Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most tényleg én vagyok a...

Most tényleg én vagyok a "szemét"?

Figyelt kérdés

Anyukám és apukám régen elváltak, aztán anyumnak új párja lett, nála laktunk évekig. Majd szétmentek, így anyum anyukájához (nagyimhoz) költöztünk. Hárman lakunk itt, egy 46 négyzetméteres, panellakásban! Ami nem gond, teljesen jól elférünk, a probléma az hogy anyukám a nappaliban, én meg a kis szobában a nagymamámmal alszok, persze külön ágyakon. A lakás maga gyönyörű,felújított.. semmi baj nincs vele. De nekem már kezd a helyzet kellemetlen lenni, hogy nincs külön lakásunk anyummal, mert minél idősebb leszek, annál nagyobb szükségem lenne egy külön szobára, vagy legalább arra, hogy anyukámmal kifogjunk valami külön lakást, és ne a nagymamával legyünk.

Anyukám nem keres túl jól, de így is tökéletesen megvagyunk, és pontosan tudom, hogy albérletbe is simán, egy elég jóba eltudnánk menni, de egyszerűen képtelenség meggyőzni őt, állítja hogy nincs rá elég pénz. Nem nincs rá pénz, csak neki így kényelmes, ő elvan így.. én viszont nem. 14 évesen bármennyire is jól megvagyunk így, azért elég kényelmetlen ez nekem. Tisztában vagyok azzal ,hogy vannak sokkal rosszabb körülmények közt élők is, de ha megtehetnénk, nem értem miért nem.

Hónapok óta mindennap keresem az albérleteket, és találtam minden szempontból tökéletest is ami jó lett volna, meg is mutattam anyának. Elmondta, hogy jó, és nem is kerül annyira sokba. Ez így megy mióta már, mindig találok párat..

Aztán egyik nap leállt velem vitatkozni, hogy mit foglalkozok én ezzel, feleslegesen nézem, úgy se megyünk el, nincs pénz, meg ne avatkozzak bele.

Ne avatkozzak bele? Én vagyok a szemét, hogy próbálok külön lakást találni nekünk, hogy ő tudjon ismerkedni, én nekem meg legyen egy kis magánéletem?

Kezdem feladni most már tényleg.. csak rettentő szar nézni a pénzes osztálytársakat, akik 3 testvérrel, apukával és anyukával élnek, óriási családi házakban. Nem mondom, hogy én is ezt akarom.. mert nem. Csak egy külön szobát már végre, mert ez így nem jó..

Előre is köszi a normális válaszokat!

2013. aug. 18. 16:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
90%

Egyáltalán nem vagy az.DE!Megértheted anyudat is,mivel nem keres annyira jól nem tudja előteremteni a megfelelő pénzt erre.

Azt javaslom hogy amit leírtál mondd el neki HIGGADTAN.

2013. aug. 18. 16:36
 2/20 A kérdező kommentje:

Próbáltam, egyszerűen nem érdekli.

Nem érdekli, hogy egyetlen barátomat sem tudom hozzánk áthívni, hogy a barátomat sem tudom áthívni.

Le se szarja, már bocsánat..

Vagy pedig ordítozik.

2013. aug. 18. 16:38
 3/20 anonim ***** válasza:
77%
Beszélgess el anyuddal, számolgassatok közösen.Lehet, hogy tényleg igazat mondd és nem tudna fenntartani egy albérletet egyedül úgy, hogy minden másra is jusson mellette. Egy keresetből ez valóban nehéz, hiszen legalább 70000 forint havonta a bérleti díj+rezsi. Elhiszem, hogy nehéz neked így, de az sem lenne könnyebb, ha külön lennétek és esetleg az alapdolgokon kívül (élelem, tisztálkodószerek) nem jutna semmire anyud keresetéből.
2013. aug. 18. 16:49
 4/20 anonim ***** válasza:
74%

Nézd, ezekhez a kérdésekhez nehéz anyukádnak is higgadtan, őszintén, pártatlanul hozzáállnia. És sajnos a szülőket nem lehet lecserélni, ha nem tetszik valami. Ez nem csak pénzkérdés, hanem érzelmi is anyukád számára. Szóval lehet, hogy nem fog menni, de azért próbálkozhatsz.

