Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A férjem veri a gyerekeinket!...

A férjem veri a gyerekeinket! Mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

Ezt a kérdést tette fel nekem egy ismerősöm. Szinte mindenki egyetért azzal, hogy a testi fenyítés nem használ a gyerekeknek, sőt! Anyukák vitatják meg fórumokon, hogy mi az ami még "belefér" a testi fenyítésben, ki az, aki egyszer-kétszer már rácsapott a gyerek kezére, fenekére... De mit tegyen az az anyuka, akinek, bár maga ellene van, a férje rendszeresen alkalmazza a testi fenyítést? "Nem önkényesen, nem a saját kedve szerint, de nálunk szigorú szabályok vannak, ha valamelyik fiam négyesnél rosszabb jegyet hoz haza, az már mehet is a férjem dolgozószobájába. Ha egy szabályt tudatosan megszegnek, nincs magyarázkodás, már indulhat is a büntetésér... - mesélte nekem az anyuka. - Én tehetetlen vagyok, eleinte megpróbáltam védeni őket, de olyan kioktatást kaptam a férjemtől, hogy el se tudom mondani. Próbálom rejtegetni a hibáikat, de valami mindig van, és a szívem szakad meg. A nagyobbak megpróbálják méltósággal viselni a fájdalmat, de a legkisebb, még csak hat éves, olyan rettegéssel várja haza az apját, ha vaj van a füle mögött, hogy megszakad a szívem érte. De mit tehetnék? A férjem dolgozik, én otthon vagyok a fiúkkal, a ház az ő nevén van. Látszólag minden rendben van az életünkkel, a barátaink gyakran mondják, hogy rólunk vesznek példát, de nem tudják, milyen árat fizetnek a fiaim a jólneveltségükért!

Ti mit válaszolnátok egy ilyen panaszra?

2013. szept. 25. 10:25
1 2 3 4 5
 21/48 anonim ***** válasza:
87%

válni nem kell, csak leülnie elbeszélgetni apukával ... apuka két dolog közül fog választani:

- "Engem is így neveltek, és nem haltam bele"

- "Jó, akkor mostantól te neveled a gyerekeket, ha gond van ne fordulj hozzám"

kicsi esélyt látok arra, hogy elfogadja a testi fenyítés nélküli nevelést

2013. szept. 25. 11:32
 22/48 A kérdező kommentje:
Tudjátok, az a legrosszabb, hogy elmesélte ezt az anyuka nekem, rám rakta a terhet, de minden javaslatot elutasít, mert nem mer változatni. Nekem meg azóta naponta ezerszer eszembe jutnak azok a szerencsétlen gyerekek és őrlöm magam, hogy mit tehetnék? És győzködöm magam, hogy talán nem olyan nagy baj egy-két verés, de a hozzászólások inkább abban erősítenek meg, hogy igenis, felháborító az ilyen apai magatartás. Tényleg jobb lenne neki elválni? És ha a kölkök tényleg szeretik az apjukat? Ha az anyuka támasz nélkül összeomlana?
2013. szept. 25. 11:35
 23/48 anonim ***** válasza:
97%

Ha te is elbizonytalanodsz, ki fog észt "verni" az anyukába és meggyőzni arról, hogy azzal, hogy ezt hagyja, egy életre megnyomoríthatja a gyerekeit?

Lehet, hogy a nagyok "bírják a kiképzést", és "csak" a kicsiből lesz egy önbizalomhiánnyal küszködő, folyton rettegő felnőtt, de az fix,

hogy ilyen példával mind azt fogják megtanulni, hogy

- a nő nem ér semmit, nincs szava;

- a gyereknek sose lehet igaza;

és majd szépen ezt viszik tovább és ők is hímsoviniszta, nőgyűlölő, asszony- és gyerekverő agresszív barmok lesznek.

2013. szept. 25. 11:41
 24/48 anonim ***** válasza:
94%

Egy valamit nem válaszoltál még meg: miért is mereszti otthon a seggét anyuka 3 iskoláskorú gyerekkel, akik nincsenek is otthon? Miért nem dolgozik?

U.i.: ha nem reagál semmilyen javaslatra ésszerűen, akkor megmondanám neki, hogy én innentől lezártam a témát, ha szeretné nézze, ahogy a gyerekei az ő gyávasága, hülyesége miatt szenvednek! Viszont a következő alkalommal úgy rájukhívnám a gyerekvédelmiseket, gyámhatóságot, hogy csak pislogna.

