Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet valaki jó szülő attól,...

Lehet valaki jó szülő attól, hogy nem főz?

Figyelt kérdés

Lányomnak lett egy új osztálytársa, eléggé összebarátkozott a kislánnyal, ezért múlthéten meghívtuk ebédre. (13 éves)

Rántott hús volt körettel, leves meg egy kis desszert. A kislány csak ámult, úgy evett mint akit otthon éheztetnek vagy nem tudom. De jól esett hogy ízlik neki a főztöm.

Most pénteken pedig a lányom aludt ott a lánynál (itt laknak egy utcával arrébb), ott is vacsorázott.

A lányom mesélte, hogy a barátnője anyukája (elváltak a szülei) nem tud főzni, ezért néha rendelnek kaját, vagy szendvicset esznek. A kislány anyukája soha nem tanult meg főzni, mert volt bejárónőjük, aki mindent megcsinált helyette.

A lányomon keresztül megkért a kislány, hogy tanítsam meg főzni...mert az anyukájához hiába is fordulna, ő még a rántottát is elrontja.

Nem tudom, hogy a házimunkához ért e, állítólag a kislány nagymamája besegít a háztartásban.

(Nekem ciki lenne, ha egy vendég jönne vacsorára és én rendelt kaját tálalnék fel)

2013. okt. 26. 23:24
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudom, hogy ez normális főzelék vagy leves vagy egy jó rántott hús mióta egészségtelen. Azt hiszitek, hogy a kenyér meg a margarin meg a felvágott az egészségesebb? Kissé el vagytok tévedve. Ezek csak kifogások, és inkább nevetségesek, mint igazak...
2013. okt. 27. 11:53
 32/41 anonim ***** válasza:
9%

"Nem tudom, hogy ez normális főzelék vagy leves vagy egy jó rántott hús mióta egészségtelen."

Főzelékben a tejföl, ami ugye 20%-os, meg a liszt. Meg ha a zöldség nem frissen volt véve, hanem lében ázott, pl. zöldborsó, bab. A levesben a leveskocka, ami tele van sóval. A rántás, a prézli megint csak liszt meg morzsa.

"Azt hiszitek, hogy a kenyér meg a margarin meg a felvágott az egészségesebb?"

Kenyér. Nem mindegy, hogy milyen. Rozs, tönköly. Plusz szójamargarin. Felvágott? Fúj. Pulykamellsonka, csirkemellsonka. Plusz saláta, paradicsom, paprika, kígyóubi, zsírszegény sajtkrém, de akár egy grillezett csirkemell vagy pulykamell szelet is belefér.

2013. okt. 27. 12:05
 33/41 anonim ***** válasza:
38%

Kezdjük ott, hogy én alapból nem ehetek olyan lisztet, mint ti, ezért máris minden egészségesebb. A gyerekemnek is így fogok főzni, isten ments, hogy búzaliszttel terheljem a szervezetét.

Az meg mind szép és jó, amit leírtál, hétközben mi is hasonló szendvicseket zabálunk, sok zöldséggel, de beleőrülnék, ha nem ehetnék néha meleg ételt. Egy kisgyereknek meg nem elég a csirkemellsonka és zsírszegény meg light meg nem tudom én milyen sajt és tejföl. Annak a gyereknek FEJLŐDNIE kell, nem fogyóznia! Amit te most leírtál fentebb, az egy diétába fér bele maximum... Nem kell mindennap háromfogásos ebéd és vacsora, de könyörgöm. :)

2013. okt. 27. 12:13
 34/41 anonim ***** válasza:
58%
Azt meg külön sajnálom, ha ilyen marhaságok miatt kimarad az életedből például egy jó sütemény vagy palacsinta. Én biztos sokszor meglepem majd vele a gyerekemet. Biztos én vagyok a hülye, de hát istenkém... :) Szerencse, hogy nem vagyunk egyformák.
2013. okt. 27. 12:15
 35/41 anonim ***** válasza:
4%

Látod, ez a baj, hogy szerinted ez diétás, csak mert nincs benne sok kaka. Attól még nagyon fincsi, és a palacsintát meg a sütit is meg lehet úgy csinálni, hogy ne legyen rossz, csak én nem tudok.

(Nem is vagyok édesszájú, inkább "sósszájú".)

2013. okt. 27. 12:20
 36/41 anonim ***** válasza:
0%
De látod, írod, hogy nem eszel búzalisztet. Itt a többség a rántott húst meg a habarást azzal csinálja, amitől máris rosszabb lesz.
2013. okt. 27. 12:24
 37/41 anonim ***** válasza:
0%
A búzaliszt egészségtelen, azt aláírom. Aki tényleg megteheti, az cserélje le rizslisztre vagy kukoricalisztre. Máris minden egészségesebb lesz. Ennyit tudok még hozzátenni a témához.
2013. okt. 27. 12:29
 38/41 anonim ***** válasza:
0%
Az, hogy nem tud főzni, nem jelent semmit, kit érdekel? Majd főz a leendő férje, egyenjogúság van. Amúgy Teresa a médiumos műsorból se tud főzni, ő is rendel és tök jó anya.
2013. okt. 27. 13:51
 39/41 anonim ***** válasza:
58%

Nem azért kénee anyukánal megtanulni főzni mert ciki, vagy nem ciki rendelni kaját, hanem mert úgy tűnik a történetedből, hogy nagyon igényelné a kislánya.

Ettől még lehet, hogy jó anyuka.

2013. okt. 27. 14:47
 40/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Most, hogy őszi szünet van, sokat van itt a kislányom barátnője.

Ma segített nekem főzni a kislány. Nagyon aranyos volt. Meghámozta a zöldséget, megmutattam neki a húsleves hogy készül.

Mikor meglátta a csirke részeket (farhát, mellcsont, láb, nyak stb. meglepődött, mert ilyen állapotban még nem látta őket.

Csináltunk sütit is,annyira boldog volt, hogy már 1 süti receptjét tudja (lediktáltam neki).

2013. okt. 30. 21:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!