Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyire helyén való az, ha a...

Mennyire helyén való az, ha a szülő 19 évesen még bünteti gyerekét?

Figyelt kérdés
Elvileg felnőtt s többen úgy gondolják, hogy 18 éves kor után már felesleges büntetni pl. számítógép,net,tv elvonással, ha valamilyen szinten jól tanul vagy dolgozik.
2013. aug. 21. 15:20
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

18 éves múltam, de csak most leszek végzős a gimnáziumban. Mivel nem dolgozok, hanem tanulok, nincs saját keresetem, mindent a szüleim fizetnek. Ezért, és mert az ő házukban élek, én úgy gondolom, hogy jogukban áll szabályokat felállítani, ha megszegem őket, megbüntetni.

Nálunk a büntetés oka legfeljebb a késői hazatérés, vagy, hogy nem szóltam, hogy hová megyek,és nem is hívom őket.

Mivel eddig elég jó tanuló voltam, nálunk sose volt net/TV elvonás.

Azt viszont nem szeretem, ha beleszólnak a napom tervezésébe (pl lefekvési idő), ezt szeretném már én magamnak eldönteni. Arra is volt már példa, hogy elmentem egy olyan buliba/hosszabb kirándulásra, ahová nem akartak elengedni, de én közöltem, hogy mindenképp elmegyek.

Nálunk ez az oda-vissza dolog egész jól működik, sok dologban engedek, elvégzek bizonyos házimunkákat, de ha valamit nagyon szeretnék, azt megcsinálom.

Miért szoktak téged büntetni elvonással? Én ezt ennyi idős korban (és főleg az okostelefonok korában) feleslegesnek tartom. Öcsémnél (őt büntették így szüleim) se vált be.

2013. aug. 21. 15:46
 12/19 anonim ***** válasza:
Te akartad pár napja feljelenteni a szüleid, mert anyagilag nem támogatnak?
2013. aug. 21. 15:59
 13/19 A kérdező kommentje:

Kérdésre a válaszokat köszönöm.

Igen, azért lett kiírva "ugyanaz" megint,mert az előző megfogalmazása rossz volt.

2:

a gyerek segít otthon, segít az anyjának főzésben, sütésben, igaz nem tökéletesen de segít az otthoni munkában(mosogatás, kert).

4:

:D

Nem vagyok megbüntetve.

5:

na igen. Szerintem el lehet magyarázni újra,meg újra a dolgokat, nem pedig megbüntetni.

Ha meg esetleg eltör valamit, tönkretesz valamit, elég neki az a tudat,hogy ő rontotta el.

6:

igen, az egyetemistának "kötelező" az,hogy net közelben legyen.

Ott a neptun, ami az iskola "üzenetfüzete", plussz a tanulnivalók is rendszerint a neten vannak.(már ha olyan szakon van az illető)

8:

azért nem így értettem. Természetesen a drogozás, ablak betörés szántszándékkal nem elnézendő dolog.

9:

igen, se a kaját se az italt nem lehet megvonni.

És szerintem se a büntetés a legjobb megoldás.

Abból adódik az egész, hogy a 19 éves már felnőtt, önálló döntéseket tud hozni (tudom, 6 éves is) és nagy ritkán ért MINDENBEN egyet a szüleivel.

Ha egyet értene mindenben a szüleivel, nem lenne büntetés, mert nem adna rá okot.

10:

így van.

2013. aug. 21. 16:03
 14/19 anonim ***** válasza:
Ki a francot érdekel, ne írd már ki félóránként!!! Belinkeljem az összes kérdést amit kiírtál? Tartsd el magad és akkor majd nem büntet meg senki! Milyen érdekes minden máshoz már elég felnőtt vagy, ahhoz is hogy pattogj, de ahoz nem hoy eltartsd magad... Érdekes.
2013. aug. 21. 16:06
 15/19 A kérdező kommentje:

12:

az más személy, nem én.

És emellett én nem jelentgetném a szüleimet.

11:

na igen. Ha újra meg újra büntetnek, akkor minek büntetni? Újra és újra elkövet xy dolgokat.

És okostelefonok korában kicsit nehezebb ilyesmivel büntetni. (kivéve,ha azt is elveszik)

Lefekvés: ha későn ébredsz,mert elaludtál de réges rég bent kellene ülnöd a suliban, az neked lesz elsősorban baj.

2013. aug. 21. 16:06
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

A személyes szabadsága nem korlátozható, a törvények már őt védik.

Nem nézhet tv-t? Egy 19 éves embert ezzel büntetni, nevetséges és haszontalan, csak haragot szít.

Kis korban lehet a testet büntetni, a vágyakat megvonni, felnőtt korban max az ember lelkére lehet hatni.

2013. aug. 21. 16:10
 17/19 anonim ***** válasza:

A net, számítógép, tv elvonás mint büntetés egyszerűen nevetséges.

Egyetemistától elvonni a számítógépet meg a netet pedig egyenesen baromság. Hogy várjuk akkor, hogy jól tanuljon?

Veszekedni vele, na, azt lehet.

2013. aug. 21. 18:23
 18/19 anonim ***** válasza:

Az én apámnál fafejűbb, csőlátásúbb zsarnokot nemigen hordott még a hátán a föld. Amikor már 18-19 éves voltam és meg akarta tiltani, hogy egy bizonyos pasival randizzak, csak mert nem sikerült egy egyetemi vizsgám, viszont szívből kikacagtam így face to face az arcába. Akkor még ő is a fejét vakarta és utána soha többet nem csinált ilyet. Ha hagyod, hogy kiskorúként kezeljenek, akkor még 30 évesen is gyerek státuszban fognak tartani, hiába lesz már saját családod. Ennek most kell elejét venned!

27 N

2013. aug. 21. 19:19
 19/19 A kérdező kommentje:

" A net, számítógép, tv elvonás mint büntetés egyszerűen nevetséges. "

Hát igen. Max. ha olyan alakokkal beszélget...

18:értem.

2013. aug. 21. 20:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!