2013. szept. 25. 11:42
 25/48 A kérdező kommentje:
Azért sem tudok reálisan látni ebben az ügyben, mert engem is gyakran megvertek, és nekem ez, tudom, hogy hülyén hangzik, de olyan természetes volt, azt hittem, máshol is így van, aztán apukám meghalt, szóval nem is tudok rá haragudni, mert halottról jót vagy semmit, és amikor saját gyerekeim lettek, akkor éreztem azt, hogy én képtelen lennék őket hideg fejjel megverni és képtelen lennék végignézni, hogy a férjem bántsa őket...De nem tudom, hol a határ, és lehet-e szülőt szeretni akkor is, ha rendszeresen megver. Én nem éreztem sem szeretetet sem gyűlöletet apám iránt, én elhittem, hogy megérdemlem a büntetést, nem is tudom elképzelni, milyen ember lettem volna, ha máshogy alakula gyerekkorom.
2013. szept. 25. 11:43
 26/48 A kérdező kommentje:
Az apuka nem engedi dolgozni. Szerettek volna még egy gyereket, de nem jött össze. Az apa szerint az asszonynak otthon a helye, takarítson, főzzön, várja őt meleg ebéddel (saját vállalkozásuk van helyben, haza jár ebédelni), de olyan szinten, hogy még desszert is jár, minden nap sütnie kell, a gyerekekkel ő tanul délután, állataik is vannak, azokat is ő gondozza, meg a férj édesanyját, aki a szomszédban él, és már elég idős. Néha-néha dolgozik a vállalkozásban is (fénymásol, kb. ez az, amit a férj szerint el tud végezni) és benne van mindenféle karitatív tevékenységben a faluban. Erre kap engedélyt, másra nem, nehogy észrevegye, hogy máshogy is lehet élni, nem csak úgy, ahogy a férje diktálja.
2013. szept. 25. 11:47
 27/48 A kérdező kommentje:
Egy faluban a gyermekvédelem is sajátságos. Van családsegítő központ, de ott egy darab hölgyemény dolgozik, akit valahogy be lehetett paszírozni képzettsége szerint erre a posztra, és jól ismeri a családot, jobban, mint én, még azt is megkockáztatom, hogy valami barát féle. Én már beszélgettem vele és jót nevetett azon, hogy én ilyesmiken problémázom, azt mondta, még nem ismerem az élet valóban gyászos oldalát, amikor a két alkoholista szülő üti-veri a gyereket, meg az édesanya nyíltan prostituáltként él a faluban, a gyerekei meg a kocsmában nőnek fel, és tíz évesen már alkoholisták, és még az ő gyerekeit se veszik el... Szép lenne, ha pont egy ilyen példamutató családban kezdenénk a szart keverni...
2013. szept. 25. 11:54
 28/48 anonim ***** válasza:
94%

Kérdező: akkor másik családsegítő központhoz kell fordulni, akik hajlandóak segíteni ha a körzeti nem tesz semmit! Szerinted ennyiben kell hagyni azt, hogy egy gyerek gyomorgörccsel várja haza az apját, hogy napi szinten tervben van a verés????!!

Okot a bántalmazó MINDIG találni fog a verésre, ez SOHA nem fog abbamaradni! És nem, a verés nem természetes dolog, hiába nőtt fel valaki úgy. Még ha egyszer bedrogozva, magát összehányva térne haza a gyermek megérteném, hogy lekever neki egyszer az életben egy atyai pofont, de csak nagyon extrém esetben. Alapjáraton a rendszeres verést SEMMI nem igazolja és SOHA nem normális dolog, ezt jegyezd meg!!!

"Az apuka nem engedi dolgozni. "

Jó, kösz, ez mindent elmond. Egy korlátozó, bántalmazó férjnek szült úgy 3 gyereket is élből, hogy mellette nincs saját megélhetése vagy lehetősége a továbblépésre. Az ilyen azt érdemelné, hogy őt verjék meg jól egyszer... csak nézi, ahogy a gyerekeit bántalmazzák, hát gratulálok!

2013. szept. 25. 12:07
 29/48 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy úgy tűnik, hogy a gyerekek tisztelik és szeretik az apjukat. Félnek tőle és egy gyereknek a szülő az isten, a hibátlan. Tehát ha a szülő veri a gyereket akkor arra a következtetésre jut hogy ő a hibás érte, mert szüksége van arra a képre, hogy a szülei tökéletesek. Bűntudata lesz és mindennél jobban meg akar felelni az apjának, hogy helyrehozza a bűneit, amiért állandóan verik. Gondolhatod, milyen hatással van a gyerek lelki világára az, ha azt érzi, hogy ő állandóan hibás, rossz. Ennek tudatában döntsd el, hogy teszel-e ellene valamit vagy nem, most ezzel elég nagy felelősséget raktam a válladra, mert már nem tudod azt mondani, hogy de hát lehet, hogy a verés nem is olyan rossz, de te vagy jelenleg az egyetlen, aki tud valamit tenni.
2013. szept. 25. 17:04
 30/48 anonim ***** válasza:
100%

Nézd Kérdező, ahogy itt leírtad, ez az anyuka egy totál reménytelen eset, ő soha nem fog a sarkára állni, a függő személyiség szobrát lehetne megmintázni róla. Innen nézve két eset van:

1, Valamilyen úton valamelyik hatóság mégis lépni fog... erre adom a kisebbik esélyt az ilyen szülővel szemben

2, Amikor a nagyobb gyerek kamasz lesz, majd ő lépni fog és leosztja apukát - erre meg a nagyobbat.

2013. szept. 25. 17:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!