Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nem tudom elfogadni a lányom...

Nem tudom elfogadni a lányom barátját. Változnom kéne?

Figyelt kérdés
16 éves a lányom és 2 éve együtt van már egy félvér néger sráccal és nem tudom megszokni. Nem azért mert rasszista vagyok, nincs nekem semmi bajom velük ameddig nem családtagok. Rosszakat hallok róluk meg amúgy is azon a véleményen vagyok, hogy (most csúnyán fogalmazok) mindenki a saját fajtájával kezdjen. Elmondtam még az elején a lányomnak, hogy nekem ez nem tetszik és azóta is folyamatosan győzködni próbál az ellenkezőjéről. Nem akarom bántani a srácot, annyit nem mondott, hogy álljak arrébb csak egyszerűen zavar, hogy a lányom így választott. Rossz megérzéseim vannak. Vagy csak szimplán hülye vagyok? Mit csináljak?
2013. szept. 22. 21:20
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
49%
Rasszizmus= negatív diszkrimináció egy másik fajjal szemben. Az is negatív diszkrimináció hogyha nem akarod a bőrszíne miatt családtagnak. Amúgy pedig gondolkodj már el egy kicsit, hol a manóba találna még egy srácot aki ennyi idősen 2 évig kitartana mellette, ráadásul úgy, hogy a barátnője kedves mamája utálja is őt? Szerintem vegyél példát a srácról, tanulhatnál tőle.
2013. szept. 22. 22:31
 22/40 anonim ***** válasza:
53%

Csak szimplán hülye vagy, igen.

És nagyon előítéletes: "rosszakat hallok róluk", "mindenki a saját fajtájával"

A félvérek szülei elválnak? A nem félvérek házasságának a fele is válással végződik.

Talán jobb lenne egy drogos, piás, erőszakos, műveletlen fehér fiú? Köztük is vannak ám sokan olyanok, akiket egy anya sem kíván a lányának.

2013. szept. 22. 22:33
 23/40 anonim ***** válasza:
46%
Miért hasonlítasz EGY embert több száz(ezer) másikhoz? A magyarok között is rengetegnek elváltak a szülei, rengeteg bűnöző van, sokan isznak, drogoznak és még sorolhatnám... Te ilyen vagy? Nem. Akkor miért gondolod, hogy egy külföldi a sok közül olyan, mint a többi? Nem véletlenül van együtt a lányod vele már két éve, ilyen fiatalon. Szerintem próbáld meg elfogadni. Ha a két év alatt egy haja szála sem görbült a lányodnak, tök feleslegesen csinálod a bajt azzal, hogy olyan dolgokon aggódsz, aminek nincs alapja.
2013. szept. 22. 22:34
 24/40 anonim ***** válasza:
69%
A két év alatt hányszor beszéltél a lányod barátjával, hogy legalább egy kicsit megismerd? (Beszélgetés alatt nem azt értem, hogy kioktatod, mit csinálhat a lányoddal és mit nem.)
2013. szept. 22. 22:37
 25/40 anonim ***** válasza:
32%

"Atya ég ennyi beszűkült ember."

Nem vagyok beszűkült. A feketéknek randa pofázmányuk van és akármennyit reklámozod őket, attól még olyan marad az arcuk, mint valami grillsütőben odakozmált, epilált gorilláé.

2013. szept. 22. 22:39
 26/40 anonim ***** válasza:
24%

Neked meg kérdező ideje lenne eldöntened végre, hogy most akkor az a bajod, hogy félig néger vagy nem az a bajod.

"Minden legyen az, ami. A krumplileves legyen krumplileves, elvtársak!"

