Hogyan lehet elperelni anyukától 5 éves gyermeket?
Szia!
Én gyerekként éltem meg hasonló helyzetet. Úgy mint minden elvált gyereknél nálunk is volt láthatás. Kéthetente egy hétvégét kellett apukámnál töltenem és nyáron két teljes hetet, ami egy kicsi gyereknek borzalmas. Emlékszem, hogy nagyon megviselt az ide-oda rángatás, hisztiztem, beteg lettem ha apukámhoz kellett mennem és akkor is, ha vissza anyukámhoz.
Mindenesetre úgy gondolom, hogy egy gyereknek a stabilitás a legfontosabb. Nem veszélyezteti az anya az életét, a fejlődését így az anya mellett a helye egy ilyen kicsi gyerkőcnek. A gyerek volt férj/feleség elleni nevelése pedig részben sajnos hozzátartozik a váláshoz. Beszélgetni lehet róla, de hogy változna is, azt sajnos nem tudom.
Miért váltak el? Miért nem tartja be az anya a láthatást?
A kérdező miért nem válaszol azokra a kérdésekre, hogy miért váltak el és miért csinálja a balhét az anyuka?
A többi kérdésre sem válaszolt.
Ha nem méltatsz minket válaszra minek teszel fel kérdést? Rabolod csak az időnket ebben a negyven fokban.
Én erre azt mondom,hogy lehet,hogy igaz, amit a kislány mond, de nagyon sok esetben "hazudik", mert nem tudja feldolgozni, hogy a szülei külön élnek,hogy apukának új párja van stb.
Keresztlányoméknál is durvult a helyzet, a kislány, ha az apjánál volt, akkor ott adta elő, hogy anyáék otthon milyenek, ha az anyjánál volt, akkor fordítva. A 4 felnőtt (szülők és az új párok) már egymás torkának estek, amikor elkezdett a kislány lebukni. Ez nem gond, nem az ő hibája, csak gyerek még. Mégsem tudta úgy kezelni, ahogy az a válás elején kinézett a dolog!
Szóval még mielőtt teljesen elhisztek mindent a kislánynak, azért érdemesebb lenne anyukával beszélgetni egyet a gyerek nélkül.
Egyébként ha el tudja tartani, nem drogozik, nem alkoholista vagy pszichiátriai kezelt, akkor nem fogják tőle elvenni!
Azért lehet szólni a bíróságon, hogy a láthatást nem tartja be!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!