Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit szolnátok ha a 15 éves...

Ti mit szolnátok ha a 15 éves gyereketek hazaállítana piercingel az ajkába?

Figyelt kérdés
elötte hosszas beszélgetés után tiltották neki.

2013. szept. 12. 22:18
1 2 3 4 5
 41/43 anonim ***** válasza:
69%

#36, " Ugyanmár! Senki nem halt még bele abba, hogy vár" azt hiszem, nem érted a dolgot amit mondok, lehet még hiányzik pár év élettapasztalat:)))

Tudod, életem egy szakaszában anno kórházban dolgoztam, ahol időről időre - nem kis számban - fordultak meg olyaan idős emberek (általában nénik), akiket a kutya sem látogatott, nem is érdeklődött utánuk, pedig a dokumentáció tanulsága szerint voltak élő gyerekeik. Namost, ha ezekkel az idősekkel elkezdtél beszélgetni, akkor persze hamar téma lett, hogy "felneveltem 3 gyereket, az életem is feláldoztam értük, keményen fogtam őket, kitanítottam, kiházasítottam, és akkor most azok a hálátlan kutyák felém se néznek"... namost eddigre már általában az együttérzés csírái kezdtek elszállni belőlem, és elfilóztam rajta, hogy szóljak-e, hogy semmi különös sincs, mindösszesen a sok "most még nem érted, de majd, ha felnősz, majd akkor hálás leszel" dologért megérkezett a hála... a megfelelő előjellel előtte. Néni eszerint iskolás korában anno elbliccelte Illyést, kimaradt a Puszták népe, és nem értesült róla, hogy a nagy népi folklórban a szülők idős korban rendszerint vastagon visszakapták azt a bánásmódot a felnőtt gyerekeiktől, amit ők adtak nekik anno gyerekkorukban... Ha a szülő az elvárásaival meg a korlátaival meg a saját elvei gyerekre kényszerítésével "majd ha felnősz még hálás leszel" címszóval elszúrja a gyereke gyerekkorát, akkor nem kell nagyot csodálkozni, ha a gyerek tényleg hálás lesz... csak épp nem a szülő által elképzelt előjellel, és érkeznek a következmények, az évekig ajtót rá sem nyitás, az elfekvőbe dugás, és társai. Ez ilyen egyszerű, kérlek, a hatás-ellenhatás egyetemes törvénye a humán szférában. A való világban meglehetőst ritka, hogy valaki utólag megcsókolja a pálcát tartó kezet, és meglehetősen gyakori, hogy évtizedek múltán is kitörni akarja.

Persze ja, MINDENT azért nem kell megengedni, lehet tiltani - komoly okkal, a gyerek számára kötelező jelleggel megindokolva. De mielőtt az ember tilt bármit is, előbb tegye fel a kérdést önmagának, hogy "ennek most tényleg reális komoly oka van, vagy csak élvezem, hogy most már nem nekem mondja meg más a frankót, hanem én diktálhatok másnak? vagy anno katonazsargonnal, most már nem a kopasz vagyok akit szívatnak, hanem az öreg, aki szívat" Ha mondjuk egy öröklött sebgógyulási zavarban szenvedő vagy vérzékeny gyereknek tiltják a szülei a testékszert komoly okkal, 100%-ig mellette vagyok, hogy jól teszik.

2013. szept. 13. 16:44
 42/43 anonim válasza:
49%
úgy két hónapja voltam ugyan ebben a helyzetben. a szüleim nem engedték, mert, hogy "a mi családunkban nem illik", "undorítóan néz ki", "elcsúfítod az arcod" és ehhez hasonlók. én nagyon, nagyon akartam, mivel már elég régóta tetszik. és tényleg úgy éreztem, hogy nekem az K E L L. :) és nem azért, mert nemet mondtak, hanem szimplán tetszett és kész. mivel minden szalonban kell szülői beleegyezés, ezért az egyik legjobb barátnőm szúrta át. szerencsére minden rendben lett, figyeltünk a higiéniára is... a szüleim először eléggé kiakadtak, amit meg is értek, tudtam, hogy így fognak reagálni. mára már megszokták, továbbra sem tetszik nekik, de nem szólnak bele. :)15/L
2013. szept. 14. 00:45
 43/43 anonim ***** válasza:

"És ha cserébe apád akkora pofont ad, hogy a fal adja a másikat, mi lesz? Akkor is elégedetten fogsz mosolyogni? Nagyon kemény kislány vagy, mit ne mondjak. Nem vagyok az erőszak híve, de megérdemelnéd azt a pofont."

Akkor az apuka egy hatalmas állat. Szerinted azzal jobb, ha megvered a gyereked?? Ha ennyire ütni akarsz, üsd a falat, de a gyereked ne bántsd. Vagy arra a sorsra akarsz jutni, amit a 41-es válaszoló írt? Akkor üssed csak... De visszakapod. Az én apám is visszakapta, mind lelkileg, mind fizikailag.

2013. szept. 14. 09:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!