Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 éves vagyok mit tegyek?...

17 éves vagyok mit tegyek? Többi lent!

Figyelt kérdés
17 éves srác vagyok! szeretném abbahagyni a sulit. már nem vagyok tanköteles mert én 16 ig voltam az! egyszerüen nem megy a suli tavaly buktam és most is full 1-es vagyok.. nem tudok mit tenni!!! Mennék dolgozni!!! akár szallagmunkára is csak ne keljen suliba járni..Azért is akarok ennyire menni mert szeretnék annyi pénzt összeszedni hogy 18 évesen leléphessek szüleimtől!!! Ők semmi rosszat nem tettek hogy ennyire el akarok menni tőlük egyszerüen a puszta jelenlétük irritál!! az lenne a kérdésem hogy ott hagyhatom-e a sulit szülői beleegyezés nélkül ha már nem vagyok tanköteles? és tippeket kérnék h hova mehetnék dolgozni.Esetleg ha valaki tudna segiteni elhelyezkedni azt nagyon megköszönném! (nem érdekel senkinek sem a pattogása hogy szar a helyesírás meg ilyesmik mert nem azért fordulok ehez az oldalhoz h a helyesírásomat taglaljuk!) előre is köszönöm a válaszokat!!

2013. nov. 18. 22:27
1 2 3 4 5 6
 31/51 awast014 válasza:
10%
Hallod mindenki azt mond amit akar csak én is tudok neked mondani olyat hogy lehidalsz...a munka jó dolog csak tisztes munkával keressel havi 80-90 ezret azt mehetsz a merre látsz...lásd 1 tanár fizetése 80-90ft kb és éljen meg hozzá rakom neked én intézetbe voltam 7 és fél év-ig tudom milyen szar a suli de én se jártam suliba még is meg élek van egy nagy lakásom és egy cégem és 18 multam ápriliba ha nem hiszed gyere pestre nézd meg munkát nem adok tele vagyunk
2013. nov. 19. 03:56
 32/51 anonim ***** válasza:
100%
Mivel az intézetisek kapnak indulóalapot...
2013. nov. 19. 07:12
 33/51 anonim ***** válasza:
100%

Senki sem szeret iskolába járni.

Most van lehetőséged tanulni és vinni valamire, ha ezzel nem élsz és elmész egy gyárba dolgozni, ott ugyanezt éled át, csak nem napi fél órát kell megerőltetned magad, hanem 8-9-10 órát. Az mennyivel jobb?

Abban igazad van, hogy nem kell feltétlen diplomásnak lenni mindenkinek (én is kitörölhetem vele) de egy szakmát mindenképp tanulj ki, mert ha jó leszel benne és tanulsz egy nyelvet, akkor már a magad ura leszel és jól kereshetsz!

2013. nov. 19. 08:35
 34/51 anonim ***** válasza:
100%

Ha mást nem is, menj át egy szakmunkásba. Ha elvégzed mondjuk lehetsz pincér, szakács, eladó, cukrász, bármi amivel eltudsz helyezkedni, és TALÁN esélyed van kitörni az örök minimálbérből (pl. a pincérek a jatt miatt, külföldre is tudnak menni, szakácsok szintén, eladóival sok év után lehetsz boltvezető, ha ügyes vagy. De 8 általánossal nem is tudom mit kezdhetnél stb.).

Ha elmész szakmunkásiba, nem kell érettségiznek csak szakmai vizsgát tenned. És ha még érdekel is amit tanulsz, azzal te is jól jársz.

2013. nov. 19. 10:16
 35/51 anonim ***** válasza:
31%

Egyébként én sem értem, hogy miért hiszed jobbnak a napi 8-10 óra agyatlan munkát, mint a suliban lazsálást, 1-1 óra tanulással, ami már bőven elég lenne, hogy átmenj mindenből? Ráadásul ez közép, és hosszútávon is SOKKAL kifizetődőbb.

Témához kapcsolódik, hogy nem értem miért utálják az emberek az iskolát, amikor szinte gondtalan gyerekélet.

2013. nov. 19. 10:25
 36/51 anonim ***** válasza:

Na ide figyelj:

Itt vagyok érettségivel és sok okj-s szakmával mégse tudok sehol sem elhelyezkedni,mert nincs tapasztalatom(mondjuk hogyan ha nem vesznek fel)

Én azt bánom hogy amíg tanultam nem mentem diákmunkára.

Oda bárkit felvesznek mert olcsó munkaerő és tapasztalatot is szerezz, szóval tanulj meg tanulni! ez nagyon fontos mert aki csak rinyál hogy ez hülyeség és nem tud tanulni az csak simán nem elég kitartó.

Másodszor suli alatt járj melózni és máris kicsit jobb lesz a kedves de semmiképp se hagyd ott mert 8 általánossal meg végképp nem találsz munkát ha pedig mégis abból meg nem tudsz elköltözni:S

2013. nov. 19. 11:50
 37/51 anonim ***** válasza:
szerezhetsz és kedved:D mindig elírom
2013. nov. 19. 11:51
 38/51 anonim ***** válasza:
50%
Izé, olyan helyen dolgozom, ahol szakácsokat és cukrászokat képeznek...mindössze két év és külföldön rengeteget keresnek...megéri tanulni.
2013. nov. 19. 12:09
 39/51 A kérdező kommentje:
Én mondtam szüleimnek h megyek szakácsnak (imádok főzni, "enni") szval az jó ötlet lenne csak ők meg azzal jönnek h itt keztem el a sulit itt is fejezzem be... de nemvágják jegyek alapján is h nehéz ez a suli... meg am az osztáy 80%-a bukásra áll úgy h kb mindenki vagy 4-5 tantárgyból... a 2 es meg éppen hogy csak megvan nekik is... am ÉVISZ-be járok mélyépitészetre..
2013. nov. 19. 18:33
 40/51 anonim ***** válasza:
100%
Akkor menj szakácsnak ezt komolyan mondom. Szerintem ha felveted otthon hogy vagy szakács leszel, vagy befejezed a sulit, tuti ezt választják.
2013. nov. 19. 18:44
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!