Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom elfogadni a lányom...

Nem tudom elfogadni a lányom barátját. Változnom kéne?

Figyelt kérdés
16 éves a lányom és 2 éve együtt van már egy félvér néger sráccal és nem tudom megszokni. Nem azért mert rasszista vagyok, nincs nekem semmi bajom velük ameddig nem családtagok. Rosszakat hallok róluk meg amúgy is azon a véleményen vagyok, hogy (most csúnyán fogalmazok) mindenki a saját fajtájával kezdjen. Elmondtam még az elején a lányomnak, hogy nekem ez nem tetszik és azóta is folyamatosan győzködni próbál az ellenkezőjéről. Nem akarom bántani a srácot, annyit nem mondott, hogy álljak arrébb csak egyszerűen zavar, hogy a lányom így választott. Rossz megérzéseim vannak. Vagy csak szimplán hülye vagyok? Mit csináljak?
2013. szept. 22. 21:20
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
62%

Csinálj neki kókuszgolyót! :)

Egyébként meg igen, változnod kéne. 2 éve vannak együtt, de mivel még csak 16 éves a lányod, bármi lehet. Nem biztos, hogy vele fogja leélni az életét, de ha most jól érzi magát a kapcsolatban (és védekeznek), akkor nincs okod aggódni.

2013. szept. 23. 08:48
 32/40 anonim ***** válasza:
59%

Meglepődnél, ha csak egyszer is belegondolnál abba, hogy sok színmagyar gyereket is otthagyott az apja a p.csába. A gyerek itt nevelkedett, ezt a kultúrát szippantotta be(bár a miénkben is találok kivetni valót, de ha sz.r is, legalább nem idegen... ugye-ugye). Két év alatt gondolom nem volt semmi különösebb zűr közte és a lányod közt. Nyilván, ha más volna a barátja, akkor más fogást találnál rajta.

Alapvetően nekem mindig is tabunak számítottak a külföldi férfiak, de ezesetben semmi különbség nincs közte, és egy magyar fiú közt, akinek szintén nem ismered az apját, mert lekoccolt, mikor felfedezte a nője gömbölyödő pocakját. Erről az a gyerek végképp nem tehet. Jobb volna a viselkedése alapján megítélned, mert arról egy büdös szót nem szóltál, nyilván mert nincs mibe belekötnöd. Magyarok közül is mellésodorhatott volna a szél egy suttyó parasztot, de gondolom, annak a veszélyeiről te magad sem adtál felvilágosítást a kislánynak, hiszen te sem az ember személyiségével vagy elfoglalva, hanem azzal, hogy a származása hogyan determinálja ezt a gyereket. Hát elmondom: sehogy.

2013. szept. 23. 08:59
 33/40 anonim ***** válasza:
64%

Én értem miről beszél a kérdező!

Édesanyám egy időben egy mexikói férfivel élt együtt. Az elején baromi furcsa volt, ráadásul ő még magyarul sem tudott nagyon, így nehéz volt elfogadni, annak ellenére, hogy azért engem sem zavar alapból az, hogy vannak rajtam kívül is emberek a Földön. Egyszerűen annyira más kultúra, más szokások... végül összespanoltunk, de végig volt valami rossz érzésem. Aztán beigazolódott. Nem volt túl tisztességes és kicsit agresszívnak is mondanám, legalább is nekem annak tűnt. Több ismerősünk is élt mexikói férfival, többjük kint a tengerentúlon. Előbb utóbb mind hazajött, mert egyszerűen nem bírtak ott élni. Fura, mert a mexikóiak meg itt nem tudnak élni.

Ezt csak azért írtam le, hogy lássátok nem rasszizmus az, ha az ember nem tudja áthidalni a kulturális különbségeket. Ettől még én sem üldözöm tűzzel vassal a mexikóiakat, sőt semmi bajom velük. Meg ha valakinek rossz érzései vannak, az nem feltétlen bőrszínhez kötött. Magyar emberrel is voltak már rossz megérzéseim amik szintén bejöttek.

Viszont ha a fiú már Magyarországon született és az anyukája magyar, vele él, itt nevelkedett, apukája meg amerikai, akkor nem hiszem, hogy komoly gond lenne ebből a kapcsolatból. Max az amúgy is előforduló dolgok. Szerintem próbáld meg elfogadni. Beszélgess vele, próbáld meg minél jobban megismerni, őt is és a családját is, a gondolkodásukat, a terveiket stb... hogy teljesebb képet kapjál róla.

2013. szept. 23. 09:00
 34/40 anonim ***** válasza:
46%

Mindenki kezdjen a saját fajtájával, na ez a rasszizmus és te írtad.

Tökmind1, mit csinálsz amúgy, utálhatod, szeretheted, a kutyát nem érdekli, a lányodat sem fogja, elköltözik egyszer csak és legközelebb 5 év múlva jön hozzád látogatóba, ha tényleg szereti ezt a fiút, és mivel 2 éve vannak együtt, ez igen valószínű.

Alapvetően vonzódunk a különböző tájakról származókhoz, a természet így igyekszik elkerülni a belterjességet és biztosítani a genetikai sokszínűséget.