2013. szept. 22. 22:43
 27/40 anonim ***** válasza:
72%

Kerdezo, nem fogok neked tetszeni de azert irok. Jomagam is felver vagyok feher anyatol es fekete apatol, de szerintem ez nem jelent semmit. Irtad, hogy kicsi kora ota van itt es nem is az apjaval el, akkor gondolom ugy nevelkedett mint mas magyar gyerek es gondolom o is annak erzi magat, mint ahogy en is. En itt szulettem, eletemben nem jartam meg Nigeriaban (apukam onnan jott tanulni) es semmi nem is kot oda. A "ti" kulturatok szerint elek, mindenben olyan vagyok mint mas magyar ember. En tudom jol, hogy miket lehet hallani a feketekrol, hogy bunoznek, gyilkolnak, lopnak stb, en ennek az ellenkezojerol akarom meggyozni a nepet, eppen ezert orvosnak tanulok es ha minden jol megy akkor par even belul mar az is leszek. Na de termeszetesen nem csak ezert valasztottam ezt a hivatast. Ne akard megtudni, hogy milyen erzes az amikor szepen, boldogan setalsz az utcan es paran elkezdenek neked mondani mindenfelet, beledkotnek, csufolnak, direkt idegesiteni probalnak es nem torodnek azzal, hogy a masiknak is vannak erzesei es lehet, hogy egy nap a segitsegemre szorulna. Volt idom megtanulni kezelni a helyzetet de megszokni ezt sose lehet. Jo lenne ha az ilyen emberekkel csak egy napra testet cserelhetnenk, szinte biztos vagyok benne, hogy tobbe nem szolnanak. Viszont van a masik veglet, amikor csak azert akarnak baratkozni veled mert milyen meno egy fekete ember baratjanak lenni es csak jol kihasznalnak. Na mindegy... csak azt szerettem volna ezzel mondani, hogy attol, hogy csunyakat hallasz, nem jelenti azt, hogy mindenki olyan. Egyebkent az apukambis egyutt van az anyukammal mar 21 eve es kepzeld, o is rendesen megdolgozik a penzert ugyanugy mint mas ember es meg csak nem is gondolkodik maskepp!

Probald megismerni a lanyod baratjat. Volt egy baratnom meg regebben aki azert nem jarhatott velem mert az apja eltiltotta tolem. Helyettem talalt maganak egy magyar sracot aki jol kihasznalta es megalazta. Sok ertelme volt.

Bocsi a hibakert csak telefonrol irok.

2013. szept. 22. 22:57
 28/40 anonim ***** válasza:
68%

"...Változnom kéne? 16 éves a lányom és 2 éve együtt van..."

Nézd Kérdező, attól függ, mi a szándékod. Ha mondjuk nem szeretnéd elveszíteni a lányodat, akkor bizony rég itt az ideje a változásnak... mert persze, minden embernek vannak előítéletei (ki a kopaszmercisekre pikkel, ki a kínaiakra, ki a harmadikra, negyedikre...) de azért egy emberi kapcsolatban néhány találkozás után el kell jutni oda, hogy az ember már nem az előítéleteit nézi, hanem azt a konkrét másik embert.

2013. szept. 22. 23:17
 29/40 anonim ***** válasza:
46%
A választ már meg is adtad: elváltak a szülei, az édesanyja neveli,aki magyar, ergo magyar nevelést kapott, olyat mint a lányod, te, én vagy a másik pár millió. A válás pedig nemcsak a "vegyes" házasságok kiváltsága, nézz körül,hogy hány magyar gyermek nő fel csonka családban. Ha magyarnak van nevelve, ha úgy viselkedik, gondolkodik,mint egy magyar,akkor nem értem,hogy miért zavar a bőrszíne. Mert zavar,ne is tagadd: "Nem azért mert rasszista vagyok, nincs nekem semmi bajom velük ameddig nem családtagok.....mindenki a saját fajtájával kezdjen." Ha meg csak ágálsz a fiú ellen,azzal csak a lányodat fogod eltaszítani magadtól,amúgy is fiatal még, nem sok esély van arra hogy ez örök szerelem lesz,és ezt úgyis a "saját kárán" kell megtanulnia, és azért mert félvér, ugyanannyi az eshetősége hogy "rosszat" tesz a lányoddal,mint akárki más.
2013. szept. 22. 23:52
 30/40 anonim ***** válasza:
39%
Szomorú ,hogy így látod a helyzetet:( ... És IGEN ,ha nem akarod, hogy a lányoddal megromoljon a viszonyod ,változnod kéne .!!! Igen ,szimplán hülye vagy ! Mindenki kezdjen a saját fajtájával ?..... szörnyű ,még olvasni is -.- Szerintem a családi háttere csak egy kifogás (amiről egyébként a fiú nem tehet !!! ) ,úgy tűnik ,igenis a bőrszinével van bajod . Próbáld meg megismerni a srácot ....nem kizárt ,hogy el fogod magad szégyellni a viselkedésed miatt ! Egyébként nekem is volt a férjem előtt szines bőrűvel (nem félvér volt )kapcsolatom , a szüleim imádták ! Nem voltak ellene ,okos tanult srác volt (egyetemet végzett itt ) ... és ritka rendes ember :-) !
2013. szept. 23. 08:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!