Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy magyarázzam el anyámnak,...

Hogy magyarázzam el anyámnak, hogy nincs szükségem az ételre, és ne akarja mindenáron belém tömni?

Figyelt kérdés
Minden reggel hoz nekem fel reggelit. Délben ebédet. Délután kiabál velem, hogy alíg ettem belle. 17 éves vagyok el tudom dönteni, hogy mennyi kajára van szükségem, de ő nem érti meg. Nem eszem meg a húst sem, ezért is nagyon sokat hallgatok. Hogy magyarázzam el neki, hogy nincs szükségem annyi kajára amennyit ő felhord nekem? Mondtam már neki, hogy ha éhes vagyok akkor lemegyek, de mindha meg sem hallotta volna. Mit tegyek?

2013. nov. 2. 21:38
1 2 3 4 5
 31/46 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én végig olvastam a válaszaidat, és csak azt hajtogatod, hogy "én nem fogok, én nem akarok".

B...szus, 44 kiló vagy. A kutyám több nálad. Ez nem normális, hidd el. Nem tudunk mi ebbe beleszólni, de édesanyád helyében én is tukmálnám rád a kaját.

2013. nov. 3. 08:35
 32/46 anonim ***** válasza:
100%

17 évesen már illene kinőni a hisztis tinipitsa korból, jövőre érettségizel, aranyanyám.

a suliban sem eszel semmit? hamarosan fellép valami hiánybetegség, amit sokkal drágább és időigényesebb lesz orvosolni, mint megfőzni egy nyomorult (normális) levest délutánonként.

2013. nov. 3. 08:50
 33/46 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Rengeteg étel van, ami nem tartalmaz húst és könnyű elkészíteni.

Palacsinta, főzelékek, tészták... A tésztát csak ki kell főzni... és utána azt teszel rá amit akarsz... Tejfölt, túrót, cukrot, kakaót, diót... Van a boltban ilyen gombás szósz, Knorr ha minden igaz, húshoz ajánlják, de én tésztára is rá szoktam tenni, sajtot teszek rá és kész az ebéd...

Sült krumpli, rántott sajt... ezeket csak olajba kell tenni és kisütni...

Csinálj lencselevest, borsólevest.. Ezeket is meg lehet (nálunk mindig így van) hús nélkül csinálni.

Na, eegyik sem tetszik?

2013. nov. 3. 08:53
 34/46 anonim ***** válasza:
87%
Szánalmas vagy.
2013. nov. 3. 09:07
 35/46 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kerdezo!

Etkezesi zavarod van. ez olyan betegseg, amiben nincs betegsegtudatod. szakemberhez kellene fordulnod.

miota eszel csak levest?

2013. nov. 3. 10:44
 36/46 anonim ***** válasza:
Anyukád csak félt...szerinted ha csak levesen élsz meddig birja a szervezeted? Hát kisanyám, 17 éves létedre nem sok értelem szorult beléd...ha tényleg igy gondolkodsz nem bántásból, de SZAKEMBERHEZ kell fordulnod....más ember is van, aki nem eszik húst mert pl. undoritónak tartja vagy sajnálja az állatot, de attól még mást eszik, nem csak porlevest...Tedd azt, hogy megfogadod a tanácsainkat és nem teszed tönkre a fiatal szervezeted. Pótolnod kell a fehérjét és ez nem vicc. Én 156 cm vagyok és 50 kg...
2013. nov. 3. 11:26
 37/46 A kérdező kommentje:

Na minden kérdésre válaszolok. :)

Nem kérem anyukámat, hogy hozza fel nekem a kaját, hozza magától.

Ha nincs suli akkor többet is alszok, nem csak a délután 3 órát. 15 órát is alszok egy nap ha nincs más dolgom, igen olyan vagyok mint egy csecsemő, vagy lehet rosszabb is.

Nem éretségizek jövőre, még 3 évem van.

Suliba nem hordok kaját.

Főzeléket megeszem ha van otthon, de ritkaság.

Nem eszek csak levest mert anyám belémtömi a kaját.

Mos is éppen a reggelimet próbálom megkajálni.

2013. nov. 3. 12:07
 38/46 anonim ***** válasza:
100%
Ennyit aludni nem egészséges. Gondolom azért mert gyenge vagy az egyoldalú táplálkozástól. Elolvastad valaha, a zacskós leveseid hátulján az összetevőket? Tudod mik azok, amikben "E" jelzés van? Nézz utána neten, hogy mennyi rák fajta van és hogyan kezelik őket. Anyukádnak javaslom, hogy vigyen el egy hospice osztályra körülnézni. Szerintem utána sírva futsz haza, és eszel meg mindent rendesen. Nem muszáj húst enni, csomó mindennel tudod helyettesíteni, de rendesen, változatosan kell étkezni. Tudod, ez nem játék, hiába legyintesz most rá, hogy semmi bajod. Nem is most lesz, hanem évek múlva, ha ezt így folytatod, és nem növöd ki ezt a kislányos dackorszakot. Én már régen a pszichiátriára vittelek volna, ha ennyire nem hat semmi. Anyukádnak birka türelme van.
2013. nov. 3. 13:10
 39/46 Mirk ***** válasza:

Nem azért kell enni mert finom, hanem azért mert a szervezetednek energiára és tápanyagokra van szüksége.

Fehérje, szénhidrát, zsír, vitaminok, ásványi anyagok.

A zacskós levesben csak szénhidrát, ízfokozók és tartósító szerek vannak. Ha valaki ezen él akkor súlyos hiánybetegségei lesznek. Alultápláltság, nulla energia, nulla immunrendszer. Te gyakorlatilag éhezel. Ha ennyi idősen nem bírod felfogni, hogy mit jelent a táplálkozás, akkor neked orvosi segítség kell, elmeorvosi.

Nem kötelező húst enni. Egyél zöldségeket, gyümölcsöket, tojást, tejtermékeket, gabonaféléket. Ezek nem szaladgálnak az udvaron, mégis meg lehet előzni velük az éhenhalást.

Amúgy meg pár hete volt a neten egy hír valami lányról aki azt csinálja amit te már évek óta, és a szervezete egy 80 éves ember állapotában van.

2013. nov. 3. 20:28
 40/46 anonim ***** válasza:
Az nem baj, ha úgy döntesz nem eszel húst, viszont az igen, hogy nem tudatosan étkezel. Nézz utána hogyan tudod a húsban lévő aminósavakat, fehérjéket pótolni. Ez nem is olyan egyszerű feladat a húsmentesen élőknek. A sok alvás egyértelműen hiányállapotot jelez. Csináltass vérképet!
2013. nov. 3. 20:30
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!