Mire számítsak? Hogyan fog viselkedni?
16 éve született egy fiam, de mivel nem tudtam rendesen kijönni az édesanyjával, ezért elváltam tőle és a gyerekről is lemondtam.
Hat éves volt mikor el hagytam őket teljesen, azóta egyszer sem láttam a fiamat, mivel kimentem külföldre és nem tartottam velük a kapcsolatot.
Pár hónapja jöttem vissza Magyarországra és mióta visszaköltöztem nem változott semmit a helyzet. A múlt hónapban meghalt az ex- feleségem rákban. A temetésére sem mentem el (nagy haraggal váltunk el egymástól), és hívott a gyám hivatal hogy vegyem magamhoz a fiamat.
Ezzel nincs is semmi gondom, örülök neki hogy hozzám költözik. De mire számíthatok? Haragudni fog rám, hogy annyi éve ott hagytam őt, és felé se néztem? Ti hogy reagálnátok? Jöhet hideg-meleg engem minden válasz érdekel!
A ház eladásával még várj. Az is lehet, hogy a fiad meg akarja tartani, arra az időre amikor saját családja lesz.
Lehet, hogy jól ki fogtok jönni, ezt sosem tudhatod. Ha ő sem kedvelte az édesanyját, előbb vagy utóbb mindenképpen megértitek egymást. Adj neki időt és próbálj meg nem rátelepedni, hogy kigyászolhassa magát, később pedig ha sikerül vele normálisan megbeszélned, miért mentél el, valószínűleg megérti.
Majd írd meg, mi volt.
Szerintem is várnod kéne az eladással, és ha már normálisan tudtok beszélni egymással, akkor meg kéne beszélnetek, mi legyen vele. Azt fogja érezni, hogy éppcsak kihalt onnan az anyja, máris eltörlöd a régi élete emlékeit.
Ami biztos: én olyan helyre tenném, ahonnét 18 éves kora előtt nem tudja kivenni.
Szerintem kezdd egy őszinte bocsánatkéréssel. Az anyjáról ne mondj rosszat, akkor se, ha jogos lenne. Őt most gyászolja.
Ha dühös és agresszív lenne, akkor az alap szabályokat tartasd be vele, de inkább húzódj a háttérbe.
Én azért annyira nem vagyok rossz véleménnyel az apáról.
Rengeteg kapcsolat megy szét, a házasságok fele válással végződik. Eddig semmi extra. A gyerektartást fizette, és kereste a kapcsolatot a gyerekkel, csak az a volt felesége nem engedte. Így azért kicsit más a szitu.
És igen is szép dolog, hogy szeretnéd magadhoz venni a gyereked, nagyon sok férfi nem tenné meg ez így.
Én drukkolok nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!