Mire számítsak? Hogyan fog viselkedni?
16 éve született egy fiam, de mivel nem tudtam rendesen kijönni az édesanyjával, ezért elváltam tőle és a gyerekről is lemondtam.
Hat éves volt mikor el hagytam őket teljesen, azóta egyszer sem láttam a fiamat, mivel kimentem külföldre és nem tartottam velük a kapcsolatot.
Pár hónapja jöttem vissza Magyarországra és mióta visszaköltöztem nem változott semmit a helyzet. A múlt hónapban meghalt az ex- feleségem rákban. A temetésére sem mentem el (nagy haraggal váltunk el egymástól), és hívott a gyám hivatal hogy vegyem magamhoz a fiamat.
Ezzel nincs is semmi gondom, örülök neki hogy hozzám költözik. De mire számíthatok? Haragudni fog rám, hogy annyi éve ott hagytam őt, és felé se néztem? Ti hogy reagálnátok? Jöhet hideg-meleg engem minden válasz érdekel!
Szerintem a házról most semmiképp ne beszélj vele. Lehet, hogy ő szeretne visszamenni néha emlékezni.
Légy nyitott felé, de semmiképp ne telepedj rá. Kamasz, "a hátán cipeli a világ terhét" és az édesanyja is most halt meg. Nehéz lesz nagyon. Beszélgess vele, de csak annyira mélyen, amennyire ő szeretné. Inkább kicsit barátként közelítsd meg, de ne hagyd a fejedre nőni. Sok sikert kívánok!
Majd írj hogy alakult.
Biztos minden rendben lesz.
Valószínűleg a múlttal kapcsolatos kérdések még hónapokig nem fognak előkerülni. Ne erőltesd, majd ha úgy érzi hogy képes beszélni az anyjáról, biztos szóba hozza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!