Apuka telefonon zaklatja a gyermeket az ovodában. Mert joga van?!
Nem akarom hogy igazam legyen, csak boldogan akarok élni.És azt szeretném ha a gyermekem is az lenne.De ő a nővérével összefogtak és tudom hogy a nővére keze van nagyrészt ebbe benne.Nem az apuka van otthon a jogi dolgokba hanem a sok ismerősük.Lehet hogy zagyvaság amit gyorsan leírtam, és részben értelmetlennek is tűnhet, de hosszú lenne leírnom mindent.
Az a félelmem nekem is ,lefízetik a bírót stb.Ezt a gyereket amióta megszületett én nevelem, szinte egyedül.Ügyvédem azt mondja ne aggódjak, és adjam a gyermeket oda, de mivel anya vagyok és féltem, azt engedem csak hogy amig nincs valami bírósági akármim, nálunk lehet vele.Bármikor, bármeddig.De semmi se jó, hazudik, kitalálja nem hagyom beszélni, nem adom oda stb. Mint vmi tárgy, de volt olyan amikor egy hónapig felé sem nézett.Ez a gyerek ez gyerek nem valami tárgy ha kedvem van előveszem ha kedvem van félre teszem.És a kis lekét féltem, mert ő olyan ember, lelki terror, mert okosan csinálja.És nem tehetek semmit sem, mert neki joga van, de közben azt sem akarta hogy meszülessen, ez a durva.
Kérdező (#22) "Ügyvédem azt mondja ne aggódjak, és adjam a gyermeket oda, de mivel anya vagyok és féltem, azt engedem csak hogy amig nincs valami bírósági akármim, nálunk lehet vele.Bármikor, bármeddig." - bocs, de ebben az ügyvédednek van igaza...
Értsd meg, az ügyben a világon semmi jelentősége annak, hogy melyikőtök akarta a gyereket és melyikőtök nem, egyszerűen nem tehetsz ilyen megkötéseket olyan alapon, hogy "mert én vagyok az anya és féltem", eltérő bírósági döntés hiányában nem akadályozhatod meg, hogy elvigye a gyerekét, vagy nem.
Ha Te továbbra is érzelmi alapon közelíted meg az egészet, bármiféle "bíró-megvesztegetés" nélkül is simán fogsz veszíteni másodfokon, az borítékolható, mert a bíróság nem érzelmekről dönt. Hallgass az ügyvédedre, nem akar az rosszat...
Nézd Kérdező (#25), őszinte leszek, érzelmi oldalról jó félig megértelek, másik félről meg - férfiként - az exedet is megértem, pont ezért nem akarok itt semmiben döntőbírát jáccni, arra ott az ügy bírója.
Az biztos, hogy magad ellen játszol, amikor nem biztosítod a veled épp perben álló másik fél törvényes jogait. Mert az van, hogy lehet, hogy első fokon még meggyőzöd az egy szál, többnyire nő bírót az érzelmi oldal taglalásával - első fokon többnyire a nők szoktak nyerni ma is - a másodfokot simán bukod vele. Nem ajánlott műfaj. (aránylag friss statisztika szering másodfokon 30%-ban az apák nyerik a gyermekelhelyezést, ha megfellebbezik az első fokú ítéletet)
(a nagyon szolidárisak tanácsait meg kritikával fogadd, ők többnyire ugyanúgy érzelmi oldalról közelítenek, a jognak meg más a szempontja)
ezt amit kiírtál mondd el az óvónőknek is, ha még nem tudnak róla, mondd meg nekik, hogy ne engedjék a telefonhoz
sőt, ha az én csoportomba járna, én erélyesen közölném apukával telefonon keresztül, hogy legyen szíves beszüntetni a hívásait mert zavarja az óvoda napirendjét, és nem call centerként működünk...és plána nem azért van oviban a gyerek, hogy vele beszélgessen
próbáld velük megbeszélni...az fontos infó, hogy lemondott az apaságról, szóval jogileg nem az apja, meg amúgy sem kötelező a gyereknek beszélni vele, akkor sem ha jogilag az apja lenne
#29 "az fontos infó, hogy lemondott az apaságról, szóval jogileg nem az apja," - ez nem fontos infó, hanem téves infó. Az apaságról NEM LEHET lemondani, csak ha más örökbe fogadja a gyereket...
Ha a Kérdező az ilyen tanácsokat elfogadná, és azt terjesztené mondjuk az óvodában, hogy "a gyerek apja lemondott az apaságról, nem is az apja", és ezt az apa tanúval igazolná a bíróságon, az újabb erős adu lenne apuka kezében, erről meg ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!