Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szüleim mindentől eltiltanak?...

Szüleim mindentől eltiltanak? Wtf?

Figyelt kérdés

Olyan 3 éve nem szólnak bele az életembe mert tudják hogy nem hallgatok rájuk. A saját életemet akarom élni de nem haggyák.

Fiatal vagyok még, szórakozni akarok. 13 éves korom óta járok el többet otthonról,cigizek meg alkoholt iszok eddig ez se érdekelte annyira őket most meg már kitalálnak minden szart hogy fejezzem be. Még azt mondják, hogy szobafogságban vagyok meg leülök a s3ggemre azt tanulok. Óó de. Már eltiltanak dolgoktól meg haveroktól, előadásokat tartanak de rohadtul ott szarok bele az egészbe ahol van. Mindenbe amit csinálnak! Ha eddig nem érdekelte őket akk ezután se szóljanak bele h mit csinálok mert az én életemről van szó. Ha elbszom az is az én dolgom. Nyáron nagyapámékhoz küldtek meg a keresztszüleimhez hogy javuljak meg. Nincs baj. Mit csináljak hogy le akadjanak rólam mert már idegesít? 17/f

2013. szept. 14. 22:38
1 2 3 4 5
 11/50 anonim ***** válasza:
100%

Szórakozz persze, de ne vidd túlzásba. Én a helyedben most tanulnék, elmennék egyetemre, koliba. Ott viszonylag önálló életed lenne, tudnál bulizni, de előbb-utóbb lenne egy szakmád, amivel majd normális munkát kapsz.

Még egy jó tanács: gyúrj rá valamelyik nyelvre, én pl. nagyon bánom, hogy nem tettem pár évvel ezelőtt. 25/N

2013. szept. 14. 23:13
 12/50 A kérdező kommentje:

Köszi.

Nincsenek terveim. Amik voltak már meghaltak. Felénk az számít hogy mennyi pénzed van és milyen ismerőseid. Azt érem el hogy jól szórakozunk. Az nem érdekel hogy mi lesz másnap.. addig élni is kell és mi a garancia arra hogy reggel felkelek? Nem akarok megváltozni és amíg valaki nem akar MAGÁTÓL megváltozni addig nem is fog tudni. Szabad világban élünk elvileg.

2013. szept. 14. 23:14
 13/50 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudok reagálni érdemben a problémádra, de a mai világban is hülye a hülye, a se**nyalók érvényesülnek. Neked meg az nem megy, szemmel láthatólag képtelen vagy a mások akaratához, tanácsához igazodni, tehát még mindig jobban jársz, ha leülsz és nekiállsz tanulni.
2013. szept. 14. 23:15
 14/50 A kérdező kommentje:
Mit érek el vele? Csak elvenném magamtól az időt és nem lenne időm élni. Már nem éri meg tanulni. Ha megérné akkor mindenki normálisan keresne és normálisan élne nem pedig gyűjtögetne meg imádkozna hogy maradjon háza meg legyen mit enni. Ugyanezt megtehetem akkor is ha nem tanulok és nem pocsékolom ilyenekre az energiámat.
2013. szept. 14. 23:21
 15/50 anonim ***** válasza:
84%
Hát, amilyen bicskanyitogató a stílusod, azt kell mondanom, hogy veled már sajnos helyrehozhatatlanul elrontottak valamit. Inkább kitagadni kéne téged, mint energiát fektetni beléd - az úgyis tök feleslegesnek tűnik.
2013. szept. 14. 23:22
 16/50 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk ki kéne kicsit dobni az utcára, mert egyelőre abban és abból élsz, amiért a szüleid dolgoznak/dolgoztak meg.

Így persze, hogy nagy a szád, és észre sem veszed, milyen kis senki vagy.

2013. szept. 14. 23:24
 17/50 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem mi ezzel a bajod, ők tojtak rád annak idején most meg jóvá akarják tenni, észrevették hogy le züllöttél, mellesleg ilyen beszéddel és ilyen hozzá állással mit akarsz te az életben?

