Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit szolnátok ha a 15 éves...

Ti mit szolnátok ha a 15 éves gyereketek hazaállítana piercingel az ajkába?

Figyelt kérdés
elötte hosszas beszélgetés után tiltották neki.

2013. szept. 12. 22:18
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
67%

Jó, akkor nézzük a 15 éves kamaszt. Akik ennyire ellenzik a piercinget, azok leragadtak a 80-as években, mikor még csak a börtönviselteknek voltak tetkói és piercingjei? Tipikus magyar mentalitás, éljünk és siránkozzunk a múltért, mert a jelen sz@r. Mindegy, nem ide vág.

Tudtommal senkinek sem származott problémája piercingből. Persze, elfertőződhet, vagy félreszúrják, vagy akármi - éppen ezért kell szalonban, vagy orvosnál csináltatni. Ugyanis, ha nem engeded meg neki, akkor is megcsináltatja, csak akkor épp egy zugban, ahol ki tudja, mivel és hogyan szúrják.

Ez egy kamaszkori őrület, pár év, és kinövi. És tudod mit? Inkább most "szórakozza" ki magát, semmint 30-35 évesen, komoly munkahellyel, esetleg családdal a "nyakában" kelljen rájönnie, hogy ő gyakorlatilag eddig csak egzisztált, de nem élt. Jobb, ha kamaszkorban tombolja ki magát az ember, és mire eljut a nagybetűs élethez, már lenyugszik. Ha helyesen neveled a gyermeked, és azt mutatod felé, hogy megbízhat benned, sokkal szebb és könnyebb kamaszkora lesz - ugyanis érzelmileg talán ez az egyik legnehezebb korszak az ember életében. Sokan túl komolyan, vaskalaposan kezelik a szülői feladatokat, pedig a gyereknek legtöbbször barátra van szüksége, és nem tipikus konzervatív szülőre.

Oké, az én lányom még csak 13 éves, de már tud olyan dolgokat mondani, amitől a maradék hajam égnek áll. Most szúrjam le érte? Vagy büntessek? Marhaság, inkább utánanézek a dolognak, és megpróbálom olyan szemmel látni, ahogy ő. Hál' Istennek, nekem volt gyerek- és kamaszkorom, mikor a cigitől kezdve az alkoholon keresztül, még pár kábítószert is kipróbáltam. Nem haltam bele, hanem ÉLTEM. Így, ha oda kerül a sor, tudok véleményt és tanácsot adni a gyermekemnek. Hiszen sokakat beijesztenek, hogy ha elszívnak egy füves cigit, meghalnak - aztán kipróbálják (mert ha akarják, úgyis ki fogják), és rájönnek, hogy a szülők kamuztak; de ha ebben kamuztak, lehet, hogy másban is? És így el is érkeznek a durvább szerhasználathoz. Nem lenne egyszerűbb, ha őszintén elmondanánk a gyereknek, hogy egyszeri használatba nem fog belehalni? Miért kell hazudozni? Hisz azzal csak fordított hatást érünk el...

Megint letértem a témától, de a lényeg: egy kamasz már nem gyerek, és nem azt fogja tenni, amit mondasz neki. Mi több: ha azt mondod, hogy jobbra, akkor fogja, és elindul balra. Inkább a háttérből kell irányítani, és hagyni kibontakozni - tiltással és büntetéssel ugyanis semmit sem érsz el. Hagyd, hadd menjen fejjel a falnak, majd rájön, hogy hülyeség, amit csinál. Ha viszont megtiltod neki, sosem fog rájönni, és örökké csak siránkozni fog, hogy neki ezt ki kellett hagynia. Ilyen ez. :)

2013. szept. 13. 14:49
 32/43 anonim ***** válasza:
68%

*és örökké csak siránkozni fog, hogy neki ezt ki kellett hagynia, és mindig azt fogja gondolni, hogy az a jó.

Lemaradt, bocsánat.

2013. szept. 13. 14:52
 33/43 anonim ***** válasza:
51%

" Akik ennyire ellenzik a piercinget, azok leragadtak a 80-as években, mikor még csak a börtönviselteknek voltak tetkói és piercingjei? Tipikus magyar mentalitás, éljünk és siránkozzunk a múltért, mert a jelen sz@r."

