Lehet valaki jó szülő attól, hogy nem főz?
Lányomnak lett egy új osztálytársa, eléggé összebarátkozott a kislánnyal, ezért múlthéten meghívtuk ebédre. (13 éves)
Rántott hús volt körettel, leves meg egy kis desszert. A kislány csak ámult, úgy evett mint akit otthon éheztetnek vagy nem tudom. De jól esett hogy ízlik neki a főztöm.
Most pénteken pedig a lányom aludt ott a lánynál (itt laknak egy utcával arrébb), ott is vacsorázott.
A lányom mesélte, hogy a barátnője anyukája (elváltak a szülei) nem tud főzni, ezért néha rendelnek kaját, vagy szendvicset esznek. A kislány anyukája soha nem tanult meg főzni, mert volt bejárónőjük, aki mindent megcsinált helyette.
A lányomon keresztül megkért a kislány, hogy tanítsam meg főzni...mert az anyukájához hiába is fordulna, ő még a rántottát is elrontja.
Nem tudom, hogy a házimunkához ért e, állítólag a kislány nagymamája besegít a háztartásban.
(Nekem ciki lenne, ha egy vendég jönne vacsorára és én rendelt kaját tálalnék fel)
Nyolcas: Én sem állítottam azt, hogy a kettő kizárja egymást, de akkor legalább az egyik szülő tudjon valamennyire, hogy a kisgyerek ne rendelt dolgokon nőjön fel. Állítom, hogy te tudsz főzni. Az én apám sem tudott, mégis felnőttünk valahogy, anya viszont remek "szakács", és természetesen neki sincs minden nap kedve a konyhában állnia, de nem tudnám elképzelni az életemet anya főztje nélkül. Szerintem ez hozzátartozik a normális élethez. Nekem sem mindenem a főzés, mégis megtanultam nagyjából, és már alig várom, hogy a jövőbeli családomnak én főzhessek valami finomat hétvégente. Nem tudom, mi ebben a megbotránkoztató, lehet én vagyok túl nem normális, amennyire le lettem pontozva. Azért azt ne mondja nekem senki, hogy az tisztességes állapot, ami a kifejtésben leírt kislánnyal van.
Ötös voltam...
Én tudok főzni, de nem főzök. Nem az számít, hogy ki főzte az ételt, hanem hogy milyen.
Egyébként meg a legtöbben csak mondják, hogy tudnak főzni, de a fűszerezés megáll ott, hogy maggi meg vegeta, különböző porok és alapok, amik tele vannak adalékanyagokkal, és tök normális a sok zsíros meg tésztás, "hagyományos" étel. De egészséges, mert anyu főzte...
Én ha nekiállok, akkor normálisan csinálom. De ha éppen telik rá, akkor inkább rendelek onnan, ahol jó a konyha. És ha hosszútávon normalizálódik a helyzet, akkor szintén bejárónőm lesz, akinek megmutatom, hogy főzzön úgy, hogy az tényleg jó legyen.
Most nem azért mondom, nem elítélek senkit, nem zavar ha valaki nem szeret főzni, de nem hiszem el, hogy nem tud valaki megtanulni...
Ez nem agysebészet. Ha nem tud valaki főzni, lépésről lépésre részletes információ van megadva neki (szakácskönyvben) onnantól fogva ha nem nagyon variál sikerülnie kell a kajának. Aki azt mondja nem tud főzni az vagy nem szeret (és akkor nem neki kell csinálni) vagy lusta megtanulni, vagy retardált. Sajnálom, ez a véleményem, tudom kapni fogok ezért :)
Ismétlem, semmi baj nincs azzal ha valaki nem szeret főzni vagy nem akar, csak ne takarózzon azzal, hogy nem tud. Olvasni tud? Keze van? Eszközei vannak? Akkor?
Mitől lesz valaki jó szülő?
Teljes mértékig biztosítja a gyermeke testi és lelki fejlődését, hogy a társadalom hasznos tagja válhassék belőle.
Az, hogy nem főz valaki a gyerekének, már egyből a testi fejlődés rovására megy. Aki azt állítja, nem kell főzni, nem akarja tudni, mit eszik a gyereke? Nem akarja a tartósítószerek és adalékok mennyiségét a minimálisra csökkenteni?
Persze, lehet, hogy tök jót játszanak meg szereti meg stb, csak éppen azt nem tudod, hogy miért vannak a gyerekednek tanulási nehézségei...az idegi kapcsolatok fejlődéséhez optimális mennyiségű és minőségű tápanyag kell, mindez gyermekkorban, és ezért a szülő a felelős. A súlya növekedni fog a szemét kajától is, csak az agya nem fejlődik.
Figyelj erre csak annyit tudok mondani, hogy ismerősöm sógornője nem főz otthon, vagyis nagyon ritkán és meglátszik a gyereken is, vékony. Az anyja sem kövér, de egy 5 évesnek nem így kellene kinéznie. Lassan a 2 éves gyerekük nagyobb súlyban van, mint a nagyobbik, a nagyba szinte tuszkolni kell az ételt, hogy egyen és csodálkozik az anyja, hogy nem k*kil mindennap a nagyobbik, nem is fog ha nem fog napi rendszerességgel főt ételt enni.
Van amikor az apa áll le főzni, és ez számomra nagyon szomorú...
A nő ezt látta otthon, az anyja szinte sose főzött mert a munkahelyén evett, vacsorára dobott csak össze valamit és kész.
A gyerekük is reggel egy túró rudit eszik oviba, bölcsibe menet, egy gyereknek nem kell, hogy ez legyen a reggelije, főleg, hogy növekedésben van.
Én meg értem, hogy valaki nem szeret főzni, de megerőltethetné magát ha már vállalt 2 gyereket, legalább miattuk, ha nem is maga miatt.
Én is magamtól tanultam meg főzni, persze nem lett rögtön egy csúcs minőség, de megakartam tanulni, nem azt akartam, hogy ha gyereket vállalok ő is menza koszton éljen és gyors kajákon.
Szerintem lehet, de úgy gondolom, hogy egy gyerek életéből nem lehet kihagyni az "anya főztje"-t. Az emberek nagy része még felnőtt korban is jó szívvel emlékszik vissza az édesanyja főztjére, az otthoni ízekre...Jelenleg nagyon sokszor rendelünk, vagy menüt eszünk, de ha lesz gyerekem, akkor ennek biztos vége lesz. Akkor biztos, hogy főzni fogok, és bár most sütiket nem tudok sütni, nem szoktak sikerülni, de ha lesz gyerkőc, akkor még a sütisütést is megtanulom.
Részben azért, amit írtam feljebb, részben amit már mások is írtak: hogy biztos ne legyen tele az étel, amit megeszik, tartósítóval, porral, kockával...
A nők nagy része egyáltalán nem tud főzni (sajnos).
Azt hiszik, hogy ha valami zacskós trutyit a család elé löknek, az már főzés.
Azt viszont fennen hangoztatják, hogy teljesen lefoglalja őket a házi munka,
hiszen minden este meleg étellel várják a párjukat...
Látom 57% úr/hölgy felkelt és minden egyes, enyhén megosztó kérdés alatt a nőket fikázza.
"A nőknek az a becsületes rendes férfi akinek BMW-je van" stb. Bocsánat az offért, törölhetik is a moderátorok, DE akkor nézzenek már a körmére ennek a válaszadónak (hogy egyáltalán ez-e) mert folyamatosan ilyen enyhén uszító. nőellenes válaszokat ad, ami nem is kapcsolódik szorosan a témához.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!