2013. szept. 23. 10:26
 35/40 anonim ***** válasza:
56%

"Alapvetően vonzódunk a különböző tájakról származókhoz, a természet így igyekszik elkerülni a belterjességet és biztosítani a genetikai sokszínűséget."

Milyen érdekes, hogy a fehér férfiak 90%-a inkább fehér nőt választ, mint feketét.

2013. szept. 23. 10:45
 36/40 anonim ***** válasza:
36%
Én nem azt írtam, hogy mit választunk, azt írtam, hogy vonzódunk, ez nem ugyanaz. A vonzalmat nem irányítod, a választásba már beleszólnak külső tényezők, mint pl távolság, társadalmi, családon belüli konfliktusok, társadalmi különbséget, eltérő kultúra, stb, de maga a vonzalom erős.
2013. szept. 23. 10:47
 37/40 anonim ***** válasza:
46%
Igen szerintem sincs semmi gond azzal ,hogy vonzódunk a különleges emberek felé :-) ! Igencsak jóképű félvér férfiak és gyönyörű félvér nők vannak . ( Sőt nem is kell ,hogy félvérek legyenek ... a négerek között is vannak olyanok ,hogy hűha *-* ) :-) Nincs azzal semmi baj ,ha vegyes kapcsolatok, házasságok alakulnak ki ! Nekem is van egy rokonom ,apukája révén színesbőrű ,modell ,de olyan jóképű,hogy "pisilnek " utána csajok !!! Nincs itt semmi baj ,kérdező ! Ezt a világot éljük ,ők is ugyanolyan emberek mint mi ! Örülj ,hogy a lányod boldog egy normális fiú oldalán ! :-)
2013. szept. 23. 10:54
 38/40 anonim ***** válasza:
57%

Off.

Ez nem igaz, hogy a nagyon különbözőhöz vonzódunk. Tudományosan bizonyított, hogy a különbözőkből a hasonlót választja az ember. Azaz a lényeg, hogy ne legyen közvetlen genetikai rokon, de azokból igenis a hozzánk hasonlót szemeljük ki. Miért? Immunológia (is). Ha két ember nagyon különböző, akkor immunológiailag is az. Ekkor a magzat kihordásának esélye igen csekély, mert ha nincs szerencséd a szervezet totál idegenként ismeri fel. Lásd csak az RH vércsoport de még sok minden van e mögött. Az ugyebár teljesen egyértelmű, hogy az egyes népcsoportok immunológiailag eléggé különböznek. A kulturális különbség meg hab a tortán, mert azért sem szívesen választ számára ismeretlen kultúrából származót az ember, mert nem tudhatja, éppen ott szokás-e a csecsemőgyilkosság. (Jó ez extrém példa volt, a lényeget értsétek.)

Rasszizmus nélkül mondom, hogy nem véletlenül nem mászkál minden kínai nő afroamerikai férfival. Pedig a mai világban igazán nem lenne gond átutazni a bolygót akár egy nap alatt is, így nincsenek izolálva már az emberek. Genetikai sokszínűség ide vagy oda, ha ez olyan népszerű evolúciós dolog lenne, már csak felemás párok léteznének. Ember lenne hozzá bőven.

2013. szept. 23. 11:56
 39/40 anonim ***** válasza:
68%
34-es, olvass utána az evolúciós genetikának, mert olyan marhaságokat írsz, hogy a hajam égnek áll. Az ember alapvetően igenis a vele azonos rasszba tartozó emberhez húz, fekete a feketéhez, europid az europidhoz, indid az indidhez..stb. Továbbá saját rasszon belül vonzódunk olyanokhoz, akikkel a leginkább ÖSSZEPASSZOL a genetikánk. Vegyünk engem akár példának: barna hajú, nagyon fehér bőrű, barna szemű, tipikus turáni lány vagyok. Valahogy mindig ugyanúgy az európai férfiak tetszettek, alapvetően a világosbarna hajú, szintén fehér, kékes-szürkés-zöldes szeműek. Valahogy minden eddigi pasim ilyen volt, aki igazán tetszett, komolyan vonzódtam hozzá, kívántam. Ebből egyértelműen látható, hogy a rasszon belül a saját "fajtámhoz" vonzódok, de azon belül természetesen a nálam eltérőbb genetikai állományú egyedekhez. Pont ez adja a lényeget: saját rassz, ösztönösen, de eltérő génállomány, pont hogy minél egészségesebb, formásabb, sikeresebb utódok szülessenek rasszon belül. Mielőtt bárki lerasszistázna, nincs semmi bajom emberileg a feketékkel, se pl. az ázsiaiakkal, de egyszerűen képtelen lennék bármelyikükhöz is vonzódni. Ez evolúciós ösztön, nem választás kérdése.
2013. szept. 23. 22:13
 40/40 anonim ***** válasza:
43%
én csak a 35-ösnek akarom mondani, hogy azért a szoliban pirított csajokat ne nevezd fehérnek.. azok rég nem fehérek, pont mert a pasik a pirítottakat kedvelik, akik arabok vagy dél-amerikaiak vagy félvér feketék vagy izraeliek. szóval ha fehér fehéret akarna, nem lennének szolik. Igenis az embert az idegen érdekli mindig. Az egzotikus. Ilyen az ember.
2013. szept. 25. 05:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!