Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mit szolnátok ha a 15 éves...

Ti mit szolnátok ha a 15 éves gyereketek hazaállítana piercingel az ajkába?

Figyelt kérdés
elötte hosszas beszélgetés után tiltották neki.

2013. szept. 12. 22:18
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:

Azt mondanám, hogyha most már úgy gondolja képes felelősségteljes döntéseket hozni, akkor ideje elmenni dolgozni is, mert én nem finanszírozom tovább a hülyeségeit.

Amúgy az egyik hozzászólónak igaza van, 18 év alatt csak szülői engedéllyel csinálnak ilyet, szóval nyugodtan feljelentheted a helyet. Mikor az orromat lőtték 25 éves voltam, és nyilatkozatot kellett aláírnom, hogy tisztában vagyok a kockázatokkal bla bla bla. Ezt nyilván egy gyerek nem írhatja alá. Ha meg suttyomban csinálták neki, akkor pláne gáz.

2013. szept. 13. 09:07
 22/43 anonim ***** válasza:
100%

A szalont ahol csinálták feljelenteném testi sértésért.

A piercinget pedig kivetetném. Nem vagyok egyébként piercing ellenes, alapvetően tetszenek, a férjemnek is van több, de 15 évesen még ne legyen. Tudom, hogy ebben a korban az ember nagy ívben tesz arra, hogy ki mit gondol és milyen előítéletesek az emberek. Szülőként viszont megpróbálnám elmagyarázni, hogy irtó sok az olyan pedagógus stb., akik simán alá fognak rakni csak azért mert nem szimpatikus. Már pedig egy piercinggel a szájában elég könnyű unszimpatikussá válni. Tehát nem azért nem engedném mert nem tetszik vagy korlátolt vagyok, hanem azért mert félteném, hogy mások megítélése miatt nehézségekbe ütközik. Pár év múlva majd jobban fogja tudni kezelni az előítéleteket.

2013. szept. 13. 11:33
 23/43 anonim ***** válasza:
77%

A 15-ös vagyok.

Nekem hiába jössz ezekkel a rémhírterjesztő szarságokkal, 15 éve piercer a szakmám, szerintem jobban értek hozzá, mint te. Nagyon ritka az, amikor maradandó sebet okoz, az ajakpiercing pedig a legveszélytelenebb fajta, rekordsebesség alatt hibátlanul gyógyul, de a többi esetében is ritka az, hogy annyira bedurran hogy nyoma marad. Általában ezek már bonyolultabb ékszerek, nem egy sima szúrás amit a plázás tetoválószalonokban futószalagon csinálnak. SOHA nem a piercer a hibás, feltéve ha szakszerűen, erre megfelelően kialakított helyen teszi be az ékszert, megfelelő szakértelemmel, és nem a Pistike szúrja biztosítótűvel a parkban, hanem a vendég, aki képtelen vigyázni a piercingjére és betartani az utókezelést. Nem minket kell keresztre feszíteni, ha a hülye gyereked pont a te tiltásod miatt sutyiban szúratott piercingje kirohad. A szalont pedig sajnos nem tudjátok feljelenteni, ha a gyereked kitöltötte a nyilatkozatot, miszerint elmúlt 18, senkit nem érdekel az utólagos hisztitek. Tetoválás esetében lehet őket jelenteni, de akkor sem a rendőrségen, hanem a tetoválószövetségnél, amivel meg nem értek el semmit mert az nem büntetőjogi szerv.

Agyatlan tiltás meg rémhírterjesztés helyett inkább hagyjatok ennyi szabad teret a gyereketeknek, egy piercing, pláne olyan veszélytelen mint az orr, ajak, stb. nem fogja tönkretenni a gyerek életét, ha nem valami retek helyen kell megcsináltatnia csak azért mert tit tiltjátok, és segítetek neki a gyógyulás alatt, akkor egyrészt nem áll fenn egészségügyi veszély, másrészt nem lesz roncsolt a lyuk és nem marad nyoma a későbbiekben.

Az meg nettó baromság, hogy piercingek HELYEI miatt nem alkalmaznak valakit egy munkahelyen, erre az egész világon nem volt még sehol példa, mert egyrészt ezért perelhető elég súlyosan a munkaadó, másrészt nem fog a HR-es odahajolni senki arcához, hogy elemezgesse hogy "aha, az a lyuk 20 évvel ezelőtt piercing volt!".

