Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit szolnátok ha a 15 éves...

Ti mit szolnátok ha a 15 éves gyereketek hazaállítana piercingel az ajkába?

Figyelt kérdés
elötte hosszas beszélgetés után tiltották neki.

2013. szept. 12. 22:18
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
89%

Egyik évfolyamtársamat az apja addig nem engedte be amíg ki nem vette, pár óra ácsorgás után a hidegben józanítóan hatott rá.

A másik ismerősömnek meg begyulladtak a mellbimbói, kegyetlen fertőzést kapott...

2013. szept. 12. 22:46
 12/43 anonim ***** válasza:
63%
Kivetetném vele, és lenne valami bünti is. Zsebpénzmegvonás, és elvenném a telefonját x időre. Nem a piercing miatt, hanem mert olyat csinált, amit kifejezetten megtiltottam neki.
2013. szept. 12. 22:49
 13/43 anonim ***** válasza:
31%
Nyakon vágnám és elvenném tőle.
2013. szept. 12. 23:24
 14/43 anonim ***** válasza:
67%

Kérdező, fogalmam sincs mit szólnék, mert nem tiltanám meg eleve, max elmondanám az ellenvéleményem, ha van... de szerintem nem lenne.

Azt gondolom, hogy a tiltáshoz annál sokkal nyomósabb ok kellene, mint hogy valamelyik szülőnek személy szerint nem tetszik...

2013. szept. 12. 23:26
 15/43 anonim ***** válasza:
52%

A 14-es bölcsebb hozzászóló, mint a habzó szájjal fröcsögő összes többi. Ne a tekintélyetekre hivatkozva tiltsatok meg ész nélkül mindent a gyereknek amire vágyik, mert a) nektek nem tetszik, b) mert csak. A piercing semmivel sem veszélyesebb mint a fülbevaló, nem fertőződik el jobban, nem csúfít el egy életre, ki lehet szedni bármikor. Ne terjesszétek már a hülyeséget egymásnak, hogy elfertőződik meg kirohad meg kórházba kerül a gyerek. Ha azon kívül nincs értelmes érvetek, hogy nektek nem tetszik, meg nem csináltathat mert ti azt mondjátok, azzal csak lázadásra nevelitek a gyereket.

"Aki tiltással nevel, hazudni tanít."

2013. szept. 12. 23:50
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
Én alapból nem tiltanám, ha a hosszú beszélgetés után még mindig akarja + ráhúznék 2-3 hét gondolkodási időt, hogy akkor is akarja-e még. Ha meg akarja, akkor inkább elvinném egy normális helyre, hogy ne gyulladjon be utána. Esetleg lekorlátoznám a piercning méretét és színét, hogy mégse egy 2 cm átmérőjű csillogó rózsaszín /neonzöld vacakkal rohangásszon, hanem valami elfogadhatóbbal.
2013. szept. 13. 00:09
 17/43 anonim ***** válasza:
50%

Kedves 15-ös:

Először is, nem fröcsögök habzó szájjal...

Másodszor: A kérdés nem az volt, engednénk-e, hanem hogy mit szólnánk, ha beállítana, annak ellenére, hogy tiltottuk? És ilyen esetben egy szülőnek bizony következetesnek kell lennie!

Harmadszor: érveket kértél, parancsolj!

[link] - utolsó rész - bár korábban az is benne van, hogy 18 éven felülinek tehető be, ergo a szülő akár fel is jelentheti a szalont, ahol berakják szülői engedély nélkül.

[link]

[link]

Ezt pedig külön ajánlom a figyelmedbe, egy orvosi oldal, nagyrészt orvosoknak, de civilek is beregisztrálhatnak:

[link]

És ha ez nem lenne elég, csak felhívom a figyelmedet arra, hogy több területen is előfordul, hogy nem alkalmaznak valakit, ha látható helyen tetoválása, piercingje van. Tudom, kivehető... de a nyoma ott van, és már akkor sem veszik fel!

Plusz: láttam már begyulladt, meg kiszakadt piercinget, ez végképp nem múlik el nyom nélkül.

És ilyen esetben, amikor egy ilyen divat az egész életedre kihat, meg kell várni, amíg felelősségteljesen fel tudod mérni ezeket a kockázatokat!

2013. szept. 13. 01:50
 18/43 anonim ***** válasza:
Egyébként a 12-es voltam.
2013. szept. 13. 01:51
 19/43 anonim ***** válasza:

Hol csinálták neki? Nagy barmok voltak.

Normális helyen kérnek szülői engedélyt vagy jelenlétet.

[link]

2013. szept. 13. 04:35
 20/43 anonim ***** válasza:
30%
Nem szólnék semmit. 1 percet kapna, hogy kivegye és kidobja a kukába. A "nem" az nálunk nem "talán", vagy "attól függ", vagy "ha már bent van, mindegy".
2013. szept. 13. 08:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!