Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Lehet valaki jó szülő attól,...

Lehet valaki jó szülő attól, hogy nem főz?

Figyelt kérdés

Lányomnak lett egy új osztálytársa, eléggé összebarátkozott a kislánnyal, ezért múlthéten meghívtuk ebédre. (13 éves)

Rántott hús volt körettel, leves meg egy kis desszert. A kislány csak ámult, úgy evett mint akit otthon éheztetnek vagy nem tudom. De jól esett hogy ízlik neki a főztöm.

Most pénteken pedig a lányom aludt ott a lánynál (itt laknak egy utcával arrébb), ott is vacsorázott.

A lányom mesélte, hogy a barátnője anyukája (elváltak a szülei) nem tud főzni, ezért néha rendelnek kaját, vagy szendvicset esznek. A kislány anyukája soha nem tanult meg főzni, mert volt bejárónőjük, aki mindent megcsinált helyette.

A lányomon keresztül megkért a kislány, hogy tanítsam meg főzni...mert az anyukájához hiába is fordulna, ő még a rántottát is elrontja.

Nem tudom, hogy a házimunkához ért e, állítólag a kislány nagymamája besegít a háztartásban.

(Nekem ciki lenne, ha egy vendég jönne vacsorára és én rendelt kaját tálalnék fel)

2013. okt. 26. 23:24
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
12%
Pedig alapvetően igaza van. Nézz körül bevásárláskor, mi van egy átlag háziasszony kosarában. Nem az agglegények miatt vannak tele a polcok instant mindenfélékkel.
2013. okt. 27. 08:59
 22/41 anonim ***** válasza:
56%

Nincs igaza.

Én az agglegények kosarában tudod mit látok általában? 1-2 chips, kóla, felvágott, kifli.

Pároknál viszont általában minőségi kaják, főleg ha gyerek is van.

2013. okt. 27. 09:04
 23/41 anonim ***** válasza:
42%
Jó, hát kérdés, ki mit ért minőségi kaja alatt :)
2013. okt. 27. 09:09
 24/41 anonim ***** válasza:
57%

Nem a márkára gondolok. Hanem pl. ha egy párnak gyermeke van figyel arra hogy ne agyoncukrozott dolgokat vegyen, figyel az összetevőkre ne legyen túl sok tartósítószer stb. Legalábbis én ezt látom.

Az a baj hogy tényként állítjátok hogy a legtöbb nő nem tud főzni, ha főz is akkor porokból. Ez egyrészt általánosítást, másrészt semmi tudományos alapja nincs (felmérés, vagy statisztika, vagy konkrét megfigyelés). Abból amit pillanatnyilag látsz esetleg egy nő kosarában az nem mérvadó.

Másrészt én sosem szoktam porokból főzni. Jó, a vegetát alkalmazom néha de azzal sincs semmi baj. Nem bevegetázom a húst aztán megsütöm, arra külön saját kezűleg kikevert fűszerkeverékem van. Ha spagettit csinálok, akkor sem porból csinálom, hanem igazi paradicsomból főzött (házi) paradicsomszószból és szintén saját magam által kikevert fűszerekkel.

Van egy csomó termesztett és leszárított fűszerünk (lestyán, menta, citromfű stb)

Elismerem vannak porral főző emberek, meg olyanok akik nem tudnak főzni. Na de azt állítani, hogy "a nők nagy része egyáltalán nem tud főzni" szerintem nem helytálló. Az emberek nagy része nem tud főzni. Nem a nők, az emberek. A férfiak miért nincsenek megemlítve? A férfiaknál szerintem sokkal többen nem tudnak főzni. Vagy ez csak nőként ciki, meg elvárás? Mondom ezt úgy, hogy nekem a hobbim a főzés.

2013. okt. 27. 09:18
 25/41 anonim ***** válasza:
74%
Arról nem is beszélve, hogy elfeljti, h.ezek az instantok azért vannak, mert bizony manapság a nők se háztartásbeliek.dolgozzon le 8órát, aztán menjen bevásárolni, aztán frissen főzzön.gyakorlatilag semmi ideje nem maradna,pihenni, csak a robot.s a férfi miért nem gond, ha instantot vesz?
2013. okt. 27. 09:53
 26/41 anonim ***** válasza:
46%

A kérdésben az a feltételezés áll, hogy aki nem főz, az nem jó szülő. Legyünk reálisak: ezt a nőkre vonatkoztatva tette fel. "Anya főztjéről" beszél. Nem apáéról.

Persze ezzel rögtön ki is derül, hogy simán lehet jó szülő, aki nem főz, tekintve hogy vannak jó apák.

