelentkezel munkaügyibe. Ott sokszor indítanak tanfolyamot, ahol fizetik a képzésed, és ilyen keresetpótló juttatással támogatják akit felvesznek. Nem mondom elég nagy a túljelentkezés, de ez is egy megoldás. Most szakács, cukrász, pincér és hasonlók indultak nem olyan rég a mi térségünkben. Tényleg kicsit nekifeszülsz és menni fog. Ha nem akarsz kompromisszumot kötni (hogy cigányokkal tanulj vagy napi 30 percet a sulira szánj) akkor sajna nem sok esélyt jósolok neked az életben!
2013. nov. 19. 19:03
46/51 A kérdező kommentje:
ht az a gond h tényleg nem tudom rávenni magam h tanuljak.. (elvileg most is "tanulok" de nem megy... ht cigányokkal tényleg nemigazán szeretném koptatni a padot... nemtudom mi legyen.. tényleg jó lenne ha mehetnék dolgozni!!!!!!! de ha nem engedik szüleim legalább másik (könnyebb) iskolát nézhetnénk de ht azt sem akarják.. am a tanárok is retekre kifogtak mert h voltak piercingeim (arcomon volt 4) fültágitóm van meg 2 tetoválásom.. na meg gondolom az se sokat segitett h füveztem... most cigizek meg h buktam...
Rajtam piszok sokat segített a külön tanár, talán megpróbálhatnád. Én se tudok tanulni, bár én azzal hogy órán figyeltem 4,3-4,6 voltam. Matekból jártam korrepetálásra, mert abból voltam rossz, illetve nyelvből.
Töri nem nehéz, csak figyelsz órán, megtanulsz jegyzetelni és már félig tudod. Magyarból én nem megtanultam a verselemzést hanem saját magam elemeztem a saját gondolataimat írtam le, általában 4-5 voltam. Illetve órán figyeltem ennyi. Jegyzetelj és menni fog, illetve különtanár ahol muszáj figyelni. Többet tényleg nem lehet érted tenni. Egyszer van esélyed, ne cseszd el ezzel a szerencsétlenkedéssel.
2013. nov. 19. 19:17
48/51 A kérdező kommentje:
járok külön matekra!! bukásra álok... van 2db 1-es, 1db 2-es az is a gond h tényleg hihetetlenül pofára mennek a jegyek... meg am most pl 4 osztály van 9. évfolyamon és abból 3 osztály full 1-2 es... pl mind a 4 osztály ugyan azt a töri dogát írta 1 napon és az egésznek az átlaga lett a 2.33... és az A osztály húzta felfele mert ott sok 5-ös lett... nah ht nem egyedi a problémám... most is el akar menni 2 csaj az osztályból mert szarok a jegyek pedig tanulnak.. jó h én nem tanulok és úgy a szar és pont ez h minek tanuljak ha úgy is 1-es... pl multkor nagyon készültem gyakszira és 1-es lett... pedig arra tényleg becsületesen felkészültem!! (anya ki is kérdezte) mindent tudtam biztosra vettem az 5-öst!!! ht én felbasztam magam mikor 1-es lett... főleg mikor kérdezem h mi volt a hiba anyi volt a válasz h majd kövi órán megmondom és kiment a teremből... aztán kövi órán mondom h na mivolt a hiba? erre a helyesírásomba és a külalakba kötött bele meg h lemaradt 1-2 apróság... mondom de így is minimum 3-4-es lenne!!!.... FUCK!!!!!!
esetleg kolesz pesten és itt keresni valami okj-s szakács dolgot?
2013. nov. 24. 14:49
50/51 anonim válasza:
Csak most 2 évvel késsöbb futottam bele ebbe a kérdésbe, olvastam a válaszokat és érdekelne hogy alakult az életed! :)
2015. nov. 28. 21:10
Kapcsolódó kérdések: