Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szemét bunkó vagyok, hogy...

Szemét bunkó vagyok, hogy visszaadtam apámnak azt, amit is ad?

Figyelt kérdés

Apám gyengén fogalmazva eszméletlenül lusta és kötözködő. A fába is beleköt, ha épp olyanja van..

Pár napja elegem lett, amikor abba kötött bele, hogy miért eszem meg a kenyér csücskét. Máskor amúgy az a baj, hogy nem eszem meg... Szóval ezért üvöltött velem úgy, mint egy kutyával.

Ma ott hagyta a tejesdoboz csücskét az asztalon (mint mindig, pedig 2 lépésre van a kuka), erre bunkó hangnemben utána üvöltöttem, hogy "na és ezt ki fogja kidobni??"

Erre lehordott minden sz-rnak, szemétnek, bunkónak és még sorolhatnám.

Na de itt még nem hagytam abba...

Csörgött a telefon és mindig velünk viteti oda, pedig nem a ház túlsó felében van a telefon. Megmondtam neki, hogy nem az én telefonom, emelje fel a hátsóját és menjen el érte ő.

Na ezek után már nem merek semmit sem mondani, mert az egész családot b-sztatja.

Jól tettem vagy nem? Elviselhetetlen ember, mindenki utálja itthon.

2013. júl. 16. 19:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
76%
Jól tetted. Az ilyennek ki kell rakni a szűrét, mert nem becsüli a családját.
2013. júl. 16. 19:37
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Azon túl, hogy úgy viselkedtél, mint az az ember, akit semmire sem tartasz, mit értél el vele? Ha valakit nem tisztelek, akkor nem utánzom. Mit gondolsz, ezzel mire mész? Játék? Szomorú játék. Utánzás? Miért? Egy kiégett, érzéketlen, megkeseredett embert akarsz megnevelni? Tippre lehet kb. 45-50 éves. SZerinted képes a változásra? Az a baj, hogy csak úgy élsz bele a világba, és nem gondolsz bele abba, mit miért teszel. Nem érsz ezzel a világon semmit, csak kavarsz egyet a xaron, és még jobban megkeseríted a családtagjaid életét, mert még hergeled is. Amin nem tudsz változtatni, azt ott kell hagyni a francba! A saját személyiséged építésével foglalkozz, és azzal, hogy leszűrd, ő miért jutott el odáig, hogy az egész családja utálja. Utánzással olyan útra lépsz, amire nem akarsz. Aztán 20 év múlva tükörbe nézel, és apád néz vissza rád. Mire jó ez? N29
2013. júl. 16. 19:37
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha te is "piszkálod" és úgy viselkedsz vele ahogy ő veled, akkor még bunkóbb és mindenkit b@asztat, szóval szerintem jobban jársz ha elviseled és nem szólsz be neki.

Esetleg próbáld megbeszélni vagy elmondani neki, hogy az ilyen jelentéktelen problémák miatt ami nemtetszik neki, ne csináljon belöle cirkuszt, ha ez nem annyira megy neki, akkor próbálja meg magában tartani.

2013. júl. 16. 19:38
 4/11 anonim ***** válasza:
Kérdező, attól még soha, sehol nem lett nyugalom, mert a bunkók száma egyről kettőre nőtt. Inkább mondd el neki - ha kell másnaponta akár - hogy miért nem helyes az, amit tesz.
2013. júl. 16. 19:47
 5/11 A kérdező kommentje:

Nem lehet vele normálisan beszélni.

Higgyétek el, anyám 10 éven át próbált kezdeni vele valamit, de semmi siker.

Nálam most telt be a pohár és már nem tudom visszafogni magam. Ha így beszél velem, én sem tudok máshogy vele.

Mással amúgy nem vagyok bunkó.

2013. júl. 16. 19:52
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Nem vagy szemét, de kicsit bunkó igen. Kívülről könnyű azt mondani, hogy nem így kell az apáddal beszélni bármennyire is bunkó vagy kötözködő ő maga, hiszen az apád - de abban a helyzetben szerintem igen kevés embernek lenne elég önuralma ahhoz, hogy nyugodtan viselkedjen.

Az első válaszolónak igaza van,, ezzel sajnos csak azt a viselkedést veszed át apádtól amit pedig a legjobban utálsz tőle. Én azt vettem észre egyébként, hogy az agresszív embereket nem az agresszív válasz vagy reakció akasztja ki legjobban, hanem ha valaki nyugodtan reagál. Ahogy elmondtad a haragos kifakadásoddal csak még nagyobb szidalmat váltottál ki és eleve értelmetlen dolog okozta a vitát. Azt hiszem teljesen mindegy, hogy mit csinálsz vagy hogyan reagálsz, akkor is beléd fog kötni, mert valójában nem veled van baja. Talán ő is úgy van valakivel, mint te az apáddal, hogy szemétkedik vele, meg beleköt, de ő nem szólhat vissza, nem állíthatja le mert talán a főnöke vagy olyan aki árthat neki. Egész nap ettől szenved, majd hazamegy és azzal morog aki kéznél van.

Azt mondják általában azt bántjuk a legjobban akiket szeretünk, hiszen ők vannak mellettünk és velük merünk így viselkedni. Persze ez nem mentség, csak esetleg segítség hogy el lehessen viselni.

Nem kell eltűrnöd mindent még az apádtól sem, de érdemes előre átgondolnod, hogy mit tegyél legközelebb. A kifakadás, a harag csak még nagyobb kiabálást okozott, legközelebb talán mást kellene megpróbálni. Nem azt, hogy szó nélkül megcsinálsz mindent, talán valamit a kettő között. Esetleg legközelebb kérdezd meg, milyen volt a napja, mikor hazaért. Vagy kérdezd meg előre, hogy nem kér-e egy sört vagy nem akarja-e hogy odavidd neki a távirányítót. Nem biztos, hogy bejön, de rosszabb nem lehet, mint most.

2013. júl. 16. 20:02
 7/11 A kérdező kommentje:
Nincs főnöke, az égvilágon senki sem b-sztatja őt.
2013. júl. 16. 20:18
 8/11 A kérdező kommentje:

Semmilyen apa-lány kapcsolat nincs közöttünk, csak ennyi miatt szól hozzám, hogy add ide ezt, add ide azt.

Ő sosem kérdezte meg, hogy milyen volt a suli.

2013. júl. 16. 20:19
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is így elbántam mindig az apámmal, de nem lehetett sehogy se lefékezni, mert akinek nincs agya, az sajnos nem tud növeszteni. Egész életemben gyűlöltem az apámat, mert megkeserítette a kötözködéseivel a gyerekkoromat és nem tudom, hogy bocsássak meg neki.

"Azt mondják általában azt bántjuk a legjobban akiket szeretünk, hiszen ők vannak mellettünk és velük merünk így viselkedni."

Szerintem aki bánt, az pont, hogy nem szeret.

2013. júl. 16. 20:42
 10/11 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező..ha anyukád már 10éve tolerálja/elviseli édesapád akkor miért nemköltöztök el?
2013. júl. 16. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!