A férjem veri a gyerekeinket! Mit tehetnék ellene?
Ezt a kérdést tette fel nekem egy ismerősöm. Szinte mindenki egyetért azzal, hogy a testi fenyítés nem használ a gyerekeknek, sőt! Anyukák vitatják meg fórumokon, hogy mi az ami még "belefér" a testi fenyítésben, ki az, aki egyszer-kétszer már rácsapott a gyerek kezére, fenekére... De mit tegyen az az anyuka, akinek, bár maga ellene van, a férje rendszeresen alkalmazza a testi fenyítést? "Nem önkényesen, nem a saját kedve szerint, de nálunk szigorú szabályok vannak, ha valamelyik fiam négyesnél rosszabb jegyet hoz haza, az már mehet is a férjem dolgozószobájába. Ha egy szabályt tudatosan megszegnek, nincs magyarázkodás, már indulhat is a büntetésér... - mesélte nekem az anyuka. - Én tehetetlen vagyok, eleinte megpróbáltam védeni őket, de olyan kioktatást kaptam a férjemtől, hogy el se tudom mondani. Próbálom rejtegetni a hibáikat, de valami mindig van, és a szívem szakad meg. A nagyobbak megpróbálják méltósággal viselni a fájdalmat, de a legkisebb, még csak hat éves, olyan rettegéssel várja haza az apját, ha vaj van a füle mögött, hogy megszakad a szívem érte. De mit tehetnék? A férjem dolgozik, én otthon vagyok a fiúkkal, a ház az ő nevén van. Látszólag minden rendben van az életünkkel, a barátaink gyakran mondják, hogy rólunk vesznek példát, de nem tudják, milyen árat fizetnek a fiaim a jólneveltségükért!
Ti mit válaszolnátok egy ilyen panaszra?
válni nem kell, csak leülnie elbeszélgetni apukával ... apuka két dolog közül fog választani:
- "Engem is így neveltek, és nem haltam bele"
- "Jó, akkor mostantól te neveled a gyerekeket, ha gond van ne fordulj hozzám"
kicsi esélyt látok arra, hogy elfogadja a testi fenyítés nélküli nevelést
Ha te is elbizonytalanodsz, ki fog észt "verni" az anyukába és meggyőzni arról, hogy azzal, hogy ezt hagyja, egy életre megnyomoríthatja a gyerekeit?
Lehet, hogy a nagyok "bírják a kiképzést", és "csak" a kicsiből lesz egy önbizalomhiánnyal küszködő, folyton rettegő felnőtt, de az fix,
hogy ilyen példával mind azt fogják megtanulni, hogy
- a nő nem ér semmit, nincs szava;
- a gyereknek sose lehet igaza;
és majd szépen ezt viszik tovább és ők is hímsoviniszta, nőgyűlölő, asszony- és gyerekverő agresszív barmok lesznek.
Egy valamit nem válaszoltál még meg: miért is mereszti otthon a seggét anyuka 3 iskoláskorú gyerekkel, akik nincsenek is otthon? Miért nem dolgozik?
U.i.: ha nem reagál semmilyen javaslatra ésszerűen, akkor megmondanám neki, hogy én innentől lezártam a témát, ha szeretné nézze, ahogy a gyerekei az ő gyávasága, hülyesége miatt szenvednek! Viszont a következő alkalommal úgy rájukhívnám a gyerekvédelmiseket, gyámhatóságot, hogy csak pislogna.
Kérdező: akkor másik családsegítő központhoz kell fordulni, akik hajlandóak segíteni ha a körzeti nem tesz semmit! Szerinted ennyiben kell hagyni azt, hogy egy gyerek gyomorgörccsel várja haza az apját, hogy napi szinten tervben van a verés????!!
Okot a bántalmazó MINDIG találni fog a verésre, ez SOHA nem fog abbamaradni! És nem, a verés nem természetes dolog, hiába nőtt fel valaki úgy. Még ha egyszer bedrogozva, magát összehányva térne haza a gyermek megérteném, hogy lekever neki egyszer az életben egy atyai pofont, de csak nagyon extrém esetben. Alapjáraton a rendszeres verést SEMMI nem igazolja és SOHA nem normális dolog, ezt jegyezd meg!!!
"Az apuka nem engedi dolgozni. "
Jó, kösz, ez mindent elmond. Egy korlátozó, bántalmazó férjnek szült úgy 3 gyereket is élből, hogy mellette nincs saját megélhetése vagy lehetősége a továbblépésre. Az ilyen azt érdemelné, hogy őt verjék meg jól egyszer... csak nézi, ahogy a gyerekeit bántalmazzák, hát gratulálok!
Nézd Kérdező, ahogy itt leírtad, ez az anyuka egy totál reménytelen eset, ő soha nem fog a sarkára állni, a függő személyiség szobrát lehetne megmintázni róla. Innen nézve két eset van:
1, Valamilyen úton valamelyik hatóság mégis lépni fog... erre adom a kisebbik esélyt az ilyen szülővel szemben
2, Amikor a nagyobb gyerek kamasz lesz, majd ő lépni fog és leosztja apukát - erre meg a nagyobbat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!