17 éves vagyok mit tegyek? Többi lent!
Senki sem szeret iskolába járni.
Most van lehetőséged tanulni és vinni valamire, ha ezzel nem élsz és elmész egy gyárba dolgozni, ott ugyanezt éled át, csak nem napi fél órát kell megerőltetned magad, hanem 8-9-10 órát. Az mennyivel jobb?
Abban igazad van, hogy nem kell feltétlen diplomásnak lenni mindenkinek (én is kitörölhetem vele) de egy szakmát mindenképp tanulj ki, mert ha jó leszel benne és tanulsz egy nyelvet, akkor már a magad ura leszel és jól kereshetsz!
Ha mást nem is, menj át egy szakmunkásba. Ha elvégzed mondjuk lehetsz pincér, szakács, eladó, cukrász, bármi amivel eltudsz helyezkedni, és TALÁN esélyed van kitörni az örök minimálbérből (pl. a pincérek a jatt miatt, külföldre is tudnak menni, szakácsok szintén, eladóival sok év után lehetsz boltvezető, ha ügyes vagy. De 8 általánossal nem is tudom mit kezdhetnél stb.).
Ha elmész szakmunkásiba, nem kell érettségiznek csak szakmai vizsgát tenned. És ha még érdekel is amit tanulsz, azzal te is jól jársz.
Egyébként én sem értem, hogy miért hiszed jobbnak a napi 8-10 óra agyatlan munkát, mint a suliban lazsálást, 1-1 óra tanulással, ami már bőven elég lenne, hogy átmenj mindenből? Ráadásul ez közép, és hosszútávon is SOKKAL kifizetődőbb.
Témához kapcsolódik, hogy nem értem miért utálják az emberek az iskolát, amikor szinte gondtalan gyerekélet.
Na ide figyelj:
Itt vagyok érettségivel és sok okj-s szakmával mégse tudok sehol sem elhelyezkedni,mert nincs tapasztalatom(mondjuk hogyan ha nem vesznek fel)
Én azt bánom hogy amíg tanultam nem mentem diákmunkára.
Oda bárkit felvesznek mert olcsó munkaerő és tapasztalatot is szerezz, szóval tanulj meg tanulni! ez nagyon fontos mert aki csak rinyál hogy ez hülyeség és nem tud tanulni az csak simán nem elég kitartó.
Másodszor suli alatt járj melózni és máris kicsit jobb lesz a kedves de semmiképp se hagyd ott mert 8 általánossal meg végképp nem találsz munkát ha pedig mégis abból meg nem tudsz elköltözni:S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!