Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » 17 éves vagyok mit tegyek?...

17 éves vagyok mit tegyek? Többi lent!

Figyelt kérdés
17 éves srác vagyok! szeretném abbahagyni a sulit. már nem vagyok tanköteles mert én 16 ig voltam az! egyszerüen nem megy a suli tavaly buktam és most is full 1-es vagyok.. nem tudok mit tenni!!! Mennék dolgozni!!! akár szallagmunkára is csak ne keljen suliba járni..Azért is akarok ennyire menni mert szeretnék annyi pénzt összeszedni hogy 18 évesen leléphessek szüleimtől!!! Ők semmi rosszat nem tettek hogy ennyire el akarok menni tőlük egyszerüen a puszta jelenlétük irritál!! az lenne a kérdésem hogy ott hagyhatom-e a sulit szülői beleegyezés nélkül ha már nem vagyok tanköteles? és tippeket kérnék h hova mehetnék dolgozni.Esetleg ha valaki tudna segiteni elhelyezkedni azt nagyon megköszönném! (nem érdekel senkinek sem a pattogása hogy szar a helyesírás meg ilyesmik mert nem azért fordulok ehez az oldalhoz h a helyesírásomat taglaljuk!) előre is köszönöm a válaszokat!!

2013. nov. 18. 22:27
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
96%
Komolyan mondom, hogy egy hülyegyerek-konzulting céget fogok nyitni, ahová hülyegyerekeket lehet hozni, ahol elmagyarázhatom neki, hogy nem szeretném egész életében a hülye fejét bámulni ahogy üszkösödő lábbal alkoholra kéreget az utcán, meg kapja a segélyt az én pénzemből. Megtudnák, hogy az életet nem lehet szőrén meghágni, hanem minden tanulással töltött év növeli a várható jövedelmüket, élettartamukat, és a gyerekeik kilátásait, ezért húzzanak vissza tanulni, hacsak nincs valami bombasztikus vállalkozás ötletük.
2013. nov. 18. 23:01
 12/51 anonim ***** válasza:
100%

Tudod, mit?

Halassz egy évet!

És utána meglátod!

2013. nov. 18. 23:06
 13/51 anonim ***** válasza:
100%
Azért legalább egy szakmát szedj össze ember. Én mondjuk érettségiztem, de én is kettesekkel vergődtem át, egyszer buktam is és csak a pótvizsgán sikerült nagy nehezen átmennem. De a lényeg, hogy megcsináltam! Legalább ezt az egy évet csináld meg valahogy ha nem akarsz totál idiótát faragni magadból.
2013. nov. 18. 23:11
 14/51 anonim ***** válasza:
100%

"ha később megbánom letenném estin vagy levelezőn az éretségit meg a többi szart! :D"

Ja! Ha most sem tudsz tanulni mikor csak ez lenne a dolgod szerinted szalag meló mellett mennyire fog menni?

Én is estin raktam le! Véreset brúzoltam magam alá.

Hajnalban kelés, meló, aztán irány a suli estig. Ezt évekig folyamatosan.

A fejem olyan volt, mint egy lufi. Ráadásul az esti érettségi nem ér annyit hiába tanulnak ők is rengeteget nem ugyan az.

Arról nem is beszélve, hogy a munkáltatók nem engednek el nem érdekli őket neked kell alkalmazkodni.

Ezek a sulik egy héten 2X-3X vannak és 2-3 évesek. Rendszerint 14-15 órakor kezdődnek.

Nem egyszerű megoldani. Nekem hónapokig kellett szervezkednem mígnem protekcióval bekerültem egy gyárba délelőttös teherportásnak.

De még így is fárasztó volt hát még szalagmunka mellett milyen lesz! Már ha elengednek.

Aztán költhetsz egy vagon pénzt még más tanfolyamokra pl. nyelv, amit a suliban ingyen megtanulnál.

Rettentő éretlenül gondolkodsz látszik nincs rálátásod a világra.

Néhány éven belül bánni fogod és sajnálni. Nem lesznek lehetőségeid.

