Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy magyarázzam el anyámnak,...

Hogy magyarázzam el anyámnak, hogy nincs szükségem az ételre, és ne akarja mindenáron belém tömni?

Figyelt kérdés
Minden reggel hoz nekem fel reggelit. Délben ebédet. Délután kiabál velem, hogy alíg ettem belle. 17 éves vagyok el tudom dönteni, hogy mennyi kajára van szükségem, de ő nem érti meg. Nem eszem meg a húst sem, ezért is nagyon sokat hallgatok. Hogy magyarázzam el neki, hogy nincs szükségem annyi kajára amennyit ő felhord nekem? Mondtam már neki, hogy ha éhes vagyok akkor lemegyek, de mindha meg sem hallotta volna. Mit tegyek?

2013. nov. 2. 21:38
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
100%

Hát ha te anyádra ütöttél, akkor szerintem akármilyen logikus érveléssel nekironthatsz, csak azt fogja hajtogatni, hogy "de nem, kislányom... de neeeem!!!"

Mit tehetsz? Hát mondjuk ne úgy élj, mint egy csecsemő. Emeld fel az összecsoffadt valagad, csinálj magadnak neked tetsző kaját, és ne hisztizz mindenen.

Egyébként hisztizz anyáddal, amiért jót akar neked, aztán két éven belül halj meg valami hiánybetegségben vagy rákban a sok szeméttől, amit evés címén magadba tömsz. Mert jelenleg úgy látszik, ez utóbbi az esélyes.

Esetleg köss kompromisszumot anyáddal: elvihet a pszichológusoz (bár már inkább pszichiátriai eset vagy), cserébe két hétig nem hoz fel neked kaját. Annyi idő talán elég lesz, hogy magadtól is belásd, hogy ebben a sztoriban te vagy a fő idióta. Persze a szüleid hibája is, mert nem kellett volna ennyire elszúrni a nevelésed, de az már késő bánat.

2013. nov. 3. 20:43
 42/46 anonim ***** válasza:
100%

4-es vagyok.

Tudod, ajánlottam, hogy beszélj anyáddal. Az én fiam is vegetariánus, elémállt, szólt, megbeszéltük, nem kap hústnnyi. Viszont keresnie kell egészséges kajákat amik fedezik a vitamin stb. szükségleteit, illetve saját magának is el kell készítenie pár dolgot. Miért nem beszéled meg anyáddal, hogy te mit akarsz?

2013. nov. 3. 21:27
 43/46 anonim ***** válasza:
71%
Úgyis túl sokan vagyunk már a Földön, szerintem nem kéne könyörögni neki, hogy hajlandó legyen magába tömni valami rendes kaját is. Lehet én vagyok túl drasztikus, de aki ennyire hisztis, hogy dacból nem eszik, akkor ne egyen, az ő baja.
2013. nov. 3. 21:36
 44/46 anonim ***** válasza:
Én sem eszem húst (mondjuk halat már pár hónapja szoktam), de helyette sok zöldséget,gyümölcsöt, főzeléket, igazi leveseket, tojást, sajtot meg egyéb tejtermékeket. Nemcsak a zacskós leves és a húsételek léteznek. Főzni meg igazán nem nagy cucc megtanulni, és lehet úgy is, hogy több napra maradjon.
2013. nov. 3. 22:47
 45/46 anonim ***** válasza:
100%
De hát írta, hogy ő nem eszi meg a nem friss ételt, mit gondolsz, majd az előző napit fogja enni?:) Főzni meg nem tud, mert alszik. Egyébként komolyan nem kéne foglalkozni vele. Egy kis hisztivel elérte, hogy egy csomóan figyelnek rá, foglalkoznak vele. Ha senki nem törődne vele, hanem annyit mondana (persze a családja is), hogy jó, akkor ne egyél, le merném fogadni, hogy abbahagyná a nyavalygást és elkezdene normálisan enni.
2013. nov. 4. 00:15
 46/46 anonim ***** válasza:
neked az egészségeddel lehet valami gondod, gyomroddal. candida túlszaporodásod is lehet akár.
2013. nov. 4. 12:08
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!