Tanulni gondolom nem tanulsz jól lemerem fogadni hogy 2-es 3 as tanuló vagy ami ebbe a világba egy nagy 0.

Örülj neki hogy most végre foglalkoznak veled, oké hogy akarsz bulizni ilyen idős korban kell is a szórakozás ebbe teljesen megértelek téged. De a baj az hogy gondolom részegen jársz haza, csak szórod a pénzt fogalmad sincs mi az, gondolom nem te dolgozol meg érte, ha igen akkor elnézést érte.

17 évesen neked nincs törvényileg szabad akaratod azt csinálsz amit a szüleid mondanak. Ők az életre akarnak felkészíteni hogy vidd is valamire, és el is tudjad tartani magad mint mindenki más, mert ne feledd ők sem élnek örökké és soha sem számíthatsz senkiben! Lehet hogy van mindig társad de örökké senki nem fog eltartani téged ez tény, és magadnak kell megtenned mindent.

Ha így folytatod 25-30 éves korodban csöves leszel vagy ingyenélő valami lepra szállóban jobb esetben egy kis albérleti szobában ahol annak fogsz örülni hogy van tető a fejed felett és talán a legolcsóbb ételre fog neked telni.

A tesóm így szúrta el az életét de nagyon ő is bulizott, nem tanult tojt mindenre rá, és most se munkája, se szakmája, se érettségije, csak feketén dolgozik örül hogy tud hol lakni és eltartják, csak mert az én szüleim majdnem milliókat öltek abba bele hogy tanulhasson meg tudjon mibe kezdeni, de csak el szórakozta azt a pénzt, semmit nem rakott le az asztalra még vissza sem adta nekik. Ezek után annak örül hogy látogatóba hazajöhet, de lakni már nem. Te is így végzed ha nem állsz le és jogos hogy tiltanak mindentől ha a szép szó nem hat, bár szerintem marhaság mert ez nem megoldás én szerintem, de ez van, ők a szüleid hallgass csak rájuk. Ha 18 leszel akkor majd te eltarthatod magad és azt csinálsz amit akarsz, de annak is következménye lesz.

2013. szept. 14. 23:27
 18/50 anonim ***** válasza:

Ahogy látom neked hiába beszél az ember. Igazad van, szabad világban élünk végülis, amúgy kevés az utcaseprő felénk.

Kiváncsi vagyok hogy pár év múlva, mikor majd saját magad dolgozol meg majd akkor is így fogsz gondolkozni. Majd pár év mülva írj vissza h mi lett belőled de szerintem az leszel aki most vagy: egy 0, egy SENKI. Céltalanul a nagyvilágban... Minek tanulni...

2013. szept. 14. 23:32
 19/50 anonim ***** válasza:
100%

Lehet hogy van olyan aki tobb diplomaval, erettsegivel meg jo jegyekkel sem talal munkat, de meg mindig nagyobb eselye van ra mint annak akinek semmilyen vegzettsege sincsen es meg a jegyei is rosszak. Meg a mekibe is a tanultabbat/talpraesettebbet vennek fel, nem pedig az alkoholista, bagos, tanulatlan gyereket.

Es aki nyelvet tanult az meg kulfoldre is kimehet, ott pedig tobbnyire nagyobb eselyekkel indul.

A szuleid meg csak jot akarnak neked, csak epp keson jottek ra hogy eddig kellett volna tenni valamit...

2013. szept. 14. 23:38
 20/50 A kérdező kommentje:
Nem én kértem hogy szülessek meg. Ha már gyereket vállal valaki akkor tartsa is el. Gondolom 1-2 évig vagy valameddig még úgyis eltartanak majd. Ha nem akkor így jártam. És ha senki vagyok akkor mi van? Semmi. Nem akarok nagy ember lenni mert annak is szar élete van. Nekem így tökéletes. Nem vagyok jó tanuló és soha nem is vágytam rá, nekem elég annyi hogy ne bukjak meg. A nyelv nem érdekel de az az egy olyan hogy ha nem is tanulom meg akkor is megvan a négyes meg az ötös is.
2013. szept. 14. 23:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!