Szóval, én a következőkkel próbálkoznék a helyedben:

(1) Elmondanám anyukámnak, hogy nekem nagyon kényelmetlen, hogy nincs külön szobám.

(2) Átgondolnám, hogy mik azok a dolgok az én kiadásaimból, amiket szívesen elcserélnék egy külön szobára. Pl. ha van egy kedvenc újságod, amit minden hónapban megvesztek, akkor lemondhatsz arról. Esetleg ha a kedvenc ételed valami drága dolog, és rendszeresen vesztek miattad olyat.

(3) Kérd meg anyukádat, hogy vonjon be a pénzügyekbe, először csak megfigyelőként. Ez biztosan tanulságos lesz, a felnőtt életedre is sokat tanulhatsz. A megfigyelőség azt jelenti, hogy adjon neked oda minden számlát, blokkot, te meg nyitsz egy füzetet, és szépen beírod, hogy melyik héten vagy hónapban mire mennyit költöttetek. Persze nem kell mindenről elszámolnia anyukádnak, lehetnek magánjellegű kiadásai (amiket vagy így tételesen mond meg számla nélkül, vagy elkülönítetek erre egy rendszeres keretet, amivel te mint rendszeres kiadás számolsz). Ha ezt csináljátok pár hónapig, mindketten látni fogjátok, hogy miről kellene lemondanotok a külön lakásért. Lehet, hogy ez nem konkrét, kötelező kiadás, hanem mondjuk anyukád szeretne félretenni X összeget minden hónapban pl. a te későbbi taníttatásodra (egyetem).

A végső szót anyukád mondja ki, sajnos ebbe kénytelen vagy beletörődni. De lehet, hogy ki tudtok találni más megoldást is, pl. anyukád költözzön a nagyival a kisszobába, neked pedig bútorokkal válasszatok le egy részt a nappaliban.

Sok sikert!

2013. aug. 18. 16:50
 5/20 A kérdező kommentje:

Anyukám 170 ezret keres, csak papíron nem.. de mindegy. + 60 ezer gyerek tartást kap.

Bérleti díj 60-70+rezsi+stb.

Ne mondja nekem hogy nem jönne ki..

2013. aug. 18. 16:51
 6/20 A kérdező kommentje:

3. válaszoló

Rendben, ksözi a választ.

2013. aug. 18. 16:52
 7/20 anonim ***** válasza:
57%

Ezt egy jobb pillanatban kellene megbeszélnetek. Amikor ketten vagytok, anyukád kicsit higgadtabb, jobb a kedve és akkor fel tudnád neki hozni és megkérhetnéd, hogy csak gondolja át, vagy ha tényleg sok körülmény áll ennek útjába, akkor magyarázza neked is el, mert ha tényleg nem megy, akkor te sem reménykedsz feleslegesen.

Egy (talán buta) ötlet: ha mondjuk helyet cserélnél anyukáddal, mármint szobát?

Ha meg úgy van, amit leírtál itt mutasd meg neki. Mondd neki, hogy olvassa el, mert szépen leírtad, én is könnyen megértem, talán így neki is könnyebb lenne a te oldaladról látni a dolgot.

2013. aug. 18. 16:55
 8/20 anonim ***** válasza:
57%
csérlj szobát anyáddal, vagy költöztesd át hozzá a nagyit...
2013. aug. 18. 16:56
 9/20 A kérdező kommentje:

Nem értitek..

Van egy nagy szoba, és egy kisebb.

A nagyszoba az a nappali.

Ott alszik anyukám.

Ha helyet cserélünk, még mindig nincs külön szobám, sőt akkor még egy kanapén alszok.

2013. aug. 18. 16:58
 10/20 anonim ***** válasza:
79%

Biztos kényelmetlen anyukádnak is ez a helyzet. Sajnos a mai világban, nagyon nehéz "csak úgy" albérletbe költözni. én megértelek téged is és anyukádat is. :(

A 3. válaszolónak igaza van.

2013. aug. 18. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!