Kíváncsiságból olvasom ezeket a kérdéseket, a kisbabám még picike, messze sem 15 éves, és én sem vagyok öreg a 29 évemmel, remélem legalábbis :) Mégis úgy gondolom, hogy nem való 15 éveseknek a piercing. Nem hiszem, hogy ettől lenne különlegesebb az élete. Ez csak egy lázadási szimbólum ebben a korban. Főleg, ha azt vesszük, hogy a tinik 80%-nak a stílusa úgy változik, mint az időjárás. Én nem örülnék, ha 15 évesen egy gyerek akármit megcsináltathatna egy ilyen szalonban és nem kérnék a szülő beleegyezését. Nevetségesnek tartom, hogy van, akinek ettől lesz "felnőttesebb" érzése. Ez csak egy vaskarika, bikán még mutat valahogy, de egy 15 éves fiatalnak lehetnének igényei azért.

2013. szept. 13. 14:57
 34/43 anonim ***** válasza:

#33 " Ez csak egy lázadási szimbólum ebben a korban." - az hát. És nem az a természetes, hogy egy 15 éves lázad? Mikor lázadjon? 50 évesen?

Most nem azért, de én ezt az egész szülői beleegyezősdit, meg 18-as karikásdit halál megalázó dolognak élem meg... lehet, ha hagynak békében lázadni 15 évesen, akkor most én sem így látnám:)

2013. szept. 13. 15:07
 35/43 A kérdező kommentje:
21es , bocs hogy ilyen sok ideig nem irtam semmit, nah amugy van hely ahol megcsináltatják,vagyis ismerősünk,csak érdekelne a közvélemény ki hogy fogadná :)
2013. szept. 13. 15:26
 36/43 anonim ***** válasza:
Megalázó? Azért oda ne jussunk el, hogy 15 évesen azt csinál mindenki, amit akar lázadás címén, mert ha ellenállna a szülő, akkor még rosszabb lesz. Ugyanmár! Senki nem halt még bele abba, hogy várt 3 évet, mielőtt telelövette magát vassal! Azért nem kell túldramatizálni a tiltást.
2013. szept. 13. 15:35
 37/43 Frigg ***** válasza:
100%

Hát, biztos van, aki lázad... én nem lázadtam, és nem is divatból vannak tetoválásaim, és piercingeim. Ebben a témában nem lehet tutibiztos választ adni, mert ezt tényleg embere válogatja. Lehet van olyan 15 éves, aki tudja mit szeretne, nem hirtelen fellángolás, nem divatkövetés. Viszont van olyan, akinek ez hóbort. A testmódosítás (aki komolyan veszi) az egy hosszútávra szóló (jó esetben örökre) ÉLETFORMA. Aki 15 évesen szúrat magának, majd pár hónap múlva kiveszi, mert már nem tetszik, nem divat, annak nem való. Viszont ha megtartja, éveken át töretlenül tetszik neki, akkor nemvolt egy rossz döntés.

23/N

2013. szept. 13. 15:48
 38/43 A kérdező kommentje:
nem divat hóbort lenne, jó ideje füzögetem őket, de még rákérdezek párszor, 1x talán megtörnek,ha nem akkor megcsináltatom ismerősnél és lesz ami lesz 1 próbát megérhet...
2013. szept. 13. 15:52
 39/43 anonim ***** válasza:
23%
És ha cserébe apád akkora pofont ad, hogy a fal adja a másikat, mi lesz? Akkor is elégedetten fogsz mosolyogni? Nagyon kemény kislány vagy, mit ne mondjak. Nem vagyok az erőszak híve, de megérdemelnéd azt a pofont.
2013. szept. 13. 15:55
 40/43 A kérdező kommentje:

khm, apám nehezen ad pofont ha csak visszanem tér 10 év után;) de m1. őszintén azt is magasrol lesz4rnám, nemvagyok az a tipus aki most ujj, lekevertek 1 nyakast, kiveszem gyorsan.

amit kiharcoltam magamnak nemfogom odadobi ilyen könnyen.

2013. szept. 13. 16:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!