Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy ne kössenek...

Mit tegyek, hogy ne kössenek bele a külsőmbe?

Figyelt kérdés

Anyámék sokszor beszólnak a külsőm miatt pedig pont ők tanítottak arra, hogy legyek aki vagyok és ne érdekeljen mások véleménye.

Van 7db tetoválásom, 3db pc-m és fültágítóm. Szeretem az ilyen dolgokat már nagyon régóta és még sok tetkót akarok. Van ami csak tetszett és van aminek jelentése is van. Pont leszarom, hogy kinek nem tetszik, ha öreg leszek akor mi van? addigra minden második embernek lesz tetkója és nem is biztos, hogy élni fogok addig és az sem izgat hogy "nem fogsz munkát találni" hát nem is akarok olyan helyen dolgozni ahol ennek nincs helye. Szerintem nem ezen múlik amúgy sem. Már nem élek otthon (vagyis csak néha haza megyek pár napra) de akárhányszor találkozunk nincs olyan alkalom hogy ne szólnának rosszat, ilyenkor csak levegőnek nézem őket. Elmagyaráztam már nekik a dolgokag de úgy látszik nem használt. Akkor mit csináljak, hogy végre elfogadjanak?

19/F

2013. okt. 25. 22:07
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak féltenek, hogy nehogy egyszer abba a csapdába ess, hogy megváltozik a személyiséged és megbánd azt, amit csináltál a testeddel. Nekem is volt egy piercingem, de 2 év múlva kivettem, mert nem tetszett már. Meg ismerek olyanokat, akik nagyon megbánták a tetkójukat, amiket még fiatalon csináltak. Amúgy ezek olyan dolgok, hogyha egyszer elkezded, nem tudod abbahagyni. Vagy az is lehet, hogy csak egyszerűen nem tudják elfogadni a személyiségedet olyannak, amilyen.
2013. okt. 25. 22:14
 2/12 anonim ***** válasza:
39%

A tetko divat elfog múlni. Értelmes és magára igényes ember ma sem tetováltatja tele magát.

De ez a te dolgod. Azért elgondolkodhatnál azon, hogy a szüleidnek igaza van. Kevés munkahelyen tolerálják az agyon tetovált, piercinges férfiakat.

2013. okt. 25. 22:15
 3/12 anonim ***** válasza:
64%
Nem tudom. Nekem is van jó pár tetkóm, lesz is, jelenleg 2 pc, volt több is, + tágító. Szerencsére amikor elkezdtem dolgokat 10 éve, itthon elfogadták a dolgot, vagyis párszor elmondták, h minek az, de aztán beletörődtek. Én szerencsés vtam. Most 30 vagyok.
2013. okt. 25. 22:16
 4/12 anonim ***** válasza:
27%

15 évesen kezdtem tetováltatni magam, most vagyok 27, a felsőtestem teljesen tele van varrva, most kezdtem el dekoráltatni a lábaimat is, + mindkét fülemben 3,5 cm-es fültágító van. soha nem bántam meg, nem untam meg, vannak emberek akiknek ez nem divat hanem életstílus. nem kéne egyből azzal jönni, hogy ami nem hétköznapi és unalmas, azt úgyis kinövi az ember, mert van aki nem érzi jól magát szürkén és jellegtelenül. az ilyen emberek mint én nem kiskosztümös irodai melót akarnak, és az sem igaz hogy csak kisegítő raktárosként tudunk elhelyezkedni. nem kéne olyasmibe beleokoskodni, amihez nyilvánvalóan nem értetek.

kérdező, a szüleiddel ha eddig nem sikerült, akkor ezután sem fogod tudni elfogadtatni hogy neked ez tetszik, vagy van bennük annyi kulturáltság hogy nem piszkálnak vele, vagy hagyod őket a fenébe ha képtelenek legalább csendben maradni.

2013. okt. 25. 22:35
 5/12 anonim ***** válasza:
65%
Gyerek vagy még... Egy barátnőm sokáig azért nem talált állást, mert lila haja volt. Mondtuk neki, hogy fesse át, kb. egy év után meg is fogadta a tanácsunkat. A 3. interjú után felvették. Szóval az állásod gond nélkül múlhat külsőségeken. Miért vegyenek fel téged, ha ugyanazokkal a képességekkel van olyan, aki normálisan néz ki? A szüleid meg csak akkor fogják elfogadni a kinézeted, ha annak ellenére sikeres leszel.
2013. okt. 25. 22:36
 6/12 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem ez nem ezen múlik. Engem például a súlyom miatt szekálnak. Vagy "úúúúristen, hogy zabálhatsz ennyit, kövér vagy, mint egy malac", vagy "te nem vagy normális, zörögnek a csontjaid, egyél rendesen, mert beteg leszel" - és képesek egy nap különbséggel ugyanarra a súlyra bármelyiket mondani. Hiába mutattam rá erre (legalább döntsék el, hogy akkor most kövér vagyok vagy sovány), hiába kértem, hogy akkor a témáról ne beszéljünk, mind csak olaj volt a tűzre.

Megoldás az egyik fülemen be, a másikon ki módszer :)

2013. okt. 25. 22:40
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
Kössél vissza. Majd ha leosztod őket, akkor a pofájukra zár kerül.
2013. okt. 25. 22:57
 8/12 anonim ***** válasza:
17%
gratulálok annak aki leszavazott, biztos magára vette hogy ne pofázzon bele olyanba amihez hülye :)
2013. okt. 26. 00:09
 9/12 anonim ***** válasza:
35%
Úgy látom itt mindenki le lett szavazva aki bevallotta h extrémebb a külseje, vagy a kérdező pártjára állt. Szégyelljétek magatokat ti tömegemberek!
2013. okt. 26. 00:22
 10/12 anonim ***** válasza:

Meg fognak szokni, hidd el. Csak nem kell túl komolyan venni. A szülők dolga, hogy aggódjanak, és ezt általában túlzásba is viszik. Az fura, ha az ember saját szüleit annyira nem hatja meg, hogy mindent ráhagyjanak.

Mamám állandóan beszól, hogy öltözzek fel jobban mert hideg van. Már évek óta tartok egereket, apukám állandóan mondja, hogy ne csókolgassam őket, mert gusztustalan meg minden. Nem kell túl komolyan venni, az a lényeg. :)

Amúgy nyugodtan rákérdezhetsz, hogy nekik milyen furcsaságaik voltak fiatalkorukban, biztos regényt lehetne írni belőle.

2013. okt. 26. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!