Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tehetnék, hogy megértessem...

Mit tehetnék, hogy megértessem anyukámmal, hogy össze szeretnék költözni a barátnőmmel?

Figyelt kérdés

Amióta megmondtam anyukámnak, hogy szeretnék összeköltözni a barátnőmmel, és munkát szeretnék keresni (hogy ne az ő pénzéből éljek utána) állandóan azt mondogatja, hogy van még fél évem az egyetemből, keressek valami gyakornoki programot, meg hogy menjek el még PHD-t is csinálni. Érdekes módon előtte sosem mondta ezeket. Nem hiszem el, hogy a 25 éves fiát ennyire otthon akarja tartani. Félek, hogy meg fog rám haragudni miatta, én szeretem őt, nem akarok vele összeveszni.

Mit tehetnék?

2013. szept. 14. 19:46
 1/6 anonim ***** válasza:
71%
Én már 20 évesen nem laktam otthon, aztán csak visszakerültem haza, és már mennék el, hogy önálló életem legyen, ne itthon lógjak anyám nyakán. Várd meg az egyetem végét szerintem. Könnyebb lesz. Nem megy el az idő olyannak, hogy miből fizessem ki a számlákat, meg hol dolgozzak, mit főzzek, mit egyek. Könnyebb a vizsgákra is koncentrálni pl.
2013. szept. 14. 19:51
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Semmit. Elkezded élni az életed, előbb-utóbb úgyis elmész otthonról, kénytelen lesz hozzászokni. Az én apukám sem hitte el, hogy elköltözöm otthonról, kinevetett, amikor rájött, hogy tényleg megyek, már közömbös lett, most, 6 év után már megbékélt, főleg, hogy hozzámentem ahhoz az emberhez, tehát nem felesleges volt, de pár hétbe beletelt, mire megbékélt, és még mindig hallgatjuk, hogy menjünk haza.
2013. szept. 14. 19:52
 3/6 anonim ***** válasza:
3%

25 évesen ne legyél már ekkora p*nci, tedd azt amit jónak látsz!

Egyébként ha még nem a PhD-d csinálod, akkor mi a búbánatot? Normál esetben 23 évesen végez az ember a Bsc/Ba+Msc/Ma képzéssel, nem 2 évvel később úgy, hogy még ráadásul hátra is van neki belőle... szóval gondolom lenne időd dolgozni mellette, ha ennyire ráérsz.

2013. szept. 14. 19:55
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó én pl érettségi után 2 éves technikusira jártam utána mentem egyetemere. Így én is 26 évesen végeztem az egyetemmel csúszás nélkül. Szóval amíg nem tudod mi az indok mért kell ítélkezni.
2013. szept. 14. 20:13
 5/6 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de anyukád önző ilyen tekintetben! Nem azt nézi, hogy neked mi a jó, hanem, hogy neki mi a jó...Szépen, kedvesen megmondod neki, hogy összeköltözöl a barátnőddel, az meg, hogy neki ez tetszik vagy sem, legyen az ő gondja...Nem kell vele veszekedned, de felnőtt ember vagy, akinek a saját életét kell élnie, nem pedig otthon ülni anyukával, mert ő nem akarja elengedni a fia kezét...
2013. szept. 14. 21:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Szerintem anyukád nagyon jól megértette, hogy össze akartok költözni. :) A véleményét mondhatja, de a döntés a tied. Költözz, és ennyi, ez az élet rendje. Max. haragudni fog egy ideig, ami persze nem kellemes, de idővel csak megbékél. Miért, ő hány éves koráig lakott otthon?
2013. szept. 15. 00:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!