Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apuka telefonon zaklatja a...

Apuka telefonon zaklatja a gyermeket az ovodában. Mert joga van?!

Figyelt kérdés
Gyerekelhelyezési per előtt állok, apuka mindent elkövet hogy a lehető legrosszabb anyának állítson be. Külföldön dolgozik, kb kéthetente jár haza és akkor minden eszközt bevet hogy pokollá tegye az életemet, a gyerekemet használja fel ellenem mert mással már nem tud bántani. Azt sem akarta hogy a gyermekem megszülessen most pedig el akarja venni tőlem. Feljelentett a gyámügyön is hogy a gyerekemet vegyék védelembe, természetesen elutasították a kérelmét mert mindent rendben találtak. Most az óvodát hivogatja, és a gyerekemet ott kéri a telefonhoz. A szülői felügyeleti jogáról lemondott amikor megszületett a gyermekünk. Mióta boldog párkapcsolatban élek mással azóta akarja a gyermeket magához venni. Mindenki azt mondja papír kell a bíróságtól hogy az apa a gyermeket ne hivogathassa az óvodában. Az igazgató is kéri de amig folyik a per, , most lesz az első tárgyalásunk, , addig nincs papír. Bármit megtehet az apa? Azzal hogy JOGA van?! Ez egy intézmény, mégis engedik a gyerekkel beszélni. Az én telefonomat nem hivja, itthon nem keresi a gyerekét sem. Direkt az ovodában.

2013. nov. 13. 18:27
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
100%
Én az egész történetben az óvoda reakcióját nem értem. Hogy lehet az, hogy egy óvodás gyereket rendszeresen a telefonhoz hívnak? Az apának valóban joga van kapcsolatot tartani a gyerekével, de azért azt kétlem, hogy ezt az óvodába való telefonálgatással jogosult megtenni. Nincs annak az óvodának házirendje, a gyerekeknek napirendje? Én úgy gondolom, hogy az óvoda is hibás, ha ezt megengedi.
2013. nov. 14. 11:29
 32/35 anonim ***** válasza:

"A szülői felügyeleti jogáról lemondott amikor megszületett a gyermekünk."

ezért írtam amit írtam

a lényeg hogy apukának nincs joga a gyereket telefonhoz hivogatni

2013. nov. 14. 20:25
 33/35 anonim ***** válasza:

#32, most őszintén, ennyire azt akarjátok, hogy a Kérdező veszítsen a perben?

Mert persze, lehet úgy hozzáálni, hogy a Csjt vonatkozó részeit lepontozzuk 0-ra, és nyomatjuk a "de akkoris"-t, csak hát van egy szomorú hírem, a bíróság a Csjt alapján fog dönteni... a bíróságot nem érdekli, hogy a GYK-n pontozgatók közt mi a Csjt megítélése...

A Csjt szerint meg - még akkor is, ha ez nektek 0%-ra tetszik - az, hogy az anyáé a felügyeleti jog, nem érinti az apa kapcsolattartási jogát - ha attól nem bíróság fosztotta meg véglegesen a gyerekkel szembeni súlyosan felróható magatartás okán.

Aki ez ellen lázítja a Kérdezőt, az jelen esetben árthat neki, ez van.

2013. nov. 14. 21:44
 34/35 anonim ***** válasza:

anyukának se lenne joga állandóan a telefonhoz hívogatni a gyereket, ezért mondom én is, hogy ez az ovi felelőssége

az ő napirendjüket zavarja meg, nekik nem kéne ezt hagyniuk

2013. nov. 15. 00:21
 35/35 anonim ***** válasza:
És a gyerek szeret vele beszélni?
2013. nov. 16. 10:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!