A férjem veri a gyerekeinket! Mit tehetnék ellene?
Ezt a kérdést tette fel nekem egy ismerősöm. Szinte mindenki egyetért azzal, hogy a testi fenyítés nem használ a gyerekeknek, sőt! Anyukák vitatják meg fórumokon, hogy mi az ami még "belefér" a testi fenyítésben, ki az, aki egyszer-kétszer már rácsapott a gyerek kezére, fenekére... De mit tegyen az az anyuka, akinek, bár maga ellene van, a férje rendszeresen alkalmazza a testi fenyítést? "Nem önkényesen, nem a saját kedve szerint, de nálunk szigorú szabályok vannak, ha valamelyik fiam négyesnél rosszabb jegyet hoz haza, az már mehet is a férjem dolgozószobájába. Ha egy szabályt tudatosan megszegnek, nincs magyarázkodás, már indulhat is a büntetésér... - mesélte nekem az anyuka. - Én tehetetlen vagyok, eleinte megpróbáltam védeni őket, de olyan kioktatást kaptam a férjemtől, hogy el se tudom mondani. Próbálom rejtegetni a hibáikat, de valami mindig van, és a szívem szakad meg. A nagyobbak megpróbálják méltósággal viselni a fájdalmat, de a legkisebb, még csak hat éves, olyan rettegéssel várja haza az apját, ha vaj van a füle mögött, hogy megszakad a szívem érte. De mit tehetnék? A férjem dolgozik, én otthon vagyok a fiúkkal, a ház az ő nevén van. Látszólag minden rendben van az életünkkel, a barátaink gyakran mondják, hogy rólunk vesznek példát, de nem tudják, milyen árat fizetnek a fiaim a jólneveltségükért!
Ti mit válaszolnátok egy ilyen panaszra?
azt most nem részletezem az ilyen emberrel mit csinálnék.
szerintem a legjobb megoldás, ha boldog boldogtalannak elmondják, hogy veri a gyerekeket a csávó, had égjen a feje.
mondjuk ha 6 éves gyereket ver, akkor rálehet küldeni a családsegítőket is szerintem. rothadna meg az ilyen.
Megkérdezném, hogy a ház csak a férj nevén van, vagy ténylegesen is az ő saját tulajdona = még a házasság előtt szerezte?
Vannak nagyszülők, akikhez lehetne költözni?
Van végzettsége az anyukának, dolgozott valaha?
=
magyarán, kipuhatolni, hogy milyen esélyei vannak, hogy ő kapja meg a gyerekeket egy válás esetén.
Ha nem tudja eltartani őket, hiába válik el a férjétől a bántalmazás miatt, nem biztos hogy megkapja a gyerekeket.
Főleg, ha a férj kívülről tényleg mintaapa, nincs tanú a bántalmazásra, a gyerekek nem mernek esetleg tanúskodni...
Ha én lennék ilyen helyzetben, akkor minden erőmmel azon lennék, hogy kiszabadítsam a gyerekeket ebből a pokolból.
Munkát keresnék, félretenném a pénzt, majd ha megvan, dobbantanék a barom férj mellől.
minden lehetőséget felkutatni hogy lehet a gyerekekkel megszabadulni ilyen embertől. Én nem hiszem hogy aki végignézi azt hogy a gyerekét verik tud még "szerelemmel" nézni a férjére.
Menekülni innen! Még hogy példakép mindenkinek, ja a látszat az fontos, ott nem villog azzal h üti vágja a gyerekeit..képmutató sz.rházi. Bocsánat de aki a magánál gyengébbek bántja, az a szememben nem ember.
(igen egy legyintéstől még egy gyereknek sem lett baja, én is kaptam életemben 1-2 pofont de nem 6 évesen , és ma azt mondom megérdemeltem mert igazuk volt az én érdekemben történt, de sosem kellett rettegjek a szüleimtől, lehet h volt kiabálás ha rossz jegyet kaptam, de sosem vertek volna egy négyesért..)
Attól, hogy a nő nem dolgozik, a férfi a kenyérkereső, a gyereknevelésbe akkor is mind a kettejüknek ugyanannyi a beleszólása! Az anyának nem szabad olyasmit is eltűrnie ami nem tetszik neki, határozottabban kéne fellépnie a férjével szemben! Netán fél tőle, hogy őt is megpofozza, mint a gyerekeit?! Akkor fel is út, le is út.
Az apa meg nemnormális, meggyűlölteti magát a gyerekeivel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!