Egyébként a porokat pont saját megfigyelés alapján mondtam. Elég sok ember vásárlását követtem már végig, és bizony a gyerekes szülő hihetetlen szemeteket tud összevásárolni :)

2013. okt. 27. 09:56
 27/41 anonim ***** válasza:
65%

Nálunk sem anyukám főz, hanem a nagymamám.Ez mindig is így volt, legfőképpen az együttélés miatt.Anyukámat ettől függetlenül imádom és szerintem remek szülő!

Egyébként sem hiszem, hogy a sütésnek-főzésnek kellene lennie a mérvadónak. Ismerek olyan anyukát, apukát aki egy igazi konyhatündér de a gyerekei ki nem állhatják, mert amit csak lehetett elrontott.

2013. okt. 27. 10:28
 28/41 anonim ***** válasza:
41%

Lehet.

Mint látod, eddig sem halt éhen a gyerek. Régebben volt bejárónőjük, most meg rendelgetnek.

Nem attól lesz jó szülő, jó anya valaki, hogy ő főz.

Van olyan ismerősöm, aki remekül főz, meg is teszi minden nap. Pont ahogy nálad: leves, második körettel, desszert.

A gyerek meg ha akar tanul, ha nem akar akkor nem; jön-megy ahogy akar, amikor akar (már kis korától); jobban ismeri az iskola környéket, mint az iskolát és még durvább dolgok.

Gyerek koromban sokat voltam a nagyszülőknél amikor anyukám kórházban volt. Az egyikük szintén mindig főzött, a másikuk szinte sohasem. Mégis ez utóbbit szerettem jobban (és most is rá emlékszem jobb szívvel), pedig már a saját gyerekeim is felnőttek.

"Nem tudom, hogy a házimunkához ért e"

Nem mindegy az neked.

Vagy irigykedsz egy kicsit, hogy az az anyuka nem volt rákényszerülve a főzésre, házi munkára?

Mellesleg fognak még téged is meglepetések érni a lányoddal kapcsolatban, fog még ő is kritizálni téged.

2013. okt. 27. 11:12
 29/41 anonim ***** válasza:
42%

Már nincs értelme ezt a témát tovább boncolgatni. Akinek nem főzött az anyja/mamája, és mégis jó ember volt, az szerint a főzés nem lényeges, akinek meg rendesen főzött, és mellette még jó ember is volt, az szerint meg fontos. Ennyi.

Ez így jó is, de NYILVÁNVALÓ, hogy az emberségnek nem függvénye a főzni tudás. Ismerek szakácsnak tanulót, akire kutyát nem bíznék, de ott a mamám, aki bár próbálkozik, nem egy nagy szakács, mégis imádom. Nem tudom, mit kell ezt bonyolítani meg vitatkozni felette.

Ettől függetlenül még mindig úgy gondolom, hogy ha gyerekem lesz, akkor mindenképpen főzni fogok neki, mert szerintem ez hozzátartozik a normához. Persze, mondhatjátok, hogy attól még lehet, hogy én leszek a világ legrosszabb szülője, de nem baj, legalább a gyerek normális kajákat fog enni. :) (Csak vicc, ha valaki itt akarna betámadni.) Amúgy még csak együtt élek a párommal, és baromi jól elvagyunk hétvégente a főzőcskézéssel, nekünk ez egy közös program. Egymást tanítjuk, recepteket nézegetünk, persze nem nagy dolgokat, de nagyon jó érzés valami fincsit alkotni. Ettől függetlenül mi is rendelünk néha, de nem értem, hogy a főzés hogy maradhat ki egy ember életéből. Én furán nézek arra, aki büszkén jelenti ki, hogy ő inkább fizet egy bejárónőnek, mert ő nem hajlandó főzni. Nekem ez nonszensz, felfoghatatlan. Na de további jó vitatkozást.

2013. okt. 27. 11:28
 30/41 anonim ***** válasza:
20%

Szerintem lehet.

Tényleg érdekes, hogy sokan mit hisznek egészségesnek, mert szerintem akármi rántva már el van rontva.

És túlbecsülik a "meleg" kajákat. Szendvics is lehet egészséges, és nem zsíros kenyér, és csak azért, mert valami meleg, tele lehet minden sz@rral.

Én egyébként ezért nem tudok megtanulni főzni. Mert a neten a receptek tele vannak olyanokkal, hogy cukor, liszt, rántás, habarás... és mivel nem tudok főzni, nem tudom, hogy ezt a sok rosszat mivel lehet helyettesíteni.

2013. okt. 27. 11:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!