Ha leérettségizel 21 év alatt még a munkaügyi segítségével letehetsz egy okj-st valami jó kis szakmát pár hónap alatt és azzal már mehetsz valamire nem kéne szalag mellett rostokolni fillérekért. Azt sem fogod bírni egy bizonyos kor után.

Jah az esti meg a levelező ugyan az csak több névvel illetik de a lényeg, hogy hetente több napot be kell menni nincs mese.

2013. nov. 18. 23:15
 15/51 A kérdező kommentje:
köszi annak aki a regényt írta! ezeket én is tudom meg minden de egyszerüen az istenit se tudom rávenni magamat arra h tanuljak egyszerüen nem megy... nekem muszáj valamivel foglalkoznom h nyugott legyek rettenetesen felbasz mikor fél órára leülök h "tanuljak" a suliban a padban is állandónan mindenkinek pofázok (lehet h hiperaktív vagyok? o.O ) ht nekem vannak terveim bőven a jövőre nézve amiből bőségesen meg lehet élni és nem kell hozzá semmilyen végzetség a 8 általánoson kívül! (tisztességes munka!!! nem legális!!!) és komolyan nagyon szeretnék évet is halasztani csak azzal meg az a gond ha halasztok akkor utánna ki vesz vissza egy olyan embert aki negyedjére járná az elsőt (évhalasztással 4) senki akkor is baszhatom! szval én inkább mennék dolgozni!!! még mindig jobb mintha csak itthon ülnék és lennék a világban mint egy "here"
2013. nov. 18. 23:16
 16/51 anonim ***** válasza:
38%
Esetleg megosztanád a terveidet a jövőt illetően? Lehet, hogy más fajta tanácsokat kapnál, ha nem egy olyan képet festesz magadról, mint aki lusta/buta tanulni. A hozzászólásokból láttad, hogy sokaknak diplomával is nehezükre esik elhelyezkedni (mondjuk az ilyen emberekkel is egyszer úgy leülnék elbeszélgetni, én alig birom befejezni az egyetemet a munkaajánlatoktól, nyilván az előző években sem a popómon gubbasztottam piával a kezemben). Ha viszont olyan rettentően ügyes vagy, akkor nem értem hogy lehet nehéz a nyamvadt középiskola. Én komolyan mondom, hogy soha nem tanultam a sulira, csak félig-meddig odafigyeltem órán, érettségi tanulásra sem bírtam rávenni magam, és szín ötös lettem, mert annyira bugyuta. Neked is menne, hidd el.
2013. nov. 18. 23:21
 17/51 anonim ***** válasza:
39%
Ez az oldal arra van, hogy megválaszoljuk a kérdést, a dolog erkölcsi mivolta nem ránk tartozik, ha ezzel rossz útra lép a kérdező, arra majd ő is rájön, ha megszívja az ő baja, de nem fogja itt senki jobb belátásra téríteni őt, ezt nyilván tudjuk. Feleslegesen pattogtok. Ha észhez tér mégiscsak, azt nem az itteni hegyibeszédek meg oltogatások fogják belőle kiváltani. Ha később meggondolja magát, leérettségizni lesz majd lehetősége bármikor.
2013. nov. 18. 23:29
 18/51 anonim ***** válasza:
85%
Inkább menj el diákmunkázni, és keress annyi pénzt, hogy átmehess egy alternatív suliba tanulni. Ott jobban fog menni, mint az állami iskolának becézett lélekromboló-börtönben!
2013. nov. 18. 23:31
 19/51 anonim ***** válasza:
97%
na és mi az a terv, amivel olyan bőségesen meg lehet élni? tudod, a te korodban még sokan hisznek el dolgokat. aztán benő a fejük lágya, s rájönnek,hogy hoppá, mégsem így megy ez.
2013. nov. 18. 23:32
 20/51 anonim ***** válasza:
22%
Nézz utána ezeknek: tanuláskontroll, agykontroll, gyorsolvaás
2013. nov. 18. 23:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!