A hülyeségen kívül utánanézhetnél jobban is az ilyesminek, mielőtt nyilvánvalóan testmódosítás-ellenes, megalapozatlan cikkeket linkelgetsz. Nem a sátánt akarja imádni a gyerek, csak egy ékszert szeretne, amit ha megun, simán kivesz és ennyi. De tiltani egyszerűbb, csak ne lepődj meg utána és ne gyere ugyanide panaszkodni, hogy a gyereked elhidegült tőled és jaj mi lehet a baj a kapcsolatunkkal. :)

2013. szept. 13. 11:52
 24/43 anonim ***** válasza:

22-es vagyok és a piercerestől szeretnék kérdezni.

Csináltattam szalonban a fülembe kettőt is, egyik sem maradt meg. Nem gyógyultak, pedig betartottam mindent.Nem nyúltam hozzá, nem forgattam, tisztítottam betadinnal, kamillateával is. Mégis csak gennyesedett, dagadt, két hónapig bírtam, kivettem, pár nap alatt be is forrt, nyoma sincs. Én szärtam el valamit, vagy olyan, hogy egyszerűen az orvosi fémet is kidobja az ember teste?

2013. szept. 13. 12:30
 25/43 anonim ***** válasza:
69%
Ment a privát. :)
2013. szept. 13. 12:48
 26/43 anonim ***** válasza:
46%

Kedves 15-ös, mint anya, nem tudok veled egyet érteni... és nem kívánok rémhíreket terjeszteni...

De két dologra hívnám fel a figyelmedet. Az egyiket pont te írtad:

"SOHA nem a piercer a hibás, feltéve ha szakszerűen, erre megfelelően kialakított helyen teszi be az ékszert, megfelelő szakértelemmel, és nem a Pistike szúrja biztosítótűvel a parkban, hanem a vendég, aki képtelen vigyázni a piercingjére és betartani az utókezelést."

Tehát ahogy te is leírtad, nem tudod vállalni a felelősséget azért, hogy egy 15 éves kamasz betartja-e az utókezelést! A szülő lehet, ismeri annyira a gyermekét, hogy tudja róla, hogy nem fogja betartani!

A másik, ami az általam linkelt orvosi oldalon olvasható:

"A mentőorvosok és a sürgősségi ellátásban dolgozók felmérése során kiderült, hogy Nagy-Britanniában a megkérdezett 28 orvos közül mindössze 6 tudta, hogyan kell kinyitni a testékszerek három legáltalánosabb típusát. A mentőorvosok gyakorlatában előfordulhat, hogy fertőzés miatt el kell távolítaniuk az ékszert vagy abban az esetben, ha a beteg nincs eszméleténél, de bizonyos radiológiai kezeléseket vagy vizsgálatokat kell igénybe vennie....

...Általános mellékhatások a vérzés, helyi fertőzés vagy a környező szövetek duzzanata, ez a becslések szerint az esetek mintegy 30 százalékában előfordul. A legtöbb esetben a beteg maga is el tudja távolítani az ékszert, de ha nagy a duzzanat vagy a beteg eszméletlen állapotban van, az orvosoknak tudniuk kell eltávolítani a holmit...

...A megkérdezett orvosok közül négyen azt javasolták, hogy az ékszer eltávolításához ki kell vágni a környező szövetet, de a szerzők szerint ez "teljesen felesleges"."

Nagyon nem örülnék neki, ha egy baleset során egy olyan dokiban futna bele a lányom, aki nem tudja kiszedni, és az MR miatt a környező szövetből is kivágnának egy darabot...

És csak szeretném kiemelni, hogy senki nem a munkádat nézi le! Hanem azt mondjuk, egy gyerek nem elég felelősségteljes egy ilyen döntéshez! Plusz azt, hogy a gyerekneveléshez a tiltások is hozzátartoznak, persze nem ész nélkül. Viszont ilyenkor következetesnek kell lenni!

És köszönöm, kifejezetten jó a kapcsolatom a lányommal, bár ő még csak 14 éves.

