Visszaütöttem apámnak ilyenkor mivan?
Édesanyádat védted. Ez dicséretes. Az senkinek se mentség ha üt. Nem te ütöttél, s nem is indulatból ütöttél egy helyzet kezelésére.
Hanem téged és édesanyádat ért inzultusra válaszoltál hasonlóan - és sikeresen.
Szerintem azzal teszel a legrosszabbat ha bocsánatot kérsz mert ezzel azt igazolod hogy joga van terrorizálni a családot és nektek ezt türnötök kell.
Apád most rájött hogy nem teheti ezt meg következmények nélkül.
Azért le kellene írnod azt is hogy mi volt az amit a bátyád mondott s jogos volt e?
Ennek fényében változhat a véleményem de egyenlőre ez a véleményem.
Érdekes kérdés. Ha azt mondom hogy "joga" van megütnie egy apának a gyengébb gyerekét akkor most jó nagyon vitázhatnánk ezen.
De ha azt mondom hogy joga van megütnie egy apának azt a gyerekét aki válaszul eltöri az orrcsontját, szerintem mindenki azt mondaná: igen joga van megütnie egy apának ezt a gyereket, s utána joga van az apának viselnie is ennek a következményét.
Itt úgy látom a bátyád a kígyó, a felbujtó, de apád felnőtt ember, ütés előtt tisztáznia kellett volna a helyzetet. Meg kellett volna hallgatnia téged is s utána ütni, bár nem hiszek benne hogy az ütés a jó válasz bármire is.
Ez esetben jól sült el. Apád tisztázás helyett ütött s megkapta cserébe azt ami ezért jár...
Elhangzott itt az ellentéte amit tanácsoltam: "kérj bocsánatot".
Hát... azért előtte jól gondold meg...
Az biztos hogy jobb lenne valahogy tisztázni hogy ne kerüljön sor erre többet.
Én annó egyszer majdnem megütöttem az apámat, de végül nem. Ő azonban 2 hónappal rá meghalt...
El lehet képzelni hogy éreztem volna ha megütöm s utána hal meg...
Szóval jó lenne megoldani hogy ne legyen erre többé szükség...
De az e másik megkérdezése nélkül ütés...
Apád lenne a családfő, neki kellene higgadtan viselkednie.
Úgy néz ki most az erőviszonyok átrendeződtek.
Ha te vagy a legerősebb akkor neked kell kézbe venned ezt és neked kell diktálnod hogy erőszak nélküli, a másik meghallgatására alapuló megoldások legyenek a jövőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!