Van kiút ebből a szituációból? Hogyan kezdjük el az életünket?
Adott:
1 egyetemista diák, havi 40 ezer forint diákhitellel. Ami pont arra elég, hogy ne haljak éhen.
2 ennek a diáknak a barátnője, aki árvaellátást kap, havi 35 ért (csak ha tanul)
A barátnő anyja, aki gyermeki szinten kezeli a gyerekeit, de ennek ellenére van mondjuk két üres szoba a házukban, de nem engedi a lányának felújítani, belakni. Szó sem lehet róla, én sem tudtam meggyőzni. Nekem sem engedi.
Adott az én anyám, aki egyenesen ki akar dobni a lakásból, eladósodott, megőrült, nem dolgozik. Az ingatlanja kb 10 milliót ér, a tulajdonjogának a fele az övé, a másik fele az apámé. A válás még nincs elrendezve, a lakáson még nagyon kevés hitel van.
Anyámmal a kapcsolatunkat nem tudjuk rendezni, a diákhitelt nem akarom hazaadni, mert csak élősködne rajta (nyugdíjnak nézné) és nem ezért vettem fel. Viszont ragaszkodik ahhoz, hogy kidobna a lakásból.
Mivel ennyire rosszindulatú és tényleg nem adok okot a viselkedésére, arra is gondoltam, hogy eladom valahogy a tudta nélkül, esetleg aláiratom vele, hogy a tulajdonjogát átruházza rám, így nem kell válás a felezéshez, és eladom én a lakást. Lecserélem 2 vidéki házra és egy garzonra. De mivel az úrnő ragaszkodik a vagyonához és apámnak sem akar hagyni belőle semmit, erre sok esélyt nem látok.
Jelenleg anyámnál "csövezünk" de ez nem állapot (aki olvasta az előző kérdésemet, hogy adjam-e haza a diákhitelt, tudhatja)
Ha albérletbe megyünk, abból sosem lesz saját otthonunk, rosszabb mint a hitel.
Vegyünk fel valamiféle hitelt? Végül is szerintem tudnánk fizetni, de nem tudom, mi van ha megromlik a kapcsolatunk például és már nem akarunk együtt élni? (bár a barátnőm velem szeretné leélni az életét)
Albérletben nem lehet élni így fiatalon a magyar fizetés mellett abban reménykedve, hogy valaha összejön egy putrira a pénz. Nincs ötletem.
Esetleg bűnözzek? (egyetem mellett) Havi 400 ezer simán bejönne belőle, de nagy rá az esély, hogy lecsuknak, így max 1,5 milliót, talán 3 millát lehetne kihozni a dologból (időben kell kiszállni) ebből meg szintén nem tudok még lakást venni.
Szóval van összesen havi 75 ezrünk, aminek a fele már alapból hitel. Ha megnyerem az ösztöndíjakat az még 40 és ha beindul a karrierem az talán még olyan 100, de addig nem fog beindulni amíg saját, nyugodt környezetben nem élhetek.
Ja igen, én anyám meg együttműködő lenne, de rászállt valami, hát lakásmaffiának nem nevezném, de valamiféle szélhámos család és szerintem hergelik ellenem, hogy kisemmizhessék. Mivel a rokonom ilyen könnyen befolyásolható (gyermeki szinten) nem lehet vele megbeszélni, hogy miért is lenne jó neki a vidéki ház, nekünk meg a garzon. Egyszerűen ....... nem............ lehet.........
Hihetetlen, hogy egy felnőtt egyetemista fiatal nem tud ez ellen tenni. de az is, hogy van ilyen birka rokon.
Úgy kezd ahogy sok millió egyetemista diákhitellel. Albérletben..
Nem te lennél az első vagy utolsó aki albérletből indulna..
De lehetsz bűnöző is, végül is a börtön nem olyan rossz egy egyetemistának..
Hihetetlen, hogy magyarországon ez lett a normális. Az albérlet. A szülők megőrülnek, nem dolgoznak, nagyszülők meg (saját példámon okulva mondom!!!) máltára mennek nyaralni, meg kocsikat vásárolnak hitelre.
A legfiatalabb generáció meg feladja az életét, és azt is megkockáztatja, hogy az utcára kerül?
Igenis ismerek összetartó normális családokat itt magyarországon is. Albérletbe általában az megy, akinek nem jön be a kolesz, és vidéki városban sörrel/borral várja a rokonság...
Én az egyetem városában élek és a saját anyám akar kidobni csak mert lusta dolgozni. egy percet nem dolgozott már tél óta és tőlem várja el, hogy tartsam el, meg a szememre hányja, hogy dolgozzak, aki tanul? Azt sem tudom miből él. talán uzsorából, vagy már odaígérte a lakás részét valakinek.
Most mit vagy kiakadva?? Te akartál egyetemre menni. Lehetett volna érettségi után dolgozni is, és estin szakmát tanulni. Pár évig meghúztad volna magad a szülői háznál vagy egy szobát bérelsz. Annyi pénzt összespórolsz hogy kisebb hitelt tudj felvenni és valahol egy kis házat venni..
A szülők sem ajándékba kapták a lakásukat, a nagyszülők meg dolgoztak eleget, nekik már jár a nyugdíjuk segítségével a nyaralások..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!