2013. szept. 13. 12:48
 27/43 anonim ***** válasza:

"zülőként viszont megpróbálnám elmagyarázni, hogy irtó sok az olyan pedagógus stb., akik simán alá fognak rakni csak azért mert nem szimpatikus." - nézd #22, ha csak magyarázod, mint a saját érvedet, azzal a világon semmi gond, jól teszed, ha a dolognak ezt az oldalát is megvilágítod, a jó döntés alapja a több oldalú meggondolás. A baj csak akkor van, ha valaki ilyen alapon nem gondolkodtat, hanem hatalmi szóval tiltani kezd... úgye az ántivilágban én is sokat hallgattam őseimtől ezt a "csak a te érdekedben, majd ha nagy leszel megérted, majd még hálás leszel érte" c. tirádákat, de mellé a tiltásokat és elvárásokat is, oszt ennek meg az lett a természetes következménye, hogy mire én lettem kamasz, a szüleimet beskatuláztam a "gyáva opportunista megalkuvó kispolgár" kasztba és a felnézést felváltotta a lenézés, a véleményeik kezelése meg eszerint..., mert hát azt sem kellene elfelejteni, hogy a gyerek gondolkodik is, meg véleményt is alkot, a szülő minden mondata és minden cselekvése megítélés tárgya - és a számonkérésnek, felelősségvállalásnak is el szokott jönni az ideje.. Nem két nap múlva, az igaz... hanem amikor mondjuk a t. szülőre a gyerek 18 évesen ráb...a az ajtót...

Tudod, X-szer hallani, hogy nagyobb kamaszok szülei azon görcsölnek, hogy a gyerek vajon miért nem hallgat rájuk... csak éppen arra nem gondolnak, hogy talán ez azért van, mert az előző években sikeresen lejáratták magukat a gyerek előtt az át nem gondolt és kellően meg nem indokolt tiltásaikkal, pl.

2013. szept. 13. 13:00
 28/43 anonim ***** válasza:

"Anyu!

Bocsánat, hogy csak most válaszolok a leveledre, de iszonyatosan el voltam foglalva. Nagyon nehéz az egyetem, de azért bulizni mindig jut idő - például a múlt héten is, elmentünk egy barátnőmmel iszogatni. Találkoztam egy nagyon kedves fiúval, akivel azóta is tartjuk a kapcsolatot. Minden nap részegek vagyunk, de hát neki nem is áll jól a józanság. A cigarettát is napi 3-4 dobozzal szívjuk. Igaz, hogy egy hete már nem ettem, de legalább boldog vagyok mellette.

És a stressz, az a sok stressz! Nem tudom, mit kezdjek a babával, aki a múlt héten fogant a buliban. Szerinted el kéne vetetnem, vagy megtartsam? Sajnos az apja véleményét nem tudok kikérdezni, mert nem emlékszem, ki az. Tudod, a crack elég durva drog.

Ha ez nem lenne elég, el kell mondjam, hogy a rendőrség is folyamatosan zaklat. Azt állítják, hogy elvágtam valakinek a nyakát. Én ezt nem akarom elhinni - a kábítószer utáni kattogás nem szokott ennyire durva dolgokat kihozni belőlem. Ha nem tudom bizonyítani az ártatlanságom, úgy látszik, hogy kinézőben van pár év a böriben. Azért remélem, néha bejöttök meglátogatni Apával!? Ha nem ültetnek le, akkor hétvégén hazamegyek az új BMW-mel, amit múlt héten loptunk Karesszal. Nem, Karesz nem az új pasim - csak egy haver. A páromat Rostás Aladárnak hívják. Karesz nemrég szabadult a fegyházból, tök kedves srác. Terrorcselekményért varrták, de nem értem miért; szerintem ártatlan, hisz csak 10 ember halt meg a robbantásban, amit elkövetett. Igazából ő hozott össze Aladárral, akivel régen együtt dolgoztak (fenyegetések, kirakatok bezúzása, verekedések). Persze, ezt csakis a jó ügy érdekében tették - akiket bántottak, mind tartoztak a Dagi Jancsinak, a főnöküknek.

Na jó, a fenti sztori egy nagy kamu. Igazából csináltattam egy piercinget magamnak. Csak meg akartam mutatni, hogy sokkal rosszabb is lehetne. Remélem, nem haragszotok.

Üdv: lányotok, Klári"

Érdemes a fentieken elgondolkodni... :)

2013. szept. 13. 13:31
 29/43 anonim ***** válasza:

Ez tetszik.. :D

De itt is egyetemistáról van szó, nem 15 éves kamaszról ;)

Azért érdekelne, akik ennyire toleránsak, azoknak van/volt kamaszkorú gyermekük, vagy csak nemrég léptek a felnőtt korba, és emlékeznek, mennyire rossz volt, ha nem volt nekik minden megengedve? :)

2013. szept. 13. 13:54
 30/43 anonim ***** válasza:
"vagy csak nemrég léptek a felnőtt korba, és emlékeznek, mennyire rossz volt, ha nem volt nekik minden megengedve? :)" - abszolút emlékszem rá, hogy mennyire rossz volt:) (49/F)
2013. szept. 13. 14:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!