Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy magyarázzam el anyámnak,...

Hogy magyarázzam el anyámnak, hogy nincs szükségem az ételre, és ne akarja mindenáron belém tömni?

Figyelt kérdés
Minden reggel hoz nekem fel reggelit. Délben ebédet. Délután kiabál velem, hogy alíg ettem belle. 17 éves vagyok el tudom dönteni, hogy mennyi kajára van szükségem, de ő nem érti meg. Nem eszem meg a húst sem, ezért is nagyon sokat hallgatok. Hogy magyarázzam el neki, hogy nincs szükségem annyi kajára amennyit ő felhord nekem? Mondtam már neki, hogy ha éhes vagyok akkor lemegyek, de mindha meg sem hallotta volna. Mit tegyek?

2013. nov. 2. 21:38
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy szereted a levest az normális, de az nem, hogy zacskós levesen akarj élni. Nem egészséges... inkább főzz normális levest.
2013. nov. 2. 22:40
 12/46 A kérdező kommentje:
Nem tudok főzni. Anyám meg levest nem csinál csak nagyon ritkán, mert senki más nem eszi meg a családban.
2013. nov. 2. 22:43
 13/46 anonim ***** válasza:
2013. nov. 2. 22:54
 14/46 anonim ***** válasza:
100%
Ha ilyen egyoldalúan táplálkozol, tápanyag és vitaminhiányod lesz, legyengül az immunrendszered, fáradt és ingerült leszel, a suliban sem tudsz majd koncentrálni, a sportról nem is beszélve. Anyukád pedig azért szed neked, mert tudja, hogy te valószínűleg alig szednél valamit a tányérodra, így legalább mindenből az orrod elé kerül egy kicsi. A kajaundor meg igenis egy lelki eredetű betegség (hiába húzod a szád...), és ha csak nem egy koplalással fogyni próbáló tini vagy, akkor igenis jót tenne neked az a pszichológus.
2013. nov. 2. 22:56
 15/46 anonim ***** válasza:
100%
Ezek után én is tukmálnám rád a kaját meg szpihológushoz akarnálak vinni. Mű dolgokból műkaja az nem étel és így a zacskós leves sem az. Nézd meg neten hogy kell zöldség vagy húslevest csinálni nem túl megeröltető és elb*szni is igen nehéz.
2013. nov. 2. 23:03
 16/46 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék fogyni. :) Próbáltam már csinálni rendes levest, de nem sikerült, nagyon szar íze lett.Nincs is kedvem állni felette 30 percet vagy többet. A zacsis levesre meg azért szoktam rá, mert annyira egyszerű megcsinálni. Nem vesz el az időmből csak 2-3 percet. Alíg van időm bármit is csinálni. Reggel 6 kor indulok suliba, és délután 3 kor érek haza. 3-tól 5-6 ig alszom, aztán még tanulnom is kell. Szóval a zacsis leves nagyon kényelmes nekem. :)
2013. nov. 2. 23:11
 17/46 anonim ***** válasza:
Hány kiló és centi vagy?
2013. nov. 2. 23:17
 18/46 A kérdező kommentje:
157cm 44 kg
2013. nov. 2. 23:18
 19/46 anonim ***** válasza:
100%

Megmondom amúgy, azért alszol mikor hazaérsz az iskolából, mert 0 vitamint és tápanyagot tartalmazó műkaját eszel.

Amúgy ha ennyire szereted a levest, akkor miért nem mondod anyukádnak, hogy azt csináljon, csak ne instantot ami igencsak rákkeltő.

Csinálhatnál krémlevest. Megkéred anyud pucoljon és karikázzon fel neked zöldségeket, felteszed főni vízzel, és (most figyelj a titokra) otthagyod. Váó, megfő magától. Aztán már csak össze kell turmixolni, kis fűszer és tejszín (elhagyható) és kész is a kajád 2 napra.

2013. nov. 2. 23:51
 20/46 A kérdező kommentje:
Nem eszem meg az előző napi kaját, és krémlevest sem eszek. Anya szerint a hús fontosabb mint a leves. Mindíg azt hallgatom, hogy a leves csak víz, nem azt kéne ennem hanem a húst. Ezért nem is nagyon csinál levest havi 1-2x max. Ha megkérdem miért. A válasz az, hogy azért mert ha csinálna levest tudja, hogy csak azt enném és ő ezt nem támogatja.
2013. nov. 2. 23:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!